ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Επιστροφή στο 2010. Χάσαμε 5 χρόνια δραματικών θυσιών, έρχονται θύελλες

Λίγες ώρες απέμειναν από την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Είχε όλο το χρόνο να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και επομένως, ό,τι κι αν πούμε εμείς τώρα δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη.


Ό,τι κι αν γράψουμε δύσκολα θα επηρεάσουμε έναν κόσμο που πήρε τις αποφάσεις του αλλά που πιστεύει ότι με το που θα ρίξει τον φάκελο στην κάλπη θα έχει «καθαρίσει». Το λάθος του Έλληνα είναι ότι νομίζει πως με το που θα ψηφίσει τελειώνει και το δημοκρατικό του δικαίωμα και μπορεί να κάτσει στον καναπέ του και να κάνει κριτική στο κόμμα που ψήφισε.

Όχι, δεν είναι έτσι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, τις επιλογές του, τη στήριξή στο ένα ή το άλλο κόμμα. Ο καθένας και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι για το δρόμο που θα πάρει η πατρίδα το επόμενο διάστημα.

Εν πάση περιπτώσει κάθε Έλληνας πολίτης θα σκεφτεί τι πρέπει να κάνει και γιατί και αφού έχει αποφασίσει δεν μπορεί να επηρεαστεί από κινδυνολογία ή άλλα προεκλογικά τεχνάσματα τα οποία θα κριθούν μετά τις εκλογές.

Ωστόσο, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αποτυχημένη θεωρία καταστροφής και σκηνικό τρόμου που έστησε η ΝΔ, είναι πολύ αληθινό. Και είναι πολύ εφιαλτικό για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε με μια φράση «Επιστροφή στο 2010» ή «Καλώς ξανάρθατε στην κόλαση που με τόσο κόπο διώξατε».

Οι προειδοποιήσεις για την οικονομία είχαν αρχίσει να πέφτουν πριν καν προκηρυχθούν εκλογές. Ο Στουρνάρας κι άλλοι νουνεχείς κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη του κρατικού μηχανισμού αλλά και οικονομολόγοι (όχι του… επιπέδου ενός Βαρουφάκη) εξέφραζαν τον τρόμο τους για την ανήκεστο βλάβη που θα μπορούσε να υποστεί η οικονομία.

Το έλεγαν και όλοι τους χαρακτήριζαν κινδυνολόγους και ότι παίζουν παιχνίδια με τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, η οικονομία που βάδιζε σε τεντωμένο σκοινί έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Έχουμε πέσει στο γκρεμό και ζούμε με σωληνάκια.

Δεν είναι καθόλου κινδυνολογία αλλά είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι την επόμενη των εκλογών η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στα εξής:

* Άδεια ταμεία στο κράτος. Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και φόροι και εισφορές πάγωσαν μέσα στην προεκλογική περίοδο. Ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί και πρέπει να αλλάξει προς το χειρότερο άμεσα.

* Διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία. Τα αποθέματα μόλις που φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μαύρη τρύπα για το 2015 υπολογίζεται σε 2 δις ευρώ. Οι συντάξεις βρίσκονται σε κίνδυνο και για πρώτη φορά οι διοικήσεις έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν αποκλείεται να μην μπορούν να πληρώσουν συντάξεις.

* Τα ταμειακά αποθέματα του κράτους βρίσκονται στο ναδίρ και κανείς δεν ξέρει από πού η κυβέρνηση θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ είναι σε εκκρεμότητα η δόση των 7,5 δις ευρώ.

* Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νούμερα που ακούστηκαν ότι έφυγαν από τις τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερα και το τραπεζικό σύστημα έχει τεράστιο πρόβλημα.

* Η τρόικα μας ζητούσε μέχρι την προκήρυξη των εκλογών μέτρα ύψους 2 δις ευρώ. Τώρα οι πληροφορίες λένε ότι θα απαιτήσει μέτρα 5 δις ευρώ μέσα στο 2015. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ξέρετε πώς και ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο;

Οι επιλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ αν βγει κυβέρνηση είναι δύο: Η πρώτη είναι να έρθει σε ρήξη με τους Ευρωπαίους και αυτοί να μας αφήσουν στο έλεος. Άδεια ταμεία, ο κόσμος στα ATM, αποχώρηση επιχειρήσεων, πανικόβλητοι επενδυτές, επιχειρηματίες. Στάση πληρωμών και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με πληθωρισμό στα ύψη και ολοκληρωτική καταστροφή.

Η δεύτερη είναι η μεγάλη κολωτούμπα. Αν και ο Τσίπρας φάνηκε να απαξιώνει την Μέρκελ και το ρόλο του Βερολίνου και να επιλέγει τη ρήξη, όταν θα διαπιστώσει τη δραματική εικόνα στα δημοσιονομικά θα κάνει στροφή. Αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει όμως υποχρεωτική παρουσία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και υπογραφή συμφωνίας με τους τροικανούς. Κι αυτή η επιλογή είναι συνταγή καταστροφής αφού οι ξένοι εμφανίζονται αδιάλλακτοι. Θα απαιτήσουν πολύ σκληρά μέτρα προς γνώση και συμμόρφωση. Θα ζητήσουν να βρούμε τρόπους να κλείσουμε τις πληγές που άφησε πίσω της η προεκλογική αναταραχή. Αυτό σημαίνει νέοι φόροι, νέες έκτακτες εισφορές, νέες απολύσεις. Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός κι αν επιλέξει τη ρήξη. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν. Κι αν για το άθλιο αυτό κόμμα ουδόλως ενδιαφερόμαστε, για την Ελλάδα καιγόμαστε. Βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ επικίνδυνες αναταράξεις που θα κλονίσουν το αεροπλάνο. Αν επιλεγεί η σύγκρουση με τους δανειστές το αεροπλάνο θα εξαφανιστεί μαζί με όλους τους επιβαίνοντες. Α επιλεγεί η συμφωνία τότε το αεροπλάνο απλά θα συνεχίσει να ταξιδεύει αλλά με… σωληνάκια. Διαλυμένο, άχρηστο, χωρίς μηχανές.

Και θα έχει χαθεί η απόσταση που διανύθηκε από το 2010 και μετά. Χάνουμε το απίστευτο αυτό προνόμιο να έχουμε κάνει τόσες θυσίες και να είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση. Μέχρι που οι δολοφόνοι της πατρίδας επέλεξαν να μας γυρίσουν πίσω.

Δεν είναι καθόλου κινδυνολογία αυτό που θα πούμε αλλά οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικοί για τη χώρα. Οι ξένοι θα μας γονατίσουν και εμείς θα γυρίσουμε πέντε χρόνια πίσω. Δυστυχώς με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ έχουμε επιλέξει ήδη έναν δρόμο γεμάτο αγκάθια. Και η Κουμουνδούρου το ξέρει αυτό. Είναι πλήρως ενήμερη για την τραγική κατάσταση της οικονομίας.

Το έγκλημα το κάναμε προκηρύσσοντας εκλογές. Ετοιμαζόμαστε για το ακόμη μεγαλύτερο λάθος. Αν περιμένουμε τον από μηχανής… Έλληνα Θεό να κάνει το θαύμα του, ζήτω που καήκαμε. Ούτε αυτός ούτε ο προσφάτως αγιοποιηθείς Παϊσιος μπορεί να μας σώσει. Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα. Έρχονται μέτρα που μπροστά τους τα μνημόνια θα είναι απλά έγγραφα. Η μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν ξανά το τίμημα της επιλογής της κάλπης.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, όμως, φοβόμαστε πολύ για την πατρίδα.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου