ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η Ελλάδα, ο ευρωπαϊκός λαϊκισμός και οι ανάλγητοι δανειστές

Τσίπρας, Μπέμπε Γκρίλο, Podemos, Μαρίν Λεπέν, Ντάνιελ Φάραντζ, ευρωσκεπτικιστές και νεοναζί στη Γερμανία.
Τι κοινό έχουν τόσο διαφορετικά πρόσωπα και κόμματα; Ασφαλώς κανείς δε μπορεί να τσουβαλιάζει τον Τσίπρα με νεοφασίστες, όμως όλοι οι παραπάνω έχουν ένα κοινό: Είναι επιθετικοί προς την Ευρώπη και διεκδικούν λίγο ή περισσότερο την εξουσία στη χώρα τους. Αν όχι την κυβέρνηση σίγουρα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πολιτική κατάσταση στη χώρα τους.


Είναι αυτό που λένε οι Γερμανοί και οι αξιωματούχοι της Κομισιόν «εχθροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο θα επιθυμούσαν να δημιουργηθεί μπάχαλο στην ΕΕ, να φύγουν μια – δυο χώρες από την ΕΕ, να διαλυθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που με κόπο περισσότερων από 60 χρόνια δημιουργήθηκε. Πολλοί από αυτούς αν ήταν στην εξουσία ίσως να έκαναν δημοψήφισμα για το αν πρέπει να ανήκει η χώρα τους στην ΕΕ ή να φύγει.

Όλοι τους, μα όλοι τους είναι λαϊκιστές όσο δεν παίρνει. Είναι ψεύτες, πουλάνε φιλολαϊκή πολιτική, υπόσχονται τα πάντα. Βρίζουν την Ευρώπη γιατί «αυτή τα φταίει όλα». Στηρίζουν τη διάλυσή της αλλά ποτέ δεν έχουν πει κουβέντα για τα δισεκατομμύρια που εισρέουν από τα κοινοτικά προγράμματα αλλά εν πάση περιπτώσει. Όλοι τους είναι «επαναστάτες» με τον τρόπο τους και ανάλογα με την προσέγγισή τους. Άλλος από αριστερά, άλλος από ακροδεξιά θα ήθελαν να συγκρουστούν με την ΕΕ.

Δεν ξέρουμε πόσο καλή ήταν και πόσο άθλια είναι η ΕΕ αυτή τη στιγμή. Άλλωστε, μια «Γερμανική Ευρώπη» ασφαλώς δεν είναι αυτό που ονειρεύονταν οι δημιουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως είναι ο εύκολος στόχος σε περιόδους κρίσης. Οι πολίτες μη μπορώντας να αντιληφθούν γιατί συμβαίνουν όλα αυτά βρίζουν και πολεμούν την ευρωπαϊκή οικογένεια. Και ασφαλώς όσοι ποντάρουν στον άκρατο λαϊκισμό στοιχηματίζουν ακριβώς στη λαϊκή οργή για την Ευρώπη η οποία δυστυχώς από Ευρώπη των λαών κατάντησε Ευρώπη των Γερμανών.

Αυτήν την «Γερμανική Ευρώπη» επιδιώκει η Μέρκελ και γι’ αυτήν θα πολεμήσει λυσσαλέα η ίδια και το σύστημα που θέλει μια ΕΕ δύο ταχυτήτων, τον Βορρά και το Νότο, τους φτωχούς και εξαθλιωμένους λαούς και ταυτόχρονα τα πλούσια αφεντικά.

Και κάνουν το μεγάλο λάθος. Αντί να φτιάξουν μια σύγχρονη, κοινωνική, δίκαια και αλληλέγγυα Ευρώπη πολεμάνε να φτιάξουν ένα έκτρωμα.

Οι εχθροί τους λοιπόν είναι ο Τσίπρας, ο Γκρίλο και οι υπόλοιποι και ο πόλεμος για την εξαφάνισή τους θα είναι μαζικός. Και δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια ακόμη φορά το πειραματόζωο.

Αυτά που απαιτεί η τρόικα από την Ελλάδα δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ακουστεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι δυστυχώς μια σκληρή δοκιμασία για όλη τη χώρα προκειμένου να μεταλλαχθούν και οι υπόλοιποι «εχθροί» αλλιώς θα σβηστούν από το χάρτη. Διότι είναι μεταρρυθμίσεις αυτά που ζητούν οι δανειστές; Ασφαλώς δεν είναι. Την ώρα που απαιτούν αλλαγές στο ασφαλιστικό οδηγούν σε κατάρρευση τα ταμεία. Την ώρα που βλέπουν ότι ο τουρισμός φέρνει έσοδα στη χώρα πάνε να τον τσακίσουν. Την ώρα που χιλιάδες οφειλέτες περιμένουν πώς και πώς τις ρυθμίσεις με τις 100 δόσεις πάνε να τις αλλάξουν. Δεν είναι επομένως παρέμβαση για να αλλάξει η Ελλάδα προς το καλύτερο. Είναι συνταγή διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Και είναι ταυτόχρονα και μπουρλότο στο πολιτικό σύστημα το οποίο έκανε στους Ευρωπαίους και τους δανειστές τη βρόμικη δουλειά και τώρα το διαλύουν. Για να φτιάξουν ένα καινούργιο που θα τους υπηρετεί καλύτερα. Ήδη οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ συντείνουν σ’ αυτό. Ακόμη και οι Podemos τώρα συζητούν για διαπραγμάτευση του χρέους κι όχι για διαγραφή που έλεγαν παλαιότερα.

Αυτή είναι η στρατηγική της Μέρκελ, του Σόιμπλε, των κοινοτικών αξιωματούχων, του ευρωπαϊκού συστήματος, του ΔΝΤ. Να τσακίσουν τον «λαϊκισμό» που τους χαλάει τα σχέδια. Και για να το κάνουν αυτό δεν έχουν πρόβλημα να διαλύσουν την Ελλάδα. Θα καταστρέψουν δηλαδή μια χώρα για να πολεμήσουν αυτό που οι ίδιοι γέννησαν με τις άθλιες πολιτικές τους. Διότι ο λαϊκισμός μπορεί να είναι μια τραγική κατάληξη κάθε κοινωνίας που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά του. Ο προκλητικός και άκρως δολοφονικός τρόπος που πολιτεύεται η Μέρκελ και η παρέα της, ωστόσο, είναι ακόμη χειρότερο. Όχι στους λαϊκιστές τύπου Τσίπρα, όχι όμως και στο ευρωπαϊκό σύστημα εξουσίας που δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταστρέψει λαούς προκειμένου να κάνει τον πόλεμό του.

Μια παράπλευρη απώλεια είμαστε όλοι εμείς.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου