ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ινδή αθλήτρια του στίβου προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κορίτσι!

Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κορίτσι. Ο λόγος για την 18χρονη Ινδή σπρίντερ Dutee Chand η οποία αποκλείστηκε από τους διεθνείς αγώνες στίβου γιατί απέτυχε το «τεστ φύλου».


Η περιπέτεια της νεαρής αθλήτριας των 100 μέτρων ξεκίνησε όταν υποβλήθηκε στις προβλεπόμενες εξετάσεις αίματος και διαπιστώθηκε ότι στον οργανισμό της βρέθηκαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.


Κόρη υφαντουργών από πολύ φτωχή οικογένεια η Dutee είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται στο άκουσμα ότι δεν μπορεί να αναμετρηθεί με γυναίκες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία στίβου η Chand διαγνώστηκε με υπερανδρογοναιμία, μία κατάσταση που παράγει υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και αυτό σημαίνει ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί με γυναίκες.

«Ημουν συντετριμμένη. Δεν ήξερα τι λάθος είχα κάνει. Δεν είχα πάρει απαγορευμένες ουσίες, δεν είχα κάνει κάτι, γιατί με διαχώριζαν έτσι. Μου είπαν ότι πρέπει να κάνω επέμβαση ή ορμονική θεραπεία αν θέλω να ξανατρέξω. Εμεινα άφωνη όταν το άκουσα. Είναι τόσο σκληρό. Ο Θεός με έκανε έτσι όπως είμαι. Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα και δεν θέλω να εγκαταλείψω τον αθλητισμό» είπε μιλώντας στο AFP και συνέχισε: «Η όλη κατάσταση είναι εξευτελιστική. Οι δημοσιογράφοι ρωτούν τους γονείς μου αν είμαι κορίτσι ή αγόρι και αν έχω έμμηνο ρύση. Καταλαβαίνετε τι περνάει η οικογένειά μου; Είναι τόσο εξευτελιστικό. Θέλω ο κόσμος να με σέβεται για αυτό που είμαι. Δεν θέλω να με γελοιοποιούν για κάτι που δεν είναι δικό μου λάθος».

Η 18χρονη είναι η πρώτη αθλήτρια που ορθώνει ανάστημα καθώς αποφάσισε να πάει στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος της απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας στίβου.

Πάντως η Chand δεν είναι η μόνη Ινδή αθλήτρια που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Το 2006, η Σάντι Σουνταράγιαν έχασε το αργυρό μετάλλιο που είχε κερδίσει στους Ασιατικούς αγώνες τρέχοντας 600 μ., όταν την υπέβαλλαν σε εξευτελιστικά τεστ ελέγχου φύλου, κάτι μάλιστα που την οδήγησε στην απόπειρα αυτοκτονίας.



Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου