ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους καθηγητές Πανεπιστημίων

Τελικά ποιος εργαζόμενος στο Δημόσιο θα πληγεί από τα Μνημόνια; Μήπως τα μεγαλύτερα... κορόιδα είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που
τους περικόπηκαν οι μισθοί και δεν πρόκειται να δουν φως στον ήλιο;



Οι ένστολοι δικαιώθηκαν και παίρνουν κάποια λεφτά, έστω και αναδρομικά. Οι δικαστικοί επίσης είναι σα να μην... πέρασαν κρίση και να ζουν στο 2012. Και τώρα με απόφαση του ΣτΕ έρχονται και οι πανεπιστημιακοί να προστεθούν στους δικαιωμένους, και μπράβο τους. Η απόφαση – σοκ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών και των επιδομάτων που έγιναν στους καθηγητές των Πανεπιστημίων και γενικότερα στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ.

Πάντως, η επίμαχη απόφαση έχει εφαρμογή για όλους τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές, κ.λπ. από χθες που δημοσιεύθηκε και δεν έχει αναδρομική εφαρμογή για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αναδρομική εφαρμογή από 1.8.2012 έχει η επίμαχη απόφαση μόνο για τους τρεις καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Τρία μέλη του ΔΕΠ ζητούσαν με την προσφυγή τους να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που επέφερε στις αποδοχές τους αναδρομικά ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) και η από 14.11.2012 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Οι καθηγητές υποστήριζαν ότι οι αποδοχές τους μετά και τις προηγούμενες αλλεπάλληλες μειώσεις (βάση προγενέστερων νόμων) δεν επαρκούν για την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων, ούτε όμως και για να καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης τους.

Έτσι, λοιπόν, από εδώ και στο εξής οι καθηγητές θα πληρώνονται χωρίς περικοπές και το ερώτημα είναι που θα βρει ο προϋπολογισμός τα επιπλέον κονδύλια; Μπαίνει ή όχι βόμβα στα δημόσια ταμεία; Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές πώς θα πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα; Θα βάλει νέους φόρους στους υπόλοιπους;

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου