ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Οι εταιρείες στοιχημάτων βγάζουν τα δικά τους γκάλοπ για τις εκλογές

Λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου τα κόμματα συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία σε κλίμα πόλωσης και σκληρής
κόντρας, ενώ παρακολουθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
Εκτός όμως από τις δημοσκοπήσεις υπάρχουν οι τάσεις που δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων και οι διακυμάνσεις των αποδόσεων των κομμάτων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Για όσους δε γνωρίζουν, οι αρχικές αποδόσεις στα στοιχήματα καθορίζονται με βάση τις θεωρητικές πιθανότητες επιβεβαίωσης ή μη ενός γεγονότος. Όσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επιβεβαίωσης τόσο μικρότερη είναι η απόδοση.
Με τη βοήθεια των στοιχείων που δημοσιεύονται από εταιρείες στοιχημάτων, μπορούμε να παρατηρήσουμε τις προεκλογικές τάσεις, με τα αποτελέσματα, όμως, να είναι απλώς ενδεικτικά και να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Είναι ωστόσο μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που δείχνει ιδιαίτερες τάσεις.
  • Οπως δείχνουν οι απόδοσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά πολύ δύσκολα θα καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία αφού η απόδοση που του δίνουν αγγίζει το 2,65. Αντίθετα σε απόδοση καθαρού φαβορί με 1,45 δεν θα καταφέρει να εκλέξει πάνω από 150 βουλευτές.
  • Στην ουρά το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν φαίνεται πως μπορεί να ξεπεράσει το 2,7%, ενω οι ΑΝΕΛ με απόδοση 1,50 μένουν και αυτοί εκτός Βουλής.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα γραφήματα, βλέπουμε ότι, υπάρχει σαφής αύξηση της απόδοσης της Νέας Δημοκρατίας από το 7,00 στις 30/12, στο 12,00 στις 13/1, γεγονός που δείχνει ότι οι παίκτες πιστεύουν ότι είναι λιγότερο πιθανή η νίκη της Νέας Δημοκρατίας μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μέσω της πρώτης θέσης.

Αντίθετα, όσο αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε ότι οι αποδόσεις είναι σταθερά χαμηλές, με τις πιθανότητες νίκης του στις εκλογές να είναι πολλές, αφού από την εναρκτήρια απόδοση του 1,09 στις 30/12, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προσφέρεται στο 1,03 στις 13/1, έχοντας απλώς ανέβει μέχρι το 1,12 στις αρχές του νέου έτους, στις 2 Ιανουαρίου...

Η συνέχεια ΕΔΩ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου