ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μέχρι και την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος διαστρέβλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

H πολιτική αθλιότητα, που φτάνει στα όρια της ανοησίας δεν έχει όρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς οι άνθρωποι στην Κουμουνδούρου είναι τυφλωμένοι από την επιθυμία τους να κυβερνήσουν και βλέπουν φαντάσματα.



Το Πρώτο Θέμα, αλλά και κάποιες άλλες εφημερίδες και μέσα, για άγνωστους λόγους και σκοπούς επιμένουν με απανωτά δημοσιεύματα ότι έχουν φύγει καταθέσεις από τις τράπεζες. Ότι οι πολίτες παίρνουν τα λεφτά τους και όπου φύγει – φύγει. Επίσης λένε ότι ο Ντράγκι και η ΕΚΤ θα πάψει να παρέχει διευκολύνσεις, δηλαδή να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο. Το δημοσίευμα έλεγε ότι αυτό θα γίνει στις εκλογές. Πόσο προφανές είναι ότι παίζεται κάποιο παιχνίδι; Διότι ακόμη και να φεύγουν λεφτά, πρέπει να βγαίνουν οι επίσημοι φορείς και να λένε ότι διαλύονται οι τράπεζες; Την άλλη μέρα δεν θα έμενε ούτε λεπτό στις καταθέσεις.

Το προφανές έκανε λοιπόν και ο Γ. Στουρνάρας. Εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία λέει ότι η εκροή καταθέσεων είναι ελεγχόμενη. Άλλωστε και ο Χαρδούβελης είπε ότι είναι 3 δις αλλά αν συνεχιστεί η αλλοπρόσαλλη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει τι θα κάνει η κυβέρνηση τότε το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΤτΕ λέει επί λέξη:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο. Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις».

Είμαστε σε θέση, επίσης, να γνωρίζουμε ότι μόλις αποδελτιώθηκε στα αγγλικά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη επικράτησε αναταραχή και όλοι ζητούσαν να μάθουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Το «τραβηγμένο» και άκρως κινδυνολογικό δημοσίευμα της εφημερίδας που έχει προφανείς σκοπούς, θα προκαλούσε από αύριο Δευτέρα πανικό, αν δεν έβγαινε η ΤτΕ να καθησυχάσει τις αγορές.

Και ξαφνικά, στην Κουμουνδούρου ξύπνησαν. Αυτοί που ευθύνονται γιατί υπάρχει αναταραχή, αυτοί που διαλύουν κομμάτι – κομμάτι την οικονομία, εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία διαστρεβλώνει την ανακοίνωση Στουρνάρα και λέει τα εξής:

«Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία", σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου. Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, "ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές. Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας».

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο Στουρνάρας επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει εκροή, μόνο που η ΤτΕ μιλά για ελεγχόμενη εκροή. Επίσης, λέει ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί τις εξελίξεις κι ότι οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δεν έχουν να φοβούνται τίποτε. Μόνο που η Ελλάδα θα είναι σε πρόγραμμα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Από τότε και έπειτα… τέλος οι διευκολύνσεις στις ελληνικές τράπεζες αν δεν συμφωνηθεί άλλο πρόγραμμα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει.

Οι απίθανοι ολετήρες της χώρας δηλαδή βγαίνουν και από πάνω. Τέτοιος γκεμπελισμός δεν έχει προηγούμενο. Ή μάλλον έχει. Γινόταν στα σκοτεινά χρόνιας της Σοβιετικής Ένωσης, στην οποία έχουν εντρυφήσει πολλοί από τους σταλινικούς της Κουμουνδούρου.

Ο Στουρνάρας και οι άλλοι επίσημοι οικονομικοί φορείς είναι υποχρεωμένοι να παρεμβαίνουν και να προειδοποιούν. Όταν το έκανε πριν από μερικές εβδομάδες τον είπαν… όργανο του Σαμαρά. Σήμερα που έβγαλε ανακοίνωση για να καθησυχάσει τον κόσμο και να μην τρέχουν στις τράπεζες να βγάζουν λεφτά λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αδειάζει» τον Σαμαρά κι επιβεβαιώνει τους ίδιους. Είναι επομένως ή γκεμπελίσκοι ή ανόητοι.

Για το θέμα αυτό ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ με την Μ. Σπυράκη να αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη εκροών αλλά στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

"Η διαφορά είναι προφανής", τονίζει η κα Σπυράκη και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν" το κυριότερο από την ανακοίνωση της ΤτΕ, ότι δηλαδή η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών μας μόνο όσο καιρό βρισκόμαστε σε πρόγραμμα, δηλαδή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

"Τη μέρα ακριβώς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα βγάλει τη χώρα εκτός προγράμματος. Περιμένουμε τώρα να μας πει από πού θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών", πρόσθεσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου