ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ξεμωράθηκε τελείως ο Γιώργος;

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέο πολιτικό σχηματισμό, ανεξάρτητο του ΠΑΣΟΚ...

Μα καλά, Καβάφη δεν διάβασε ποτέ του; Ότι δεν πρέπει να εξευτελίζει τη ζωή του αν δεν μπορεί να την κάνει όπως τη θέλει, δεν διάβασε. Ή μήπως έχει ξεμωραθεί τελείως;



Ο λόγος για τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέο πολιτικό σχηματισμό, ανεξάρτητο του ΠΑΣΟΚ. Και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι τον ακούνε και τον χειροκροτάνε.

Μίλησε στην Κρήτη και ουσιαστικά απηύθυνε προσκλητήριο στους Παπανδρεϊκούς. «Ας ξανβρεθούμε», τους είπε. «Διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας» είπε και πρόσθεσε με σαφές υπονοούμενο: «Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί» .

Μα δεν διάβασε τις δημοσκοπήσεις που λένε ότι το 95% του λαού δεν θέλει ούτε να τον βλέπει; Πιστεύει ότι είναι τόσο απελπισμένος ο λαός που είτε θα ψηφίσει Τσίπρα είτε θα επιστρέψει στον ίδιο;

Και για να μην έχετε και καμιά αμφιβολία που το πάει ο καπετάνιος του ναυαγίου πέταξε και την ατάκα του. «Να αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε, τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η Αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά» είπε ρίχνοντας το γάντι στη Χ. Τρικούπη και τον Ευ. Βενιζέλο.

Μάλιστα έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του σαφώς από εκείνη του Ευ. Βενιζέλου. «Δεν μιλάω για κανέναν τρίτο πόλο. Μιλάω για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι πρώτος, κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα», είπε.

«Ο σοσιαλισμός μπορεί να ελιχθεί και να βοηθήσει τη χώρα. Αυτός είναι ο πόλος που μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Δεν αξίζει σε αυτό το χώρο να μπαίνουν δεξιές και αριστερές πρακτικές. Εμείς μπορούμε. Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αξίες που θα ενώσουν και δεν θα διχάζουν τον λαό. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση» είπε με έμφαση ο Γ. Παπανδρέου.

Υποστήριξε ότι το θέμα του δεν είναι η προσωπική του δικαίωση: «Δεν αποζητώ εκδίκηση. Δεν αποζητώ δικαίωση.Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα περήφανα στα πόδια της, και ας μην έρθει η δικαίωση αυτή ποτέ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.

Τώρα από πότε το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί την πατρίδα; Από τότε που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια; Ο Ακης, ο Σμπώκος, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος και τα άλλα παιδιά.

Ή μήπως υπηρέτησε ο ίδιος την πατρίδα όταν την έριξε στα βράχια και την κοπάνησε παραδίδοντας την εξουσία; Αναφερόμενος στην κυβερνητική του θητεία και ειδικά στο 2011 επανέλαβε ότι «αν είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα θα είχαμε περάσει ήδη τον κάβο».Με σαφείς αιχμές κατά Σαμαρά, ο Γ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε: «Τί θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό; Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν».


Έχει το ακαταλόγιστο που επιμένει ακόμη, κολλημένος με το 2011 είναι.

Στο απυρόβλητο δεν άφησε ούτε τον Ευ. Βενιζέλο τον οποίο εμμέσως κατηγόρησε εμμέσως για άρνηση υπεράσπισης της διετούς κυβερνητικής θητείας του. «Όταν κάποια στιγμή διαβούμε το κάβο, αυτό θα οφείλεται στις θυσίες των Ελλήνων και σ΄ αυτό το κίνημα μας που δεν το έβαλε στα ποδιά λέγοντας πως έκανε το χρέος προς την πατρίδα αν και μερικοί στο κίνημα μας ντρέπονται και δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν, ντρέπονται να το υπερασπιστούν, να το αναγνωρίσουν» είπε.

Να λοιπόν που μας προέκυψε νέος… παλιός σωτήρας. Ποιος; Ο Γ. Παπανδρέου θα μας σώσει. Είναι να τρελαίνεσαι με την απαίτησή του και μόνο να ξανασκεφτούμε την Αλλαγή.

Αλλά μάλλον έχει το ακαταλόγιστο.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου