ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η χώρα θα σύρεται στην ακυβερνησία αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έρχονται μεγάλες περιπέτειες για τη χώρα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν κρίνουμε και από τα λεγόμενα του Μ. Γλέζου, η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, εφόσον γίνουν εκλογές την άνοιξη, δεν θα έχει κυβέρνηση για πολύ καιρό.
Και όλοι ξέρουμε που οδηγεί η ακυβερνησία.

 Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα ο κ. Γλέζος δήλωσε για το μπόνους των 50 εδρών:
«Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

Πάντως πανικόβλητοι στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να «αδειάσουν» τον Μανώλη Γλέζο, επισημαίνοντας ότι όσα είπε δεν είναι μέρος του συλλογικού σχεδιασμού του κόμματος, ενώ τόνισαν πως αυτό που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθει στην κυβέρνηση είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής.

Κανείς δεν αμφησβητεί την ανοησία αυτού του νόμου κι ότι πρέπει να αλλάξει. Έγινε σε άλλες εποχές και είχε σκοπό να εξυπηρετήσει την πολιτική σταθερότητα υπέρ ενός κόμματος που νικούσε στις εκλογές. Δεν είναι και το καλύτερο σύστημα αλλά αυτό είναι. Πρέπει να αλλάξει αλλά κατόπιν ενδελεχούς κουβέντας κι όχι στο πόδι.

Όμως, ας αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι θέλουν. Γιατί δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό αλλάζοντας θέσεις ανάλογα με το τι τους συμφέρει.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει εάν κάνει κολοτούμπα ο Τσίπρας και για το μνημόνιο. Οι συνιστώσες θα επαναστατήσουν και η χώρα θα βρεθεί στο έλεος του θεού.

Για την ιστορία, στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ίσχυσε για πρώτη φορά ο λεγόμενος εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη (3231/2004), με τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος Παυλόπουλου (3636/2008), κυρίως στο μπόνους εδρών του πρώτου κόμματος και τον περιορισμό στις προεκλογικές συνεργασίες κομμάτων. Η κύρια αλλαγή που επιφέρει ο νόμος (3636/2008) αφορά στην αύξηση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Το μπόνους αυξάνει από τις 40 στις 50 έδρες, γεγονός που διευκολύνει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Το θεωρητικό ποσοστό για την αυτοδυναμία διαμορφώνεται περίπου στο 40% επί των έγκυρων, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμη μικρότερο, αναλόγως του ποσοστού που θα πάρουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου