ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο Πέτρος Στάθης (πρώην παράγοντας της ΑΕΚ) αγοράζει και εφημερίδες στο Μοντενέγκρο..


Η Σερβία φαίνεται πως έχει κερδίσει για τα καλά τον Ελληνα επιχειρηματία Πέτρο Στάθη, καθώς μετά τον παραμυθένιο γάμο του με την εστεμμένη καλλονή Νέντα Κατένοβιτς, ο πρώην παράγοντας της ΑΕΚ
επεκτείνει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στη βαλκανική χώρα. Μετά την αγορά του εργοστασίου τροφίμων στο μεγάλο βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της Σερβίας Νόβι Σαντ, τώρα ο Ελληνας επιχειρηματίας ανοίγεται ακόμη περισσότερο και στον χώρο των media. Οπως αναφέρει το BalkanInsight, η εταιρία του, η Media Nea προχώρησε στην αγορά της αρχαιότερης εφημερίδας του Μαυροβουνίου.


Η «Pobjeda» μάλιστα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Ο κ. Στάθης φέρεται ότι ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αγορά του ιστορικού, αλλά οικονομικά προβληματικού φύλλου, προσφέροντας 750.000 ευρώ για την απόκτησή του. Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη εφημερίδα που κατέχει ο Ελληνας επιχειρηματίας, καθώς είναι ήδη ιδιοκτήτης της «Dnevne Novine», που επίσης έχει έδρα στο Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρίας, η πρόθεσή του είναι να συγχωνεύσει τις δύο εφημερίδες υπό το «σώμα» της «Pobjeda» και να μειώσει το προσωπικό κατά το ήμισυ του παρόντος.
Η εταιρία του κ. Στάθη, που είναι και μισθωτής του πολυτελούς θέρετρου «Sveti Stefan» στο Μαυροβούνιο, αναμένεται να σχηματίσει νέα διοίκηση και συντακτική ομάδα από την 1η Δεκεμβρίου. Μόλις πριν από τρεις μήνες, η εφημερίδα «Pobjeda» βρισκόταν στα πρόθυρα πτώχευσης, καθώς χρωστούσε περίπου 10.000.000 ευρώ σε πιστωτές, και το διοικητικό δικαστήριο της Ποντγκόριτσα διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της, έτσι ώστε να καλυφθεί μέρος των χρεών. Τη δεκαετία του '90 η εφημερίδα είχε κατηγορηθεί ότι ασκούσε δημοσιογραφία προπαγάνδας καθώς εμφανιζόταν απόλυτα πιστή στην τότε ηγεσία της χώρας. Οι συντάκτες και η διοίκηση κατηγορούνταν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς στις μάχες του με τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Πάντως η νέα διοίκηση φαίνεται πως θέλει να δώσει άλλον «αέρα» στην εφημερίδα και να τη βάλει σε εντελώς νέο δρόμο. Ο επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα μας από τη συμμετοχή του στα διοικητικά της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αποτραβηχτεί από την Ελλάδα κι έχει εγκατασταθεί στη Σερβία. Το 2007 έπαψε να ανήκει στο κλαμπ των εργένηδων, καθώς παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, την πανέμορφη Σέρβα Νέντα Κατένοβιτς. Ο γάμος είχε γίνει στον τόπο καταγωγής της νύφης, το Μαυροβούνιο, στο ξενοδοχείο «Splendid», όπου το «παρών» είχε δώσει πλήθος επώνυμων Ελλήνων.
Στα διοικητικά της ΑΕΚ
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ δεκαετία ήταν η πιο ταραχώδης διοικητικά στην ιστορία της ΑΕΚ και ο Πέτρος Στάθης ήταν κεντρικό πρόσωπο. Το 2000 οι μετοχές της Ενωσης είχαν περάσει σε ENIC και Netmed, με πρόεδρο τον Κορνήλιο Σιρχάουζ και διευθύνοντα σύμβουλο-τοποτηρητή τον κ. Στάθη (αντιπρόεδρος στη συνέχεια). Τα πράγματα εξελίχθηκαν εφιαλτικά για τον «Δικέφαλο», με τον κ. Στάθη να μνημονεύεται ακόμη, επειδή έδωσε την εντολή στους παίκτες της ΑΕΚ να προσποιηθούν τους τραυματίες σε ματς Κυπέλλου (διεκόπη) με τον Ολυμπιακό, το 2001, ως ένδειξη διαμαρτυρίας της (κάκιστης) διαιτησίας. Το τέλος του Στάθη στα κοινά της Ενωσης ήρθε το 2004 (είχε φτάσει σε σημείο να κατέχει το 29% των μετοχών της ΠΑΕ!), οπότε και ανέλαβε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ενώ η τελευταία εμφάνιση του κ. Στάθη στην ΑΕΚ ήταν προ μηνών, όταν δώρισε χρήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου.



Γιούλη Σταρίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου