ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πρόκληση χωρίς όριο: Η κρουαζιέρα της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο


Δεν είχε τέλος η πρόκληση από την πλευρά των Τούρκων, αφού από τη νύχτα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 3 π.μ. η τουρκική κορβέτα «Βuyukada», ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του τουρκικού στόλου,
εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο στενό του Καφηρέα, ανάμεσα στην Εύβοια και την Ανδρο.

Η τουρκική πρόκληση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας νέας μεθόδευσης της αμφισβήτησης της υφαλοκρηπίδας και των χωρικών υδάτων των νησιών από την Τουρκία, η οποία τους τελευταίους μήνες διενεργεί πλόες σε ελληνικά χωρικά ύδατα νησιών με συχνότητα ενός μηνός ώς 45 ημερών.
Οπως γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το τουρκικό πολεμικό πλοίο προερχόταν από τον κόλπο του Σάρου, βορείως της Χερσονήσου της Καλλίπολης, όπου τη Δευτέρα το απόγευμα ολοκλήρωσε άσκηση πυρών με άλλα πλοία του τουρκικού στόλου. Στη συνέχεια κινήθηκε νότια για να επιστρέψει στη ναυτική βάση του Ακσάζ, έστριψε όμως νοτιοδυτικά προς το στενό του Καφηρέα.
Αφού διήλθε από το στενό εντός των χωρικών μας υδάτων, στη συνέχεια ξαναπέρασε μέσα από αυτά ανάμεσα στην Κύθνο και την Τζια. Το τουρκικό πολεμικό βγήκε στη συνέχεια πάλι σε διεθνή ύδατα, ωστόσο, επειδή έπλεε πολύ αργά, παρέμεινε επί πολλές ώρες στη θαλάσσια περιοχή των δυτικών Κυκλάδων, πλέοντας ανατολικά της Σερίφου και της Μήλου. Το βράδυ, η κορβέτα κινούνταν σε διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης. Ελληνικά πολεμικά βρέθηκαν αμέσως κοντά στο τουρκικό σκάφος και το παρακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια του πλου του. Στο Πολεμικό Ναυτικό θεωρούν ότι ολοκληρώνοντας τον κύκλο, η κορβέτα θα κινηθεί βορειοδυτικά για να επιστρέψει στο Ακσάζ.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου