ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Από την πορεία της κυβέρνησης και ευρύτερα ποια τύχη θα έχει η χώρα, καθώς τα πρώτα μηνύματα μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ
δεν είναι ενθαρρυντικά, θα κριθεί εν πολλοίς και το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στη ΝΔ.


Η επιμονή του Αντώνη Σαμαρά στο επιχείρημα ότι η ΝΔ πρέπει να αντέξει διότι προβλέπονται ραγδαίες εξελίξεις και θα κληθεί σύντομα να αναλάβει και πάλι τις τύχες της χώρας δεν είναι αβάσιμη.

Ακόμα και ο Κώστας Καραμανλής με την Ντόρα Μπακογιάννη που συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, δεν έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στα εσωκομματικά, παρά το γεγονός ότι όλα τα ΜΜΕ άλλα μετέδωσαν. Το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις και τι θα γίνει στη χώρα το επόμενο διάστημα λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, από αυτές θα εξαρτηθεί και η πορεία της ΝΔ.

Από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τη χώρα, όλα είναι ρευστά και κανείς δεν μπορεί να σηκώσει τους τόνους και να κάνει κινήσεις υπονομευτικές προς τον Αντ. Σαμαρά. Άρα, υπ’ αυτή την έννοια, όλα όσα μεταδίδονται και όσα λέγονται από στελέχη και βουλευτές, δεν βοηθάνε αυτή τη στιγμή τη ΝΔ που θέλει ηρεμία.

Ο Αντ. Σαμαράς ξέρει ότι όσο η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επέλθει το μοιραίο, ουδείς μπορεί να θέσει ευρύτερα ζητήματα. Και γι’ αυτό και οι περισσότεροι νουνεχείς δελφίνοι και βαρόνοι του κόμματος, τηρούν στάση αναμονής.

Σε αυτή τη φάση, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τη χρυσή ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές που πρέπει στα νευραλγικά πόστα του κόμματος και να δώσει χώρο σε νέα πρόσωπα, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της ήττας.

Όσοι ξέρουν τον Σαμαρά καταλαβαίνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε και θα δώσει μεν ρόλους σε επιφανή κομματικά στελέχη όπως π.χ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αρκεστεί στις δικές τους πρωτοβουλίες.

Το νόημα των όσων λέει και κυρίως των όσων υπαινίσσεται συμπυκνώνεται σε μια φράση που θα μπορούσε κάλλιστα να αποδίδεται στον ίδιο: «Θα φύγω μπροστά με όσους μπορούν να με ακολουθήσουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από ορισμένα στελέχη μας».

Τούτο σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα αγνοήσει μέχρι αδιαφορίας όσους επιμένουν να γκρινιάζουν και να μένουν αδρανείς και θα συνεχίσει με όσα από τα στελέχη του κόμματος συμφωνούν με τη δική του γραμμή.

Τα σενάρια περί εκτάκτου συνεδρίου που διατυπώνονται από διάφορα στελέχη για λόγους προσωπικής προβολής δεν ενδιαφέρουν σε αυτή τη φάση τον πρόεδρο της ΝΔ, αν και ορισμένοι επιμένουν λέγοντας ότι ένα ιδεολογικό συνέδριο είναι αναγκαίο και δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει τώρα, αλλά πάντως θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρισθεί ποιος πιστεύει τι στο κόμμα.

Κάποιοι σκέπτονται τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης και όχι συνέδριο αλλά με συγκεκριμένο πολιτικό στόχο το ξεκαθάρισμα κάποιων θέσεων και όχι για να μετρήσουν ορισμένοι τα «κουκιά» τους. Αυτό δεν απέχει από τις σκέψεις και του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει μια πανελλαδική συνδιάσκεψη για να αναζωογονηθεί το κόμμα.

Ως επόμενο βήμα θα ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει με όσους δείξουν διάθεση και ικανότητες και ότι όλοι και όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Μ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου