ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί τα θέατρα της Αθήνας γέμισαν... πόρνες; [photos]



Μα τι συμβαίνει φέτος με τα θέατρα και έχουν γεμίσει… πόρνες; Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο, αλλά ήδη
παίζονται τέσσερις παραστάσεις που έχουν την λέξη «πόρνη» ακόμη και στον τίτλο τους, ενώ πολλές άλλες έχουν πόρνες στην θεματολογία τους!



Εμείς τουλάχιστον δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το αλλόκοτο αυτό φαινόμενο. Ίσως οι άνθρωποι που επιλέγουν τη θεματολογία των παραστάσεων που ανεβάζουν πιστεύουν πως το αρχαιότερο αυτό επάγγελμα θα είναι ο … κράχτης που θα γεμίσει ασφυκτικά τις αίθουσες των θεάτρων.

Την αρχή φέτος έκανε η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία για τέταρτη χρονιά πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Πόρνη από Πάνω», έναν απολαυστικό μονόλογο στον οποίο η γνωστή ηθοποιός αναπολεί τη ζωή μιας πόρνης, της Ερατούς, ερμηνεύοντας όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της.

Τη σκυτάλη παρέλαβε στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου με το «Επάγγελμα Πόρνη», έναν άλλο συγκλονιστικό μονόλογο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου. Ο ταλαντούχος Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την γνωστή ηθοποιό παρουσιάζοντας δύο ιστορίες αυτοβιογραφικές που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν μπορούμε να κρύψουμε πως εκπλαγήκαμε όταν είδαμε στα mail μας δελτίο τύπου για την παράσταση «Η πόρνη που σέβεται», ένα απ' τα σημαντικότερα έργα του Ζαν Πωλ Σαρτρ, με πρωταγωνίστρια την Αννα Φόνσου. Όχι δεν πρόκειται για άλλον ένα μονόλογο, αλλά για μία πολυπρόσωπη παράσταση ιδιαίτερα διαχρονική και επίκαιρη που καταγγέλλει με πάθος το ρατσισμό, τον αυταρχισμό και την αδικία. Σκηνοθετεί ο Κώστας Βαγιανός και εκτός από την Αννα Φόνσου συμμετέχουν και οι: Αργύρης Γκαγκάνης, Γιώργος Γαρνάβος, Μιχαέλα Κοκκινογένη, Άλεξ Κρητικός, Παντής Κούσης, Γιώργος Τσάμης

Το κερασάκι στην τούρτα; Η σημερινή είδηση πως στις 17 Δεκεμβρίου θα ανέβει στο θέατρο Χώρα η παράσταση «Κρίμα που είναι πόρνη», το ελισσαβετιανό δράμα του Τζον Φορντ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό θέατρο. Το έργο περιστρέφεται γύρω από τον γεμάτο πάθος και παραφορά αιμομικτικό έρωτας του Τζιοβάννι για την αδελφή του Ανναμπέλλα, δύο νέων ευγενών από την Πάρμα…Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και πρωταγωνιστούν ο Μηνάς Χατζησάββας, η Μαρία Κίτσου, ο Θέμης Πάνου, ο Γρηγόρης Γαλάτης και άλλοι…..

Αν τώρα δεν χορτάσατε από … πόρνες, στις 17 Δεκεμβρίου ανεβαίνει στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά η παράσταση «Παράνομα Φιλιά- Κόκκινα Φανάρια» σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, ένα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά: από το λιμάνι ως την Πειραϊκή, κι από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν' ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου. Τους ρόλους στην παράσταση ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Διαμαντής Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι στη μουσική σκηνή «Γραμμές» η Αβα Γαλανοπούλου, η Λένα Αλκαίου και η Μαριώ παρουσιάζουν τις «Γραμμές του Έρωτα». Η υπόθεση; Σ' ένα από τα σπίτια με το χαρακτηριστικό κόκκινο φως, δυό γυναίκες του περιθωρίου, η Λουλού (Άβα Γαλανοπούλου) και η Ρόζα (Λένα Αλκαίου), φίλες και αντίζηλες παράλληλα, ζώντας κάτω από την ίδια στέγη, καυγαδίζουν και συμφιλιώνονται μέσα από ξεκαρδιστικές ιστορίες και νταλκαδιάρικα τραγούδια που σχολιάζουν τις ζωές τις δικές τους και των γύρω τους. Η Μαριώ, με τον μοναδικό της τρόπο, παρεμβαίνει και επηρεάζει τις ζωές τους, μέσα από στίχους ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών….
Αυτά τα ολίγα περί… χαλαρών ηθών. Μην ανησυχείτε, όμως, θα σας κρατάμε ενήμερους και με άλλες… προσθήκες!
 

Γ.Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου