ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Η πρώτη επίσημη ενέργεια περιθωριοποίησης της Εκκλησίας

«Προκλητική προβολή της αθεΐας η πολιτική ορκωμοσία Τσίπρα»

Κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο ανέβασε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτηρίζοντας «προκλητική προβολή της αθεΐας» την πολιτική ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα.



Σε ένα μακροσκελές κείμενο ο Αμβρόσιος αναφέρει πως «η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει την χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται» και συμπληρώνει: «Οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την "σύντροφό του", όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, καί όχι με την "σύζυγό του", δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος, β) δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα και γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται να δώσει τον θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος!».

Κάνει λόγο για την πρώτη επίσημη ενέργεια περιθωριοποίησης της Εκκλησίας εκ μέρους του κ. Τσίπρα και επισημαίνει: «Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει, βεβαίως δεν μπορεί κανείς να τον υποχρεώσει να κάνει κάτι παρά τη συνείδησή του. Το ότι δεν έβαλε κάποιον συνεργάτη του να τηλεφωνήσει στον Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσει ότι δεν θα τον χρειαστεί, γιατί δεν θα ορκιστεί, αλλά ότι μετέβη ο ίδιος στην Αρχιεπισκοπή για να του το πει μπορεί να ήταν μια διπλωματική ενέργεια».

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου