ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πανεπιστήμια, οι νέες βίλες Αμαλίες και Υπατείες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα συνέβησαν χθες στο πανεπιστήμιο της Αθήνας δεν είναι κάτι απλό και συνηθισμένο. Δεν είναι επεισόδια που γράφονται σε κάποια λίστα και ξεχνιούνται σε λίγο καιρό.
Δεν είναι μια εικόνα σαν κι αυτές που βλέπουμε πολύ συχνά και την προσπερνάμε.


Είναι επεισόδια που έγιναν κυρίως από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία με γνωστούς μπαχαλάκηδες φοιτητές που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε αμφιθέατρο από τότε που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε για τον τσαμπουκά που θα γίνει το επόμενο διάστημα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας σε μια επιχείρηση που ονομάζεται «φωτιά στην κοινωνία». Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ απλό: «Προκαλούμε κοινωνική αναταραχή μέχρι τις Προεδρικές εκλογές ώστε να εμφανίζονται οι εκλογές ως η μόνη λύση για τη χώρα».

Όσο πιο μεγάλη ένταση υπάρχει σε κοινωνικό επίπεδο τόσο καλύτερα για εκείνους που σχεδίασαν και υλοποιούν αυτή την επιχείρηση.

Όμως, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι... θεμιτό στο πλαίσιο του ευρύτερου πολιτικού πολέμου, αυτό που δεν είναι θεμιτό είναι το «όραμα» του κ. Τσίπρα και της παρέας του για το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Μιλούμε εδώ και δεκαετίες για τους μπαχαλάκηδες που έχουν διαλύσει τις σχολές. Ακραίοι φοιτητές, ανεπάγγελτοι εξωπανεπιστημιακοί, επαγγελματίες συνδικαλιστές και αριστερά ή ακροαριστερά έχουν στήσει «μαγαζάκι» στα Πανεπιστήμια και δεν θέλουν κανείς να τους το χαλάσει.

Κι έτσι, τι βλέπουμε εδώ και δεκαετίες; Στο όνομα ενός πανεπιστημιακού ασύλου, μιας κακώς εννοούμενης ερμηνείας της ακαδημαϊκής ελευθερίας οι σχολές που στέλνουμε τα παιδιά μας είναι χώροι διακίνησης ναρκωτικών, έχουν στήσει μαγαζάκια λαθρομετανάστες, άθλια κ...παιδα βρομίζουν τους τοίχους και τα αμφιθέατρα με βλακώδη πολιτικά συνθήματα κι όχι μόνο. Οι καθηγητές δεν τολμούν να μιλήσουν, προπηλακίζονται από τις γνωστές φοιτητικές παρατάξεις οι οποίες λύνουν και δένουν σε βάρος χιλιάδων φοιτητών που θέλουν να μορφωθούν και να πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό το άθλιο πανεπιστήμιο, που έχει γίνει χώρος όπου βασιλεύει ο τρόμος, θέλει να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του.

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με υπουργό Παιδείας την... βουλευτίνα Φωτίου που μπούκαρε σήμερα στο ΕΚΠΑ. Ή γιατί όχι, να κάνουν υπουργό τον πρώην πρύτανη, θεατράνθρωπο Πελεγρίνη που έχει γίνει της... προσκολλήσεως. Ακόμη καλύτερα; Ο Σκουρλέτης που υπερασπίστηκε τις «βίλες Αμαλίες».

Δεν είναι οικονομία που κάνουμε την κολοτούμπα και δεν έγινε τίποτε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Εκεί που γίνονται κάποιες προσπάθειες να αλλάξει η κατάσταση. Να γίνει πιο ανθρώπινη η διαβίωση, να μπει μια τάξη. Σκεφτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά και να παίρνει αποφάσεις για την ακαδημαϊκή ζωή. Έχει κλείσει συμφωνία με τους μπαχαλάκηδες να μη διαλύουν τις σχολές; Έχει συμφωνήσει με τους λαθρομετανάστες να μην πουλάνε την πραμάτεια τους; Έχει κάνει τα κονέ του με τους αναρχικούς να μην καίνε έπιπλα και να μην αρπάζουν υπολογιστές;

Αν τα έχει κάνει όλα αυτά χαλάλι του η εξουσία. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι αυτά που ζήσαμε χθες ή που ζούμε εδώ και χρόνια στα πανεπιστήμια είναι ελάχιστα μπροστά σ' εκείνα που θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στην ακαδημαϊκή ιστορία.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν. Θέλουμε πανεπιστήμια που θα κάνουν άφοβα τα παιδιά μας μάθημα χωρίς να είναι υποχρεωμένα να ζουν σε ένα άθλιο περιβάλλον τρομοκρατίας; Ή θέλουμε να μπει επιτέλους κάποια τάξη, να εφαρμοστεί ο νόμος;

Θέλουμε νέες Υπατείες και βίλες Αμαλίες; Θέλουμε τα πανεπιστήμια να γίνουν χώροι όπου συζητάνε χωρίς άδεια για το πώς θα ξεκινήσει ο ένοπλος αγώνας;

Θέλουμε βουλευτές να μπουκάρουν και να κάνουν κατάληψη λες και είναι τσιφλίκια τους; Θέλουμε μια ισχνή μειοψηφία να συνεχίζει να διαλύει τις σχολές και κανείς να μην πηγαίνει ποτέ φυλακή; Θέλουμε ένα κόμμα στην εξουσία που θα μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες ή στην καλύτερη περίπτωση σε τσαντίρια;


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου