ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της πρώτης ημέρας στο Παρίσι

Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της πρώτης ημέρας στο Παρίσι με τις φήμες να φουντώνουν σχετικά με τις απαιτήσεις που εγείρουν οι τροικανοί.
Η χθεσινή συνάντηση ήταν μαραθώνια και επικεντρώθηκε στο δημοσιονομικό κενό το οποίο η τρόικα ανεβάζει τουλάχιστον στα 2,5 δις ευρώ ενώ η ελληνική πλευρά μιλά για κενό που δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση το 1 δις ευρώ.


Η στάση των δανειστών ήταν σκληρή καθώς δεν πείθονταν από τις ελληνικές θέσεις ωστόσο στον τομέα αυτό ενδεχομένως να υπήρχε μια σύγκλιση καθώς ίσως να μην είναι και το πιο «καυτό» ζήτημα.

Σήμερα άλλωστε ανοίγει το Ασφαλιστικό και δευτερευόντως το εργασιακό με συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, κι εκεί σίγουρα οι διαφοροποιήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι υπερβολικές απαιτήσεις των τροικανών που ζητούν μειώσεις μισθών και συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης (αφορά γυναίκες με ανήλικα και ένστολους) είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε ναυάγιο, αν επιμείνουν μέχρι τέλους.

Άλλωστε, από την Αθήνα τα μηνύματα στη διαπραγματευτική ομάδα είναι χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής της ΝΔΚώστας Κοντογεώργιος μιλώντας στη Βουλή εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτες τις αξιώσεις της Τρόικας. Προεξόφλησε εξάλλου ότι κανένα τέτοιο πακέτο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή. Παρόμοια ήταν η θέση που εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. «Δεν θα συμφωνήσουμε σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε» προειδοποίησε.

Είναι σίγουρο δηλαδή. Αν έρθει μια τέτοια συμφωνία από το Παρίσι η Βουλή θα γίνει το… Βατερλώ της κυβέρνησης. Άλλωστε όταν ακούει κανείς ότι οι τροικανοί απαιτούν μέχρι και κατάργηση της αμοιβής για εργασία σε Κυριακές και αργίες τότε καταλαβαίνει ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Κάποιοι επιχειρούν να περάσουν τα δικά τους αιτήματα, οι γνωστοί «κουκουλοφόροι» επιχειρηματίες. Και ποιος ξέρει τι συμφωνίες έχουν κάνει με τους τροικανούς. Όμως, είναι σίγουρο ότι τέτοια δεν περνάνε αυτή τη χρονική στιγμή από την ελληνική Βουλή.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται από την Πόλη του Φωτός είναι… μαύρες. Δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τρόικα απαιτεί ουσιαστικά να δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση σε όποια συμφωνία υπάρξει. Στέλνουν ουσιαστικά μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενδιαφέρονται για το ποια θα είναι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εφαρμοστεί το ελληνικό πρόγραμμα μέχρι κεραίας. Γι’ αυτό και η φημολογία που κυκλοφόρησε από το Reuters και η οποία ανέφερε ότι ίσως η τρόικα δεχθεί να συνδεθούν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν με την επόμενη ημέρα της οικονομίας, δηλαδή με την προληπτική γραμμή στήριξης.

Αν αυτό ακούγεται θετικό, διότι μπορεί να σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση βγάζει από πάνω της την ευθύνη να κάνει άμεσα μεταρρυθμίσεις (η λέξη παραπέμπει σε περικοπές και άλλα δεινά) δεν είναι. Διότι ουσιαστικά θα δεσμεύεται η κυβέρνηση να πάει σε γραμμή στήριξης λαμβάνοντας μέτρα εφόσον δεν πείσει τους δανειστές ότι δεν χρειάζονται. Αν σε έξι μήνες δηλαδή επανέλθουν οι τροικανοί και απαιτήσουν νέες περικοπές τότε θα είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να τις κάνει με όποια κυβέρνηση έχει.

Όλα αυτά μοιάζουν με αδιέξοδο, όμως, η μαγική φράση είναι «πολιτική λύση». Να υπάρξει δηλαδή μια παρέμβαση σε υψηλό επίπεδο για να προκύψει κάποιου είδους συμφωνία, αν όχι τώρα σίγουρα στις 18 Δεκεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής.

Όλος ο κόσμος ελπίζει να έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις η κυβέρνηση από τους ξένους, όμως, είναι να έχει μπέσα κανείς στη Μέρκελ; Άλλωστε από το 2012 μας υπόσχονταν λύση στο χρέος και τώρα λένε ότι είναι βιώσιμο και να κόψουμε το λαιμό μας.

Η σημερινή ημέρα στο Παρίσι θα είναι κρίσιμη, όμως, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα βράζουν από οργή με τα όσα ακούνε. Μόνο μια έντιμη συμφωνία που θα απέκλειε οποιαδήποτε άλλα μέτρα φτωχοποίησης θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου