ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τα σενάρια για την εκλογή Προέδρου

Η αριθμητική του Μεγάρου Μαξίμου βγάζει πρόεδρο έστω και με δυσκολία, αλλά καλό είναι να περιμένουμε έως την 29η Δεκεμβρίου την πιο κρίσιμη ψηφοφορία, οπότε και θα φανεί εάν η Βουλή εκλέξει το διάδοχο του Κάρολου Παπούλια ή η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες.



Η κυβέρνηση έχει βάλει τον πήχη για την πρώτη ψηφοφορία, μεταξύ 160-165 βουλευτών με τους πιο έμπειρους να μιλάνε για 163 «ναι», άρα θα αναζητούνται 15 ή 17 για την τρίτη ψηφοφορία της 29ηςΔεκεμβρίου. Η δεύτερη όμως ψηφοφορία που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων, εν πολλοίς θα προσδιορίσει και το πώς θα κινηθούν πολλοί βουλευτές στην τελική ψηφοφορία.

Εάν ο Σταύρος Δήμας συγκεντρώσει στη δεύτερη, μεταξύ 173-175 τότε είναι πολύ πιθανόν να εκλεγεί, σε διαφορετική περίπτωση θα στηθούν κάλπες με πιο πιθανή ημερομηνία την 1ηΦεβρουαρίου.

Το παιχνίδι είναι ακόμα ανοικτό και θα γίνουν πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο, αφού ακόμα και στη μεγάλη κατηγορία των ανεξάρτητων βουλευτών δεν υπάρχει ενιαία γραμμή, αλλά αναδεικνύονται αντικρουόμενες θέσεις. Η κυβέρνηση προσδοκά να εξασφαλίσει τουλάχιστον 15-17 «ναι» από τους 24 ανεξάρτητους για να καταφέρει στη συνέχεια να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να βρει τους άλλους 8-10 από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.

Στην ομάδα του «όχι» ανήκουν ο ΣΥΡΙΖΑ με 71 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή (16), η ηγεσία της οποίας έλαβε άδεια και θα βγει από τον Κορυδαλλό για να ψηφίσει, το ΚΚΕ (12), οι ΑΝΕΛ με 12 και η ΔΗΜΑΡ με 10, αν και η δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα θεωρήσει αποστάτες ή αργυρώνητους όσους ψηφίσουν πρόεδρο, απελευθερώνει τους βουλευτές του κόμματός του.

Από τους ανεξάρτητους έχουν πει «ναι» μέχρι στιγμής, οι κεντροαριστεροί ανεξάρτητοι, Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου και οι κεντροδεξιοί ανεξάρτητοι, Παναγιώτης Μελάς και Γιώργος Νταβρής.

Στο «όχι» βρίσκονται οι εξής 9 ανεξάρτητοι: Μίμης Ανδρουλάκης, Γρηγόρης Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θοδώρα Τζάκρη, Πάρις Μουτσινάς και Ραχήλ Μακρή. Ο επίσης ανεξάρτητος δεξιός Βασίλης Καπερνάρος που θα είναι στην 12μελή διοικούσα επιτροπή του δεξιού κόμματος Ρίζες που πρωταγωνιστεί ο Τάκης Μπαλτάκος, κλίνει προς το όχι.

Μεγάλη μάχη γίνεται στο παρασκήνιο για να ψηφίσουν ναι, οι επίσης ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από την κεντροδεξιά, Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Κουράκος και Βύρων Πολύδωρας, με τον πρώην υπουργό να έχει ισχυρές αντιστάσεις.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου είπε ότι θα ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά αφήνει ανοικτό να ψηφίσει ναι στην δεύτερή ή στην τρίτη. Κοντά στο «ναι» λέγεται ότι είναι, αν όχι στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά στις επόμενες ο Κώστας Γιοβανόπουλος (έφυγε από τους ΑΝΕΛ) και οι πρώην χρυσαυγίτες, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Η ανεξάρτητη Μίκα Ιατρίδη προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ φέρεται κοντά στο «ναι» και στις τρεις ψηφοφορίες.

Από τις Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, πρόσωπα που μπορεί να ψηφίσουν ναι είναι, υπό προϋποθέσεις τα εξής: Θωμάς Ψύρρας, Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης, Γιώργος Κυρίτσης και Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ από τους ΑΝΕΛ είναι οι Ελενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Παύλος Χαϊκάλης και Γαβριήλ Αβραμίδης.


Μ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου