ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σχεδιάζουν αυτοκίνητο που θα γίνεται... αεροπλάνο!

Μετακινήσεις βγαλμένες από το μέλλον σχεδιάζουν στο MIT σύμφωνα με το BBC που μίλησε με την καθηγήτρια Αεροναυτικής και Αστροναυτικής, Μίσυ Κάμινγκς.



Οι επιστήμονες σχεδιάζουν το πρώτο αυτοκίνητο που θα μετατρέπεται και σε αεροπλάνο και δεν θα χρειάζεται οδήγηση αλλά ένας αυτόματος πιλότος θα σας πηγαίνει στον προορισμό σας.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ειρηνική εκδοχή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται είτε για βομβαρδισμό στόχων είτε για κατασκοπεία.

Η Μ. Κάμινγκς αναφέρει μάλιστα πως η πλοήγηση μέσω του “εγκεφάλου” που θα βρίσκεται στο αερο-αυτοκίνητο δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας παραξενεύει καθώς αντίστοιχο σύστημα υπάρχει σε όλα τα Airbus.

Στο ΜΙΤ εκτιμούν ότι τα ΙΧ αεροσκάφη αποτελούν την απάντηση του μέλλοντος κυρίως επειδή οι περισσότεροι οδηγοί δεν έχουν τα κατάλληλα αντανακλαστικά, ενώ ένας υπολογιστής συνεκτιμά τα δεδομένα σε δέκατα του δευτερολέπτου και λαμβάνει την σωστή απόφαση αποφεύγοντας έτσι δυστυχήματα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το συγκοινωνιακό μέλλον του πλανήτη βρίσκεται τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα και θα είναι ασφαλέστερο εάν το εμπιστευθούμε στους υπολογιστές.

Η Κάμινγκς αναφέρει στο BBC πως δεν υπάρχουν τεχνολογικές δυσκολίες αλλά κυρίως ψυχολογικές και πολιτιστικές. Το μόνο που απομένει είναι να βρεθούν οι τρόποι μαζικής παραγωγής και να μειωθεί το κόστος κατασκευής.



megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου