ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας η εκλογή Προέδρου

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Το κλίμα που διαμορφώνεται μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλό.

Μάλλον μαύρο είναι, κάτι που αποδείχθηκε και από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου. Όταν σε μία ημέρα χάνεται το 13% της αγοράς, όταν μετοχές όπως η ΔΕΗ χάνουν 23% της αξίας τους, τότε πράγματι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα για όλη την οικονομία. Ειδικά αν συνδυαστεί με την άνοδο των ελληνικών ομολόγων πάνω από το 8% που είναι το ψυχολογικό όριο.


Σκεφτείτε τι έχει να γίνει το επόμενο δίμηνο. Μέχρι το τέλος Δεκέμβρη είναι η εκλογή Προέδρου που πιθανότατα να μην καρποφορήσει και στη συνέχεια ένας μήνας προεκλογικός και μετεκλογικός. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε πρόκειται για ένα δίμηνο – φωτιά όπου τα πάντα είναι στον αέρα.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα χάνεται, συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση, το Χρηματιστήριο θα «αδειάζει» από επενδυτές, αποκρατικοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν, όσοι ξένοι ήθελαν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά έχουν παγώσει τα σχέδιά τους και τρέμουν στην ιδέα ότι ο Τσίπρας θα κυβερνά. Μέχρι και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τις προτάσεις του για τον τουρισμό και είπε ότι θα επανεξετάσει όλες τις άδειες που έχουν κατατεθεί για τουριστικά project και ότι δεν του αρέσει το all inclusive και θα το αλλάξει.

Η οικονομία λοιπόν βρίσκεται στον αέρα και πιέζεται ασφυκτικά από τις πολιτικές εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν θα γίνει μέχρι 29 Δεκεμβρίου και έπεται και μια περίοδος «τρόμου» σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κ. Δήμας.

Παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του θεωρείται σοβαρή και θετική πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ κλπ, δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Ο καθένας για δικούς του μικροκομματικούς και προσωπικούς λόγους. Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί το σενάριο της μη εκλογής Προέδρου και του αδιεξόδου που θα φέρει τότε πράγματι η χώρα οδηγείται στον γκρεμό. Χάνει ό,τι κέρδισε με τόσους κόπους και θυσίες και δίνει το δικαίωμα στην τρόικα να μας «ξεσκίσει», με όποιον κι αν είναι στη θέση του πρωθυπουργού.

Οι ξένοι είναι ανάλγητοι και δεν καταλαβαίνουν τίποτε, θα διαλύσουν κάθε ελπίδα που έχουμε για να βγούμε από την κρίση. Μέχρι τότε, όμως, τι γίνεται; θα έχουμε συνεχή κραχ στο χρηματιστήριο; Θα απαγορευτεί η έξοδος στις αγορές αφού τα επιτόκια θα πετάξουν ακόμη και πάνω από 10%; Το κυριότερο: Θα έχουν εκροή καταθέσεων, κάτι που θα δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία;

Όλα αυτά είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει να τη λάβουν υπόψιν τους όλοι όσοι θα πάνε να σηκώσουν το χέρι τους ή όχι στην εκλογή Προέδρου. Η σωτηρία της οικονομίας είναι πάνω απ' όλα κι αυτό δεν είναι «παιχνίδι τρόμου», δεν είναι «εκβιαστικό δίλημμα». Είναι ο ίδιος ο τρόμος προσωποποιημένος. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν εθελοτυφλούν και κάνουν κακό στην πατρίδα.

Ο ελληνικός λαός έχει μια διπλή ευκαιρία να δείξει ότι έχει ωριμάσει, να δείξει ότι καταλαβαίνει πως η τραγωδία είναι πολύ κοντά αν δεν κάνουμε όλοι κάτι.

Η πρώτη ευκαιρία είναι να πιέσει τους βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο. Εφόσον ο λαός δε θέλει εκλογές πρέπει να πείσει και τους αντιπροσώπους του να τις αποφύγουν.

Η δεύτερη ευκαιρία είναι στις εθνικές εκλογές, όταν αυτές γίνουν. Εκεί πιο άμεσα ο κάθε πολίτης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση και να φέρει τον Τσίπρα στην εξουσία; Ας το κάνει, αλλά πρέπει να πάψει στη συνέχεια να διαμαρτύρεται για τους κακούς ξένους.

Βρισκόμαστε προ ιστορικών στιγμών που απαιτούν και ιστορικές αποφάσεις.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου