ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ποιός Έλληνας ηθοποιός ζητά από την Google να βγει το «γκέι» δίπλα από το όνομά του;

Ο ηθοποιός ζήτησε από την Google να αφαιρεθεί η αυτόματη αναγραφή του χαρακτηρισμού gay δίπλα στο ονοματεπώνυμό του..

Ο Αργύρης Αγγέλου αφού τα έβαλε με τον πρωθυπουργό της χώρας, καταφέρνοντας μαζί με τους φίλους του να τον ξεσκεπάσουν στο άκρως επιτυχημένο σίριαλ του Μεγάλου Καναλιού, «Στο παρά πέντε», αποφάσισε να τα βάλει με την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, κερδίζοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της.


Ο ηθοποιός ζήτησε από την Google να αφαιρεθεί η αυτόματη αναγραφή του χαρακτηρισμού gay δίπλα στο ονοματεπώνυμό του -οι χρήστες δηλαδή με το που έψαχναν να τον βρουν, εμφανιζόταν δίπλα του η λέξη gay.

«Στην ιστοσελίδα www.google.com ή www.google.gr, η τοποθέτηση του ονοματεπωνύμου του Αργύρη Αγγέλου έχει ως πρώτο αυτόματο αποτέλεσμα την αναγραφή της λέξης “γκέι” δίπλα στο όνομά του. Δηλαδή, η πρώτη πληροφορία που λαμβάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας όταν πληκτρολογήσει το ονοματεπώνυμο αυτό στη μηχανή αναζήτησης είναι ότι ο Αργύρης Αγγέλου είναι ομοφυλόφιλος. Η λέξη “γκέι” εμφανίζεται αυτοματοποιημένα με μόνη την αναγραφή του ονόματος του αιτούντος στο “παράθυρο αναζήτησης” της ιστοσελίδας, χωρίς δηλαδή να τοποθετήσει τη λέξη “γκέι” ο επισκέπτης του Διαδικτύου που αναζητά πληροφορίες για τον αιτούντα. 

Το πρώτο άρθρο παραπέμπει τον επισκέπτη στο ιστολόγιο “eleftherologion.blogspot.gr”, αγνώστου διαχειριστή, στο οποίο υπό τον τίτλο “Oι gay άνδρες και γυναίκες της ελληνικής showbiz” εμφανίζεται ένα κείμενο το οποίο αναφέρει φερόμενους ερωτικούς συντρόφους. Για τον αιτούντα αναγράφεται “Ο… με τον Αργύρη Αγγέλου είναι ζευγάρι χρόνια τώρα και συγκάτοικοι”. Το δεύτερο άρθρο παραπέμπει τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα www.fimesgr, αγνώστου διαχειριστή, και υπό τον τίτλο “Αργύρης Αγγέλου για τις ερωτικές προτιμήσεις του”. Στο τρίτο άρθρο αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του αιτούντος, ο οποίος χαρακτηρίζεται εξυβριστικά και προσβλητικά ως ένας από “όλες τις κρυφές της Ελλάδος” μεταξύ άλλων ονομάτων γνωστών καλλιτεχνών, ενώ σε επόμενο άρθρο, με τίτλο “Κουτσομπολιά επώνυμων gay”, αναπαράγεται η φράση για τον αιτούντα και τον συνάδελφό του. Με τη μετάδοση των ανωτέρω ευαίσθητων δεδομένων δημιουργείται στο διαδικτυακό κοινό η εντύπωση ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίον πρέπει να ασχολείται κανείς με τον αιτούντα είναι η ερωτική του ζωή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός του, σαν να επρόκειτο για καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει την πρόκληση και τη δημιουργία σκανδάλων γύρω από το όνομά του. Αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον του. Περαιτέρω, όσον αφορά τον προσωπικό, φιλικό και οικογενειακό του κύκλο, ο αιτών δέχεται ερωτήσεις για το εν λόγω αποτέλεσμα στη μηχανή αναζήτησης της καθ’ ης και είναι υποχρεωμένος να απολογείται στο περιβάλλον των οικείων του σχετικά με τη στρεβλή εικόνα που μεταδίδεται από το google.gr σχετικά με τις ατομικές πληροφορίες που τον αφορούν και απασχολούν την κοινή γνώμη».

Ο ηθοποιός στην αρχή ζήτησε από την Google να το διορθώσει και εκείνη του απάντησε πως «είναι αναρμόδια και πως θα έπρεπε να απευθυνθεί στη διαδικτυακή υπηρεσία της που εξετάζει τέτοια αιτήματα» και στη συνέχεια κατέθεσε εναντίον της αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Τέλος, λίγο πριν από την εκδίκασή τους η Google απέσυρε τα links των ιστολογίων που ασχολούνταν μέχρι σήμερα με την προσωπική του ζωή.


peoplegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου