ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Γυρίζει η μπίλια;

Το ερώτημα πολλών είναι αν η μπίλια στην πολιτική σκηνή γυρίζει. Αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και είτε να ολοκληρώσει αυτή η κυβέρνηση τη θητεία της είτε να γίνουν εκλογές και να μην…
κερδίζει ο Τσίπρας.
Να μείνει εν πάση περιπτώσει όνειρο η «αριστερή κυβέρνηση» όπως κάποιοι θέλουν να ονομάζουν την επιστροφή του παλαιού ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Σε πολλούς κύκλους ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, αλλά όπως ξέρουμε πολύ καλά, το κεντροαριστερό σύστημα στην Ελλάδα έχει αντοχές και γνωρίζει πολλά κόλπα για να παραμένει στην εξουσία όσο και όποτε θέλει.

Μόνο ο Καραμανλής χάλασε στο σύστημα αυτό τη συνταγή και φυσικά ο Σαμαράς. Όμως, με τα λάθη στη διακυβέρνηση και στην τακτική που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση φέρνει ξανά στο προσκήνιο ένα σύστημα που αποδοκιμάστηκε ως αποτυχημένο.

Και ξανά τίθεται το ερώτημα: Γυρίζει το παιχνίδι; Αλλάζει το κλίμα και θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες; Ή θα ζήσουμε δράματα;

Σ’ αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να απαντήσει μόνον η ίδια η κυβέρνηση. Ξέρει τι ζητά ο ελληνικός λαός ώστε να το εφαρμόσει έστω και την ύστατη στιγμή; Ή θα συνεχιστεί μια αδιέξοδη πολιτική και ταυτόχρονα μια κάκιστη αντιμετώπιση της λαίλαπας Τσίπρα για την οποία το antinews έγραψε σε πρόσφατο άρθρο.

Στο ερώτημα τι ζητά ο ελληνικός λαός οι απαντήσεις είναι:

1. Ζητά επιτέλους μια πολιτική που θα σκέφτεται τον κόσμο και όχι τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί στην τρόικα με δίκαια επιχειρήματα και δεν θα υποκύπτει σε εκβιασμούς.

2. Ζητά να πληρώσουν κάποτε κι αυτοί που την γλίτωσαν μέσα στην κρίση. Όσα λαμόγια έκαναν περιουσίες πάνω από το πτώμα της χώρας. Όσοι έβγαλαν μαύρα λεφτά στο εξωτερικό την ώρα που 3 εκατ. Έλληνες πεινάνε. Θα υπάρξει κάποτε λογοδοσία και τιμωρία;

3. Ζητά από την κυβέρνηση να πάψει να κάνει γκάφες οι οποίες όλως τυχαίως πλήττουν τα πλατιά στρώματα του λαού. Σκεφτείτε μόνο τη γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ και θα καταλάβετε. Σκεφτείτε το απίστευτο μπάχαλο με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια που εδώ και τρεις μήνες υλοποιούνται αλλά ακόμη και δεν πήγαν στη Βουλή. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες που δεν πληρώνουν τα χρέη τους να έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Και τα υπόλοιπα κορόιδα που πληρώνουν κανονικά να βρίζουν την κυβέρνηση. Ουσιαστικά, βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους.

3. Ο λαός θέλει επίσης από την κυβέρνηση μια πιο στιβαρή εξωτερική πολιτική. Που δεν θα εκβιάζει αλλά δεν θα εκβιάζεται. Που θα τολμά να έρθει σε αντιπαράθεση προκειμένου να σώσει την πατρίδα από κάθε ξένο που την επιβουλεύεται. Και που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας με πιο ισχυρό τρόπο απ’ ότι το κάνει σήμερα. Άραγε, 2,5 χρόνια μετά η ΑΟΖ που είναι;

4. Ζητά επίσης αναδιοργάνωση του κράτους και τήρηση των νόμων για όλους. Η περίπτωση των επεισοδίων στο Πανεπιστήμιο είναι ενδεικτική και αργά το κατάλαβαν στην κυβέρνηση ότι οι νόμοι υπάρχουν για να μας προστατεύουν από θλιβερές μειοψηφίες και μπαχαλάκηδες, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Ακόμη κι όταν κάποιος απλώνει χέρι σε πελάτη που γουστάρει να ψωνίζει τις Κυριακές, το κράτος οφείλει να τηρεί τους νόμους. Αλλιώς επικρατεί η ζούγκλα που τόσο καλά υπηρετούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πέριξ αυτού.

Όσο για την λανθασμένη τακτική αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι απλά. Το να αντιμετωπίζεις ένα κόμμα που ετοιμάζεται να εισβάλει στα ανάκτορα του Μαξίμου με συνθήματα και ευκαιριακές κουβεντούλες καφενείου το μόνο που κάνεις είναι να το δυναμώνεις. Οι επικοινωνιακές τακτικές τύπου… Βούλτεψη ή Αδωνι έχουν μόνο πρόσκαιρο όφελος, μετά ο κόσμος σε βαριέται και σε απορρίπτει.

Ένα κόμμα εξουσίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (που έχει άλλωστε όλα τα στοιχεία τα οποία έκαναν το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο για δεκαετίες) το αντιμετωπίζεις προγραμματικά κι όχι ευκαιριακά. Βάζοντας κάτω το πρόγραμμά του και ξεγυμνώνοντάς το στα μάτια της κοινωνίας.

Να κάνουμε μια απλή ερώτηση: Έκανε η ΝΔ τον τελευταίο καιρό μια γενικευμένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα όπου το κύριο θέμα συζήτησης να είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πώς αυτό είναι ανέφικτο και οδηγεί στην καταστροφή; Ασχολήθηκαν τα μεγάλα και μεσαία στελέχη της ΝΔ με το να αποδομήσουν με αριθμούς, στοιχεία, επιχειρήματα τους απίθανους Συριζαίους που βγαίνουν στα κανάλια και τάζουν τα πάντα; Ή κάθε φορά που γίνεται αντιπαράθεση επικρατεί το χάος, δεν ακούγεται κανείς και στο τέλος κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Από πότε το επικοινωνιακό επιτελείο του Χαρδούβελη και αυτό του Μαξίμου κάθισαν μαζί να φτιάξουν ένα, δύο, δέκα non paper με τα οποία θα «ξεβρακώνουν» στην κυριολεξία τον Τσίπρα και την παρέα του; Ή μήπως οι κορυφαίοι «επικοινωνιολόγοι» της κυβέρνησης ασχολήθηκαν με το πώς θα ανακηρύξουν άθεο τον Τσίπρα, πώς θα χαρακτηρίσουν «μπαχαλάκια» τον Σκουρλέτη και πώς θα σβήσουν από τον χάρτη τον Παπασούρα Διαμαντόπουλο; Είπαμε, καλά όλα αυτά αλλά είναι επικοινωνιακά θαύματα της μιας ημέρας. Ο κόσμος θέλει όραμα, ελπίδα, προοπτική, επιχειρήματα, προγράμματα. Και αυτά δυστυχώς του τα αναλύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ψέματα, σε έναν ψεύτικο κόσμο, περνάνε πολύ πιο εύκολα. Και τα τσιτάτα, οι ατάκες και οι εξυπνακισμοί της Βούλτεψη, του Γεωργιάδη και όσων άλλων σηκώνουν το βάρος της επικοινωνίας είναι απλά για το… facebook και το twitter, όχι για να διαλύσεις την Συριζαίϊκη ψευδαίσθηση.

Όσο δεν είναι αργά (ή μήπως είναι;) λοιπόν ας αλλάξουν μυαλά κι ας αντιμετωπίσουν το κακό που έρχεται με άλλους τρόπους. Πιο δυναμικούς και πιο ουσιαστικούς. Αλλιώς θα πέσουν σαν ώριμο φρούτο, είτε τώρα είτε αργότερα και ο Τσίπρας που καραδοκεί θα έρθει. Η πλάκα θα είναι ότι θα έχει φάει η Νέα Δημοκρατία το αγγούρι της κρίσης και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει απλή διαχείριση της κατάστασης χωρίς μέτρα, γκρίνιες, φωνές και λαϊκή οργή.

Δηλαδή, στρώνουν το χαλί στον Τσίπρα και κάθονται σε παράταξη για να το υποδεχθούν στα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου. Είναι ανοησία αυτό ή όχι;


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου