ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Επισκέψεις των μαθητών του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών (εικόνες + video)

(Ε΄ τάξη)
Την Παρασκευή 16/1/2015 με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας "Βιβλιοθήκες" επισκεφτήκαμε τη
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Μας υποδέχτηκε ο προϊστάμενος της βιβλιοθήκης κ. Σίμος Ζαγγανίκας μαζί με τους υπαλλήλους και αφού πρώτα σχεδόν όλοι οι μαθητές δανείστηκαν από ένα βιβλίο, στη συνέχεια οι υπάλληλοι μας έκαναν μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για τη δομή και λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Κλείνοντας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια για την άψογη υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών.

Τη Δευτέρα 19/1/2015 στα πλαίσια της δραστηριότητας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: "Το μανιτάρι, ο μεγάλος ανακυκλωτής" και του προγράμματος eTwinning με τίτλο "The world of mushrooms" πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών (Κ.Π.Ε.).

Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο πάρα πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τα μανιτάρια, συμπλήρωσαν τα φύλλα εργασίας που τους δόθηκαν και παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία μαγειρικής της μανιταρόσουπας, την οποία και έφαγαν αργότερα.
2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ
3

Στο τέλος επισκεφτήκαμε το χώρο καλλιέργειας – παραγωγής μανιταριών της «Καραγιάννης Α.Ε.», όπου παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία της καλλιέργειας, της τυποποίησης και της μεταποίησης του μανιταριού και φάγαμε και από ένα μπισκότο με μανιτάρι.




2

1

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους μας και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Γρεβενών, τον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους της «Καραγιάννης Α.Ε.» για την υποδοχή, την ενημέρωση και την άψογη φιλοξενία και τον κ. Τζήκα Ευθύμιο καθηγητή μαγειρικής στα ΙΕΚ - Αρχιμάγειρα της Μαθητικής Εστίας και τη βοηθό του κ. Νάκα Πελαγία για την υπέροχη μανιταρόσουπα. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους!

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις επισκέψεις: 2dim-greven.gre.sch.gr

Δείτε ένα βίντεο από τη μαγειρική της μανιταρόσουπας:





Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνταγή της μανιταρόσουπας:

Μανιταρόσουπα

Υλικά για 25 άτομα

2 κιλά μανιτάρι
1 κιλό πατάτες
500 γραμ. καρότο
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ρίζα σέλινο
1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο 1 κιλό



Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σβήνουμε με χυμό λεμόνι ή λευκό κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα υπόλοιπα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, συμπληρώνουμε ζεστό νερό και βράζουμε για μία ώρα περίπου. Στο τέλος, μόλις βράσει, τη δένουμε με κορν φλάουρ ή αλεύρι.


Οι μαθητές της τάξης
Ο δάσκαλος της τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου