ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τοξικό σοκ από τη χρήση ταμπόν παραλίγο να στερήσει τη ζωή σε 25χρονη μητέρα

Η Joanna Cartwright από το Doncaster του South Yorkshire της Βρετανίας ξύπνησε από κώμα ανήμπορη να αναγνωρίσει την οικογένεια της.
Είχε υποστεί σύνδρομο τοξικού σοκ το οποίο προκλήθηκε από ένα ταμπόν.
Το τοξικό σύνδρομο είναι μια σπάνια και επικίνδυνη πάθηση η οποία προκαλείται όταν βακτήρια εισβάλλουν στον οργανισμό μας.
Η 25χρονη μητέρα νόμιζε ότι περνούσε μια απλή γρίπη όταν αρρώστησε βαριά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια της ότι βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Τα όργανα της είχαν αρχίσει να υπολειτουργούν, το δέρμα της ξεφλούδιζε, ενώ είχε χάσει το 50% από τα νύχια και τα μαλλιά της. Οι γιατροί υπέβαλαν την Joanna σε τεχνητό κώμα προκειμένου να παλέψει το βακτήριο που είχε εισβάλει στον οργανισμό της.
Όταν ξύπνησε από το κώμα 8 ημέρες μετά, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια της ότι το τοξικό σύνδρομο είχε προκαλέσει στην άτυχη γυναίκα και μηνιγγίτιδα. Είχε απώλεια μνήμης και κινητική δυσλειτουργία. Δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε καν να αναγνωρίσει τις τρεις κόρες της ενώ έμαθε να περπατάει ξανά από την αρχή με τη βοήθεια φυσιοθεραπείας. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά ότι όταν συνήλθε από το κώμα ήταν τα γενέθλια της, η νοσοκόμα της διάβαζε τις ευχετήριες κάρτες που έστελναν φίλοι και συγγενείς και δεν μπορούσε να αναγνωρίσει κανένα όνομα, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει καν ότι ήταν τα γενέθλια της. Αδυνατούσε να ολοκληρώσει μια πρόταση καθώς ξεχνούσε τι ήθελε να πει. Όταν την ενημέρωσαν για το τι είχε συμβεί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι που συνήθιζε να κάνει κάθε μήνα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια ζημιά.
 
Σήμερα η μνήμη της Joanna έχει επανέλθει αλλά όχι πλήρως. Ακόμα έχει κάποια κενά από το παρελθόν που αδυνατεί να ανακαλέσει.''Δεν μπορώ να θυμηθώ τα πρώτα βήματα της κόρης μου, βλέπω φωτογραφίες από Χριστούγεννα και γιορτές και δεν μπορώ να θυμηθώ πότε έγιναν όλα αυτά. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να επανέλθω κάπως. Ο πατέρας μου μετακόμισε σε μας για να με προσέχει καθώς δεν μπορούσα να φροντίσω τον εαυτό μου. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να μακρύνουν και πάλι τα μαλλιά μου. Ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία και ξέρω ότι ποτέ πια δεν θα είμαι η ίδια όπως πριν. Αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα και νιώθω πολύ τυχερή που είμαι πάλι κοντά στα παιδιά μου'.'








protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου