ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: «Η επιδημία παραμένει μια επείγουσα κατάσταση παγκοσμίως»

Ως «επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως», συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την επιδημία του Έμπολα που έχει ...


στοιχίσει τη ζωή σε 4.900 άτομα, κυρίως στη Δυτική Αφρική, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

«Η κατάσταση στις χώρες αυτές προκαλεί σοβαρή ανησυχία», τόνισε ο Οργανισμός μετά την τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ), στην οποία μετέχουν οι σημαντικότεροι εξειδικευμένοι επιστήμονες για την ασθένεια.

Ο Έμπολα κηρύχθηκε «επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία» τον περασμένο Αύγουστο, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν. Έκτοτε, η επιδημία εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Στις αρχές Αυγούστου είχαν καταγραφεί 1.600 κρούσματα και περισσότεροι από 800 θάνατοι. Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου όμως, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού, υπήρχαν 10.000 κρούσματα και σχεδόν 4.900 θάνατοι.

Ο ΠΟΥ επισήμανε πάντως ότι έχει αυξήσει σημαντικά την υποστήριξή του στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, σημειώνοντας ότι βασική προτεραιότητά του είναι να σταματήσει η επιδημία σε αυτήν την περιοχή. Όπως υπογράμμισε, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ώστε «να αποφευχθεί η εξάπλωση σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Οργανισμός σημείωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας, οι άνθρωποι δηλαδή που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας, θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζει ότι θα ενθαρρύνονταν και άλλοι άνθρωποι να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του Έμπολα.

Ο ΠΟΥ επανέλαβε ακόμα ότι ο έλεγχος των επιβατών κατά την άφιξή τους σε αεροδρόμια μπορεί να έχει «περιορισμένα αποτελέσματα» στην αντιμετώπιση της επιδημίας, υπενθυμίζοντας ότι τέτοιου είδους έλεγχοι γίνονται ήδη κατά την αναχώρησή τους από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Η Επιτροπή πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους στα αεροδρόμιά τους, ενώ θα πρέπει να μοιραστούν με τις υπόλοιπες την εμπειρία τους και τα μαθήματα που αποκόμισαν από τη διαδικασία.
Η Επιτροπή παρατήρησε τέλος ότι ορισμένες χώρες, όπου δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα του Έμπολα, ακύρωσαν διεθνείς συναντήσεις και συγκεντρώσεις, κάτι που δεν συμπεριλαμβανόταν στις συστάσεις του Οργανισμού.

Παραδέχτηκε όμως ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις είναι σύνθετες και θα πρέπει να λαμβάνονται κατά περίπτωση.
Πολλές χώρες, όπως η Αϊτή, η Κολομβία, η Τζαμάικα και η Βόρεια Κορέα, έχουν θέσει περιορισμούς, σε κάποιο βαθμό, στους επισκέπτες από τις πληγείσες χώρες, μολονότι η Επιτροπή έχει υπογραμμίσει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει γενική απαγόρευση στις μετακινήσεις ή το εμπόριο.






newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου