ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Κύριε Τσίπρα είστε το ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός
Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού στην Βουλή.



Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ασέβεια προς τους βουλευτές και είπε ότι δεν θα ανεχθούν να εκβιάζεται η συνείδησή τους. Ο κόσμος δεν θέλει τώρα εκλογές, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ποιός πηγαίνει κόντρα στην βούληση του λαού εκείνος που τον ακούει ή εκείνος που τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ζητώντας εκλογές;

Υμνήσατε έναν απεργό πείνας αλλά ξεχάσατε ότι ο νεαρός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ, είπε ο πρωθυπουργός

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε και υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Άφησε δε αιχμή για την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πάπα λέγοντας ότι "μπορεί να συναντηθήκατε με τον Πάπα αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο".

Ακολούθως ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η τρόικα έλεγαν ότι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί δεν θα εφαρμόζονταν. Τελικά η κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις της αλλά ο κ. Τσίπρας όπως και η τρόικα διαψεύστηκαν, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και για το 2015 επαναλαμβάνεται το ίδιο.

Ο κ. Σαμαράς κατηγορήσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζεύει τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: Είστε το ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση με την τρόικα σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό: "Συζητάμε για έναν προϋπολογισμό με πλεόνασμα 3% που θα μηδενίζει συνολικά το έλλειμμα ώστε να μην χρειάζεται πια να δανειζόμαστε ούτε για δαπάνες ούτε για τόκους.

Το μνημόνιο τελειώνει δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πρέπει να συμφωνήσουμε με τους δανειστές για τους υπολογισμούς της επόμενης χρονιάς. Αυτά συζητούμε τώρα με την τρόικα. Μας ζήτησαν να πάρουμε έκτακτα συσταλτικά μέτρα, εκτεταμένα, οριζόντια και οδυνηρά. Τους απαντήσαμε ότι δεν μπορούμε να τα πάρουμε δεν τα χρειαζόμαστε και θα κάνουν ζημιά στην οικονομία. Δεχθήκαμε κάποια από αυτά και δεχθήκαμε ότι αν κάνουμε λάθος θα πάρουμε κάποια μέτρα μέσα στην επόμενη χρονιά. Η διαφωνία με την τρόικα έχει μειωθεί αλλά δεν έχει μηδενιστεί. Μπορεί να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση για τεχνικούς λόγους λόγω των κοινοβουλίων.

Πετύχαμε να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε στις αγορές πριν τις προβλέψεις και να βγούμε σε ανάκαμψη και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα πριν τις προβλέψεις. Σύντομα η Ελλάδα θα έχει βγει από την εποχή των μνημονίων, βγαίνουμε από τον αναγκαστικό δανεισμό με επαχθείς όρους. Αλλά βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε στην εποχή των ελλειμμάτων και των χρεών. Αν μία κυβέρνηση το κάνει θα κλείσουν οι αγορές και θα αναγκαζόταν να γυρίσει σε αναγκαστικό δανεισμό και νέο ασφυκτικό μνημόνιο. Η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε μία νέα εποχή που θα τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους και θα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

Αλλά τώρα κάνουμε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και θα μπορούμε να πάρουμε μέτρα ανακούφισης όπως οι φορολογικές μειώσεις. Τί θα συμβεί από την επόμενη χρονιά; θα μας δοθεί μία πιστωτική γραμμή στήριξης που θα μας προστατεύσει από διεθνείς αναταράξεις, δεν είναι αναγκαστικός δανεισμός είναι θωράκιση για να δανείζεσαι από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια. Οι όροι θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τους όρους του μνημονίου όπως και η επιτήρηση. Σε μας θα είναι λίγο πιο αυστηροί από ότι σε άλλες χώρες. Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μία μεταβατική εποχή ενός έτους. Θα δανειζόμαστε όχι για να πληρώνουμε δημόσιες δαπάνες αλλά για να πληρώνουμε παλαιότερα δάνεια που λήγουν. Το χρέος δεν θα αυξάνεται αλλά θα μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ τώρα που αρχίζει η ανάπτυξη. Σας λέω καθαρά ότι η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει στο ξέφρενο πάρτυ των ελλειμμάτων".

Βιώσιμο χρέος
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος απαντώντας ταυτόχρονα στις θέσεις του κ. Τσίπρα: "Όταν το χρέος είναι γνωστό ότι είναι βιώσιμο και εσείς λέτε ότι είναι μη βιώσιμο το λέτε για να σας ακούσουν οι αγορές και να μην μας δανείσουν. Μεταξύ Ελλάδας και κόμματος είσαστε με το κόμμα, εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Δεν αντιπολιτεύεστε μόνο την Ελλάδα αλλά και την πραγματικότητα. Αυτό που κάνετε είναι και έγκλημα και λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα που εσείς φοβάστε. Το αν είναι βιώσιμο το χρέος ή όχι το καθορίζουν μόνο οι αγορές. Όταν βγήκαμε στις αγορές υποδέχθηκαν τα ελληνικά ομόλογα θετικά. Η κατάσταση άλλαξε όταν εσείς αρχίσατε να μιλάτε για εκλογές και να αμφισβητείτε την πολιτική σταθερότητα. Το πρόβλημά μας είναι να απομακρύνουμε την πολιτική αβεβαιότητα εκλέγοντας Πρόεδρο και κλείνοντας την διαπραγμάτευση. Ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος μας έχει υποστεί το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει στην ιστορία. Ζήτησε ο κ. Τσίπρας να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα δικό μας χρέος, αυτό όμως το απαγορεύει το καταστατικό της ΕΚΤ και το απορρίπτουν οι χώρες. Εφόσον ξεπεράσουμε την πολιτική αστάθεια θα πέσουν κι άλλο τα επιτόκια.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση έκανε τομές και στην εξωτερική πολιτική. Έκανε την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και προώθησε την στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ ενώ τώρα συνεχίζει τον διάλογο με την Τουρκία συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση της έντασης. Δεν λύνονται τα προβλήματά μας με την Τουρκία αλλά εξομαλύνονται οι τριβές. Ακόμη και με την Ρωσία πετύχαμε μείωση της τιμής αγοράς του φυσικού αερίου. Οι σχέσεις μας με την Κίνα συνεχώς βελτιώνονται. Οι Κινέζοι ετοιμάζουν νέα επένδυση στον Πειραιά και η Ελλάδα γίνεται πύλη εισόδου των προϊόντων της στην Ευρώπη κάτι που αναβαθμίζει συνολικά την θέση της χώρας μας. Βελτιώθηκαν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι συνεχίζονται οι αποκρατικοποιήσεις κατ΄ αρχήν στα αεροδρόμια και ακολούθως στην ενέργεια και στις μεταφορές ενώ προχωρούν τα συμβόλαια για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου.

Προωθούμε την συνταγματική αναθεώρηση που θα θωρακίσει την πολιτική σταθερότητα και θα ανοίξει δρόμο για σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει τώρα γιατί αν δεν εκλέξει η Βουλή Πρόεδρο δεν θα έχει η χώρα νέο Σύνταγμα μέχρι το 2021. Αυτή η κυβέρνηση έχει βάλλει την χώρα στην γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής. Πρέπει όμως να παραμείνουμε σταθερή χώρα, μέσα στην ΕΕ και με σταθερές σχέσεις με τις χώρες της περιφέρειας.

Ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επιστρέφοντας στην επίθεση είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα και απευθύνθηκε στα συνδικάτα στα πανεπιστήμια και στα σχολεία. Δεν έχετε ούτε πρόγραμμα ούτε σχέδιο, είσαστε κόμμα ακραίας διαμαρτυρίας. Με αυτά που λέτε ο κόσμος φοβάται. Όταν λέτε ότι η εφαρμογή της πολιτικής θα φέρει κρίσιμες ώρες ο κόσμος φοβάται ότι θα φέρεται την χώρα σε απομόνωση. Έχετε ευτελίσει το Σύνταγμα που προβλέπει μέγιστη συναίνεση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκβιάζετε εκλογές για να πετύχετε την μέγιστη αποσταθεροποίηση και επειδή δεν πείθετε σκορπίζετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Προσπαθείτε να προσεταιριστείτε βουλευτές άλλων κομμάτων. Είτε θα βγάλουμε Πρόεδρο και θα σταθεροποιηθεί η πατρίδα ή θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος γιατί ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές και οι βουλευτές καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της εκλογής. Αν δεν καταφέρετε να προκαλέσετε τώρα εκλογές η κατάσταση του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερη για τον τόπο. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές είπε: "Σας καλώ να ψηφίσετε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό της χώρας" και πρόσθεσε ότι αυτά τα τρία ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, η εκλογή Προέδρου και η συνταγματική αναθεώρηση είναι η επανάσταση που έχει ανάγκη ο τόπος".

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε 155 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 134 κατά και "παρών" ένας.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου