ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Λόγος του πάτερ Ευσταθίου Στέφου, Γενικού Αρχιερατικού επιτρόπου, Εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Γρεβενών..

παπα ΣΤΑΘΗΣΔιαβάστε την ομιλία του πάτερ Ευσταθίου Στέφου, Γενικού Αρχιερατικού επιτρόπου, κατά την ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου Γρεβενών
κ. Δαβίδ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας – Αγίου Αχίλλειου:


Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμε.
Σεβασμιώτατε εκπρόσωπε της Α.Θ. παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, Μητροπολίτα Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιε.
Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι Άγιοι Αρχιερείς.
Εντιμώτατοι άρχοντες της Πολιτείας, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σεβαστοί πατέρες και αδελφοί,
Εκλεκτέ και αγαπητέ λαέ του Θεού,
Σεβασμιώτατε ποιμενάρχα μας.
Το διανυόμενον έτος 2014 επεφύλασσε για τα Γρεβενά δύο μεγάλες συγκινήσεις : θλίψεως για τον αποχωρισμό μας από τον επί 38 ολόκληρα χρόνια πνευματικό μας πατέρα, ποιμένα και διδάσκαλο του Ευαγγελίου, μακαριστό Μητροπολίτη Σέργιο. Αλλά και χαράς, για την έλευση του επαξίως εκλεγέντος, με την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος και τις κανονικές ψήφους της σεπτής Ιεραρχίας, νέου Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιώτατου κ.κ.Δαβίδ.
Έχω επίγνωση ότι ο δικός μου ταπεινός λόγος αδυνατεί να εκφράσει τα εσώτερα συναισθήματα εμού και των συμπρεσβύτερων μου. Γιατί θα αφήσω την καρδιά μου να μιλήσει, για να πεί τούτα τα λόγια : ► Για τον ενώπιον του Θεού ευρισκόμενο πλέον αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Σέργιο, ότι η εδώ πολυετής, αθόρυβη, ασκανδάλιστη, δραστήρια και πατρική διακονία του θα μείνει αλησμόνητη από όσους συνεργάσθηκαν, δέχθηκαν την Ιερωσύνη, γνώρισαν τις ευεργεσίες του, βίωσαν την άδολη αγάπη και μακροθυμία του. Αλλά και από τους επιγενομένους, αφού το έργο του υπήρξε όντως ιστορικό για τον τόπο μας.
► Για τον μέχρι σήμερα Τοποτηρητή της Μητροπόλεως μας, Σεβασμιώτατο άγιο Καστορίας κ.κ.Σεραφείμ, ότι εντυπωσίασε τους πάντες, κλήρο, λαό και τοπικές Αρχές κατά το σύντομο διάστημα της Τοποτηρητείας των 112 ημερών.
Παρά το φόρτο των αρχιερατικών του καθηκόντων στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, ήλθε επανειλημμένα στα Γρεβενά. Λειτούργησε, επισκέφθηκε πολλές ενορίες στην πόλη και τα χωριά, σχολεία, ιδρύματα, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, όρκισε τους νέους τοπικούς άρχοντες, οργάνωσε ιερατικές συνάξεις, κήρυξε το λόγο του Θεού. Και γενικώς μερίμνησε, με σύνεση και διακριτικότητα, για την επίλυση όλων των τρεχούσης φύσεως θεμάτων. Και η περίοδος αυτή της τοποτηρητείας θα παραμείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Γι’αυτό, Σεβασμιώτατε άγιε Καστορίας, κ.κ.Σεραφείμ έχετε τον πηγαίο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας.
► Και τώρα , απευθυνόμενος προς τον νέο Ποιμενάρχη μας , τον ενθρονιζόμενο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, πάλι λόγια της καρδιάς του απευθύνω : Καλώς ήλθατε, Σεβασμιώτατε, στον τόπο μας, που από σήμερα θα είναι και δικός σας τόπος. Όλοι μας Σας υποδεχόμαστε με προσευχές ευγνωμοσύνης στο Θεό για την εκλογή Σας. Με αγαθές ελπίδες για πολυετή ευκλεή και καρποφόρο Ποιμαντορία.
Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ο λαός της πόλης και της υπαίθρου των Γρεβενών είναι φιλόχρηστος, φιλόπατρις, παραδοσιακός και πρόθυμος να ακολουθήσει τον Ποιμένα του ΄΄ εις νομάς σωτηρίους ΄΄ . Ότι διψά ΄΄ του ακούσαι λόγον Κυρίου ΄΄ . Ότι και οι Τοπικοί άρχοντες, μοχθούντες για το κοινό καλό προσβλέπουν στη συνεργασία τους με τον Επισκοπό τους.
Ως προς εμάς τους κληρικούς της Μητροπόλεως, καθώς Σας υποδεχόμαστε με χαρά και σεβασμό, ανατρέχω στο εξής περιστατικό της Παλαιάς Διαθήκης, για να Σας πω ποιος θα είναι ο ρόλος μας : Στο βιβλίο της Εξόδου ( κεφάλαιο 17,στίχοι 8-13) αναφέρεται ότι καθώς οι Ισραηλίτες, μετά την φυγή τους από την Αίγυπτο, έφτασαν στη Ραφιδίν, χρειάστηκε να πολεμήσουν με τους Αμαλικήτες. Ο Μωυσής είπε στον Ιησού του Ναυή να διαλέξει τους καλύτερους πολεμιστές, ενώ ο ίδιος στάθηκε στην κορυφή ενός λόφου, Εκεί, όσο ο Μωυσής είχε υψωμένα τα χέρια του , νικούσαν οι Ισραηλίτες.
Όταν τα κατέβαζε από κούραση, νικούσαν οι Αμαλικήτες. Τότε, λέει η Γραφή, ο Ααρών και ο Ώρ, ΄΄ ο ένας από την μια μεριά και ο άλλος από την άλλη ΄΄ στήριζαν τα χέρια του Μωυσή, αυτά έμεναν σταθερά υψωμένα και ως την δύση του ήλιου ήρθε η νίκη.
Αυτό Σεβασμιώτατε Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ, θέλουμε να είμαστε για Σας όλοι οι κληρικοί. Όχι μόνο να μην Σας κουράζουμε με την συμπεριφορά μας, αλλά όταν Εσείς νιώσετε κόπωση από το πολυεύθυνο και υψηλό Σας έργο, εμείς σαν τον Ααρών και τον Ώρ, να συμπαριστάμεθα, να Σας ξεκουράζουμε, να κρατούμε τα τίμια χέρια Σας υψωμένα σε προσευχή, σε Ευλογία, σε δράση, σε θεοφιλή διαποίμανση, ο Θεός να Σας έχει πάντοτε υγιή, μακροημερεύοντα, έντιμο, να Σας αξιώσει δε και της επουρανίου Βασιλείας του , την οποία έχει υποσχεθεί ΄΄ παντί τω εργαζομένων το αγαθόν ΄΄.
Σεβασμιώτατε παρακαλώ Δεχτήτε διά των Χειρών μου εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως σας, το Συμβολικό τούτο δώρο ως αναμνηστικό της ενθρονίσεως σας.

Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου