ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Παράταση του Μνημονίου θέλουν οι δανειστές;

Αυτό που φοβήθηκε η ελληνική κυβέρνηση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μετά από ολονύκτιες συσκέψεις, η τρόικα αποφάσισε να απαντήσει στο e-mail της Αθήνας με τις προτάσεις της ζητώντας κι άλλα μέτρα.
Η απάντηση των δανειστών έφτασε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών τα ξημερώματα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό για επίτευξη συμφωνίας.


Οι τροικανοί ζητούν κι άλλες δεσμεύσεις και ρητές διαβεβαιώσεις και δείχνουν να αμφισβητούν βασικές προβλέψεις της κυβέρνησης για την εισπρακτική επιτυχία των μέτρων που προωθούνται αλλά και βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού.

Όπως φαίνεται από το απαντητικό μήνυμα οι δανειστές παίζουν…καθυστέρηση την ίδια στιγμή που η Αθήνα «καίγεται» για να κλείσει την ημερομηνία επιστροφής τους. Ζητούν λεπτομέρειες και εξηγήσεις για τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση χωρίς να ενδιαφέρονται για το τέλος του χρόνου. Δείχνουν δηλαδή να μη νοιάζονται για τις ημερομηνίες – ορόσημα που είχαν τεθεί, όπως η 8η Δεκεμβρίου. Η παράταση αυτή εκτιμάται ότι συνδέεται με τα σενάρια της παράτασης του μνημονίου που προωθείται από πολλά κέντρα στην Ευρώπη, αλλά και στο ΔΝΤ.

Κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα άλλαζε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η οποία ήθελε να βγει η χώρα από το μνημόνιο, έστω και κάτω από την ομπρέλα της προληπτικής γραμμής στήριξης.

Σε κάθε περίπτωση η ημερομηνία επιστροφής των τροικανών στην Αθήνα είναι ανοικτή και καταβάλλονται προσπάθειες να έρθουν το Σάββατο. Αν κι αυτό καταστεί αδύνατο τότε ο Γκ. Χαρδούβελης θα πάει στο Eurogroup της Δευτέρας χωρίς ουσιαστικά να έχει στα χέρια του μια συμφωνία με τους δανειστές, αλλά ελπίζοντας σε μια πολιτική συμφωνία που θα «ξεκλειδώνει» τις δόσεις που πρέπει να δοθούν και τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Τότε η τρόικα πιθανότατα να επιστρέψει μέσα στην επόμενη εβδομάδα με το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτου Eurogroup που θα επικυρώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Από εκεί και έπειτα μένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς όπου τεχνικά τελειώνει το ελληνικό πρόγραμμα και θα πρέπει να έχει βρεθεί κοινός τόπος για την προληπτική γραμμή στήριξης.

Βεβαίως, μένει να δούμε ποιες ακριβώς είναι οι δεσμεύσεις που ζητούν οι τροικανοί και αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με το ρητό μήνυμα χθες του πρωθυπουργού ότι δεν θα δεχθεί παράλογες πιέσεις και απαιτήσεις.

«Η διαπραγμάτευση γίνεται και είναι σκληρή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο Mega ενώ, στον ίδιο σταθμό, ο Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ξεκολλάει η συζήτηση».


imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου