ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Λάθος μου» η δημοσίευση του βίντεο με την εκτέλεση του αστυνομικού..

Υπενθυμίζεται ότι, στο βίντεο της απόλυτης φρίκης, καταγράφεται καρέ-καρέ η εκτέλεση, ουσιαστικά, του 42χρονου μουσουλμάνου αστυνομικού Αχμέντ Μεραμπέ,
ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει τους δράστες με το 9 χιλιοστών πιστόλι του, κάτι όμως που αποδείχθηκε μοιραίο για τον ίδιο.


Δέχθηκε έναν καταιγισμό από σφαίρες και, όταν έπεσε τραυματισμένος στο πεζοδρόμιο, ο ένας από τους τρομοκράτες, σε κατάσταση «ηρεμίας», του έδωσε τη χαριστική βολή στο κεφάλι και εξίσου ήρεμα επέστρεψε στο αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν οι αδερφοί Κουασί.

Μιλώντας στο Associated Press, ο άνδρας πίσω από το βίντεο της απόλυτης φρίκης εξήγησε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι το ερασιτεχνικό υλικό που κατέγραψε, θα έκανε τόσο γρήγορα το γύρο όλου του κόσμου.

Όπως εξήγησε, το έκανε από φόβο και από «ανόητα αντανακλαστικά», τα οποία ουσιαστικά «επιβάλλονται», στις μέρες μας, σε όσους χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα.

«Ήμουν σε κατάσταση απόλυτου πανικού» είπε ακόμη ο Τζόρντι Μιρ, για να προσθέσει: «Έπρεπε να μιλήσω σε κάποιον. Ήμουν μόνος στο διαμέρισμά μου. Ανέβασα το βίντεο στο Facebook. Αυτό ήταν το λάθος μου».

Όπως ανέφερε, άφησε το βίντεο στο Facebook για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να το ξανασκεφτεί και να αποφασίσει να το «κατεβάσει». Ήταν, όμως, πολύ αργά...

Το οπτικό υλικό του τρόμου είχε ήδη αναπαραχθεί από χιλιάδες χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και κάποιος το «ανέβασε» και στο YouTube. Μία ώρα αργότερα, ο Τζόρντι Μιρ έβλεπε στην τηλεόρασή του, τις εικόνες που ο ίδιος είχε καταγράψει...

Στην αμοντάριστη εκδοχή του, το διάρκειας 42 δευτερολέπτων βίντεο δείχνει δύο μασκοφόρους άντρες -τον Σερίφ και τον Σαΐντ Κουασί- να πλησιάζουν τον 42χρονο αστυνομικό, που κείτεται τραυματισμένος στο έδαφος.

- «Θέλεις να μας σκοτώσεις;» ρωτάει ένας από τους αδερφούς τον αβοήθητο άντρα.

- «Όχι, είναι εντάξει, αφεντικό» σηκώνοντας το χέρι του, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως έκκληση σε βοήθεια.

Ακριβώς εκείνη την στιγμή, ο άτυχος αστυνομικός εκτελείται εν ψυχρώ, με μια σφαίρα στο κεφάλι, που του δίνει τη χαριστική βολή.



Συγκλονισμένος, ακόμα και σήμερα, ο Μιρ, που κατέγραψε τις δραματικές στιγμές από το διαμέρισμά του, είπε ότι, την ώρα του φονικού, ήταν απασχολημένος με το να διαβάζει την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, και δεν κατάλαβε άμεσως τι είχε συμβεί. Υπέθεσε ότι επρόκειτο για μια ληστεία σε εξέλιξη, περιγράφει, και, όταν είδε τους μαυροντυμένους άντρες να πλησιάζουν τον άνρωπο που βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος, νόμιζε ότι επρόκειτο για μέλη της ομάδας SWAT, που έσπευδαν να βοηθήσουν κάποιον συνάδελφό τους.

«Δυστυχώς, δεν ήταν» λέει σήμερα, επαναφέροντας στο μυαλό του τις σοκαριστικές σκηνές. Όπως επίσης αναφέρει, «μεταφόρτωσε» το βίντεο στον υπολογιστή του και από κει σε ένα φορητό σκληρό δίσκο, τον οποίο παρέδωσε στην αστυνομία, προτού το «ποστάρει» στο Facebook.

O 50χρονος Μιρ, οι γονείς του οποίου υπήρξαν πρόσφυγες από την Ισπανία του Φράνκο, δεν έχει ακόμα καταφέρει να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον ώθησε να μοιραστεί το βίντεο με τους 2.500 διαδικτυακούς του «φίλους».

«Δεν έχω απάντηση» λέει. Ίσως, όμως, να είναι η δεκαετής «θητεία» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον έχει «εκπαιδεύσει» να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. «Φωτογραφίζω μια γάτα και την ανεβάζω στο Facebook. Ήταν η ίδια ανόητη αντίδραση» προσπαθεί να εξηγήσει.

Το βίντεο, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την οργή της οικογένειας του άτυχου αστυνομικού. «Πώς τολμήσατε να μεταδώσετε τέτοιες εικόνες;» είπε ο αδερφός του, Μαλέκ, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Άκουσα τη φωνή του. Τον αναγνώρισα. Τον είδα να σφαγιάζεται και τον ακούω να σφαγιάζεται κάθε μέρα».

Ο ίδιος ο Μιρ απολογήθηκε στην οικογένεια του δολοφονηθέντος αστυνομικού, ενώ, προσπαθώντας να απολογηθεί, είπε ότι δεν επιθυμούσε οι φρικτές εικόνες να μεταδοθούν απ' όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, αλλά αυτό έγινε, παρά τη θέλησή του.

Αν και δηλώνει ότι η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού στο έδαφος μοιάζει με τις πολεμικές φωτογραφίες που κατά καιρούς παρουσιάζουν τα ΜΜΕ από διάφορες εμπόλεμες ζώνες, τονίζει πλέον ότι, αν γνώριζε τι θα ακολουθούσε, δεν θα είχε τραβήξει ποτέ το επίμαχο βίντεο.

«Δεν υπάρχει εμπιστευτικότητα στο Facebook απολογείται. «Πήρα το μάθημά μου».

Το ΒΙΝΤΕΟ (εάν θέλετε μετά από αυτά, δείτε το ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου