ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

To βρόμικο παιχνίδι του Φώτη Κουβέλη

Η πρόσκληση για συναίνεση του πρωθυπουργού σε όλα τα κόμματα προσκρούει στην άρνηση της επίσημης ΔΗΜΑΡ, δηλαδή του Φώτη Κουβέλη ο οποίος ζητά εκλογές.
Άραγε γιατί αφού ξέρει ότι δεν θα πάρει ούτε 1% δεν συμφωνεί για να έχει μερικούς ακόμη μήνες ζωής ως πρόεδρος και βουλευτής;


Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί και που χρήζει πολλής σκέψης αλλά όταν μιλάμε για το όνειδος της πολιτικής όλα είναι πιθανά. Μέχρι να δούμε αν οι βουλευτές του θα τον «αδειάσουν» τον κυρ Φώτη, μένουμε στο ότι αρνείται να συμφωνήσει με τον Αντ. Σαμαρά και ζητά εκλογές συμπαρατασσόμενος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο άνθρωπος που κατάπιε σαν καραμέλες τα μνημόνια όταν ήταν μέλος της συγκυβέρνησης, που βόλεψε τους δικούς του σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις από τις οποίες ποτέ δεν αποχώρησαν. Ο κ. Κουβέλης που έκανε πάντα ότι του έλεγαν αυτοί που τον στηρίζουν έφυγε από την κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ κι αφού πρώτα είχε κάνει απίστευτες κωλοτούμπες.

Και τώρα ζητά εκλογές σαν τη γαλοπούλα που χαίρεται γιατί θα την σφάξουν τα Χριστούγεννα. Και γιατί το κάνει αυτό. Μα γιατί έχει συμφωνήσει με τον Τσίπρα για το πολιτικό του μέλλον αδιαφορώντας για την κοινοβουλευτική του ομάδα. Η συμφωνία είναι απλή και έγινε προκειμένου να μη συμφωνήσει ο Κουβέλης αν του πρότειναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τεθεί υποψήφιος για Πρόεδρος.

Ο Τσίπρας λοιπόν του έταξε να τον κάνει είτε Πρόεδρο της Βουλής είτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν εκλεγεί κυβέρνηση. Γι’ αυτό αποφάσισε να το παίξει αντικυβερνητικός, αντιμνημονιακός και άλλα πολλά αντί και επαναστατικά. Γι’ αυτό αρνήθηκε χθες να συμμετάσχει στην τελευταία προσπάθεια σωτηρίας της χώρας και αποφυγής της χρεοκοπίας.

Για του λόγου το αληθές, είναι αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα «κάηκε» τους καλοκαιρινούς μήνες μετά από διαβουλεύσεις και επαφές στελεχών της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει των αρχηγών των τριών κομμάτων.

Στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς που συμμετείχαν στις συζητήσεις τον περασμένο Αύγουστο σημειώνουν ότι ο Φ. Κουβέλης είχε συμφωνήσει με τα κόμματα της συγκυβέρνησης να τεθεί υποψήφιος για την προεδρική εκλογή του Μαρτίου, αλλά έκανε πίσω την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση βουλευτών του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ…. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε πειστεί ότι η υποψηφιότητα Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα μπορούσε να επιτύχει την υποστήριξη 180 βουλευτών και προωθούσε τη συγκεκριμένη λύση.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Φ. Κουβέλη και συζήτησαν σε θετικό κλίμα την προοπτική της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις αρχές Αυγούστου. Περί τα τέλη του Αυγούστου είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που έφεραν τον Φ. Κουβέλη ως υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα δημοσιεύματα άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, αφού βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που φλέρταραν πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους «έκαιγαν» την υποψηφιότητα Κουβέλη λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσουν ούτε αυτοί τον πρόεδρο του κόμματος εάν έθετε υποψηφιότητα για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Μεταξύ των βουλευτών που είχαν δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζαν τον Φ. Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η Ασημίνα Ξυροτήρη, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γ. Κυρίτσης, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ζητούσαν να λάβει απόφαση η ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς, ο Φ. Κουβέλης έκανε πίσω για την υποψηφιότητά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας μετά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές απειλούσαν με διάσπαση τη ΔΗΜΑΡ εάν θα ήταν υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άλλαξε στάση κάνοντας εμφανώς στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τους εκσυγχρονιστές, οι οποίοι αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ στα μέσα του Σεπτέμβρη».

Με απλά λόγια: ο Κουβέλης είχε αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος Πρόεδρος με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά έκανε πίσω λόγω της στροφής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, όμως, ο ίδιος κάνει άνοιγμα στην Κουμουνδούρου, δεν αποκλείει να τους σκουπίσει και τις σκάλες αρκεί να πάρει κάποιο αξίωμα.

Άραγε οι σοβαροί βουλευτές που του έμειναν στη ΔΗΜΑΡ θα τον ακολουθήσουν στο δρόμο της πλήρους υποταγής στον Τσίπρα για μια θεσούλα; Θα ανεχθούν να τους αδειάσει με τέτοιο τρόπο προκειμένου ο ίδιος να διασωθεί;


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου