ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η λεηλασία του Τ.Δ. Αχλάδας, με την καταστροφή δασικής έκταση..


Μετά από συνοπτική διαδικασία δημοπράτησης, σε άμεση ανάθεση δόθηκε η δασική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου της Τ.Κ. Αχλάδας,

σε ιδιώτες ξυλοκόπους του Νομού. 
Η μεγάλη αυτή έκταση τυγχάνει να βρίσκεται νότια του χωριού, σε σημείο όπου επεκτείνεται σταδιακά το νέο ορυχείο, του οποίου τα όρια μεταβάλλονται καθημερινά. Αξίζει να σημειωθεί πως ουδέ ποτέ κανένας ξυλοκόπος μέχρι σήμερα δεν είχε δραστηριοποιηθεί , καθώς η περιοχή δεν είχε τις προδιαγραφές για παραγωγή ξυλείας . Παρ΄ ολ΄ αυτά για τις ανάγκες προφανώς του ορυχείου άλλαξαν τα δεδομένα ... Σήμερα, έχουν προσαρμόσει τις απαιτήσεις του ορυχείου και έχουν κατορθώσει μ΄ επιτυχία να δραστηριοποιούνται ξυλοκόποι, με απώτερο σκοπό την διευκόλυνση του έργου ….αφού η ύπαρξη των δέντρων στο σημείο δυσχεραίνει το έργο τους .Με την μέθοδο αυτή από τη μια καταστρέφουν ότι τους ενοχλεί και από την άλλη δίνουν της ψευδαίσθησης στους γύρο τους , πως παρέχουν τη δυνατότητα θέσεων εργασίας . Πυρετωδώς λοιπόν ξεκίνησαν τις εργασίες υλοτόμησης λίγες μέρες πριν , δουλεύοντας ασταμάτητα, εξαντλητικά ωράρια προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ηλιόλουστες μέρες του φθινοπώρου. Ασύλληπτος όμως είναι και ο βαθμός εκμετάλλευσης των ξυλοκόπων προς τους πληττόμενους κάτοικους Αχλάδας καθώς πουλάνε το πεύκο και το δρυς 100.00 ευρώ τον τόνο!.τιμή που δεν διαφέρει με αγοραστή άλλου νομού. 
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην πώληση του λιγνίτη , αφού έχουν καθορήσει τιμή ευνοϊκότερη για τους κάτοικους της Αχλάδας σε ποσοστό σχεδόν 30% οικονομικότερο, απόφαση που δείχνει να συμμερίζεται την δυσχερή κατάσταση των κατοίκους που πλήττονται. 
Εύκολα διερωτάται κανείς ,γιατί αυτή η οξύμωρη αντιμετώπιση? Ποιος είναι άραγε ο λόγος που είναι επιλεκτικοί? Μήπως σκοπός τους είναι να προωθήσουν και πάλι τον λιγνίτη ? για μια ακόμη φορά ‘’η μαυρίλα’’ στους φτωχούς και ανήξερους κάτοικους της Αχλάδας. Δίνεται η αίσθηση πως θεωρούν τους κάτοικους , ανθρώπους κατώτερου Θεού. 
Μας έχουν κλέψει την Υγεία μας , κατάστρεψαν τα σπίτια μας , τις περιουσίες μας ,κόβουν τώρα και το οξυγόνο μας(δέντρα ) και το πουλάνε σε εμάς τους ίδιους! . Δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας για τους κάτοικους της περιοχής? Να περιμένουμε υπομονετικά τη στιγμή που θ΄ αφανίσουν το χωριό? Οι αλλεπάλληλες αδικίες και εκμεταλλεύσεις εις βάρος των κατοίκων υποτιμούν την νοημοσύνη μας , αλλά και εκθέτουν τους τοπικούς άρχοντες με την ανεξήγητη απραξία και ανοχή του φαίνεται να δείχνουν στην πασιφανή και παρατεταμένη αδικία που υπάρχει στη περιοχή .



Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου