ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Καζαμίας 2015

Ιανουάριος: Είναι πρόδηλο ότι η συγκυβέρνηση συγκάλυπτε τον χειμώνα και με την υποψία αυτή βλέπουμε ΣΥΡΙΖΑ μια άσπρη μέρα.
Χιόνι καλύπτει όλη τη χώρα, πλην της Γαύδου. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές αποκαλύπτονται δεκάδες υπεράκτιες και ΜΙΚΟ εταιρείες με τρανταχτά ονοματεπώνυμα. Το χιόνι λιώνει και η λάσπη καλύπτει τα πάντα. Το κλίμα πολώνεται και η ΝΔ κερδίζει τις εκλογές με δύο ψήφους διαφορά. Είναι ο Μπάμπης που αφού έξυσε τα γένια του εκατόν εξήντα οκτώ φορές, αποφάσισε ότι έχει ακόμη πράγματα να χάσει και η Σούλα που βαρέθηκε τη χειραφέτηση και το γλυκανάλατο ύφος του Αλέξη.

Φεβρουάριος: Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψηφίζεται η Αρβελέρ στην τρίτη ψηφοφορία, μια βαθύτατα πολιτική και πνευματική προσωπικότητα. Σχηματίζεται Κυβέρνηση με το Ποτάμι μοναδικό εταίρο της ΝΔ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή. Ο Σαμαράς παίρνει το φραγγέλιο και διώχνει κόσμο και κοσμάκη από θέσεις εξουσίας, ανανεώνοντας το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε έκτακτο συνέδριο και αλλάζει αρχηγό με συνοπτικές διαδικασίες: Λαφαζάνης εναντίον Δούρου και το ξανθό γένος νικάει για ακόμη μία φορά στη νεοελληνική ιστορία. Υποψηφιότητα κατέθεσε και ο Κουβέλης, αλλά το μετάνιωσε λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία.
Μάρτιος: Καταγράφεται ανάπτυξη 10% στο τρίμηνο, που προήλθε από την πτώση της τιμής των καυσίμων και τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών. Η τρόικα δηλώνει περήφανη για το πείραμα της και μας δίνει απολυτήριο. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας εξακολουθεί να είναι το μέλλον της κεντροαριστεράς και οι πορείες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Τα πολιτικά ορφανά του Βενιζέλου και του Σημίτη δημιουργούν έναν σύλλογο για τη σωτηρία του «παλαιού Πασόκου» της πλέριας δημοκρατίας, του Χρηματιστηρίου και της ΟΝΕ.
Απρίλιος: Ο Τσίπρας δηλώνει ότι βρίσκεται με την ψήφο παρά πόδα, αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύει δικό του κόμμα, το Τσιπουράδικο. Βρίσκουν στέγη οι ψεκασμένοι, που μεταλλάσσονται σε ποτισμένους. Σκάνδαλο μεγατόνων πλήττει την πολιτική ζωή της χώρας, καθώς αρχηγός κόμματος που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, εμπλέκεται (οποία έκπληξη) στα εξοπλιστικά. Η Άνοιξη έρχεται στη χώρα μαζί με αυξήσεις στα διόδια και το Πάσχα αντάμα με τον Πέτρο Γαϊτάνο.
Μάιος: Η Πρωτομαγιά εορτάζεται με 33 εκδηλώσεις, όσες και τα κόμματα της Αριστεράς. Η Θεσσαλονίκη φλέγεται καθώς ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός παρηγορείται με το μπάσκετ και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, που το Μνημόνιο μας ανάγκασε τα προηγούμενα χρόνια να τη λέμε Football League.

Ιούνιος: Η Κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει με αφορμή ένα νέο φόρο για τα κινητά τηλέφωνα, αλλά την επικαιρότητα απασχολεί ο νέος δίσκος του Παντελίδη «σκούπισε και τα πιάτα και μετά ξαναπέρασε». Ο Βύρων Πολύδωρας ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική, παραμένει όμως πάντα ο ένας και μοναδικός «Στρατηγός Άνεμος».

Ιούλιος: Ο Στουρνάρας μετατρέπει σε χρυσό τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, καθώς το συνάλλαγμα ρέει άφθονο, από εξήντα εκατομμύρια τουρίστες, που θέλουν να δουν τους απογόνους του Λεωνίδα και του Αδαμάντιου Κοραή, να τα βγάζουν πέρα οικονομικά με «το τίποτα και να πηγαίνουν και διακοπές στη Μύκονο. Τούρκικες φρεγάτες κάνουν τσάρκα γύρω από την Κύπρο για να ξεμουδιάσουν και ο Μαρινάκης αλλάζει όλη την ομάδα του Ολυμπιακού, στην οποία θα αγωνίζονται εφεξής μόνο Βραζιλιάνοι, ο Μήτρογλου και ο Αβραάμ.
Αύγουστος: Ο Πελεγρίνης ανεβάζει τις «Όρνιθες» στην Επίδαυρο με τεράστια επιτυχία και ο Ε. Βενιζέλος διαμαρτύρεται γιατί δεν του παραχωρούν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη μετάβαση στο νησί της αρεσκείας του. Έχει πάρει τις αποφάσεις του: πηγαίνει αυτοεξόριστος στην Αγία Ελένη και την επόμενη μέρα ο ΓΑΠ την ορίζει ως κέντρο της σοσιαλιστικής διεθνούς. Η ζέστη γίνεται αποπνικτική με τον ερχομό του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, που θα καταργηθεί το 2080.
Σεπτέμβριος: Η 3η του μηνός ανήκει μόνο στους επαναστάτες του 1843, που απαίτησαν Σύνταγμα από τον Όθωνα, ο Μαρινάκης πουλάει ξανά τον Μήτρογλου 140 εκατομμύρια δραχμές στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ΠΑΟΚ παίζει στους ομίλους του Champions League, ο Ρέμος δίνει συναυλίες μετά τη Μύκονο και στη Δήλο, ενώ ο Θεοδωράκης απειλεί να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, αν δεν κατοχυρωθεί ως επίσημη γλώσσα του κράτους η κρητική διάλεκτος
.
Οκτώβριος: Το κράτος επανιδρύεται: μένουν μόνο δέκα Υπουργεία με ισάριθμους Υπουργούς, καταργούνται όλες οι θέσεις Υφυπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και των αυλικών τους και τη βγάζουμε ταμειακά και φέτος. Είναι τέτοια η επιτυχία του μέτρου, που όλοι στο μέλλον θα μιλούν για την «Οκτωβριανή Επανάσταση του 2015».
Νοέμβριος: Κυβερνητική κρίση ξεσπά με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε τρία ή παραπάνω άτομα, ανεξαρτήτως φύλου. Το Ποτάμι αποχωρεί και καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τους συντηρητικούς της ΝΔ, μια παράταξη που πάντα τη διακατείχε ένας κρυφός ερωτισμός. Εκλογές ορίζονται για τις 22/11 και το 2015 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος των πέντε μονάδων ανάπτυξης και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
Δεκέμβριος: Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού είναι 23 δις ευρώ και η τρίτη Κυβέρνηση Σαμαρά σκέπτεται μήπως δώσει μια αύξηση 0,1% σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Το Jumbo έχει διασκευάσει τραγούδι του Νταλάρα, η βενζίνη κάνει 1 ευρώ, ενώ εορταστικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα, καθώς ο οδικός άξονας ΠΑΘΕ (Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη) ολοκληρώνεται μετά από πενήντα χρόνια σχεδιασμού και είκοσι εργασιών. Είμαστε Ευρώπη πια και με τη Βούλα (που αποφασίζει να μη φύγει μετανάστης και να κάνει έναν Έλληνα ακόμη) , αν και πριν ένα χρόνο σκεφτόμασταν στα σοβαρά τον τρίτο δρόμο προς τον λαϊκισμό, τον οπορτουνισμό και τον μαρασμό.



Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου