ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας και νταβατζήδες οδηγούν τον λαό στην άβυσσο

Μόλις λίγα 24ωρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας έδινε διακαναλική συνέντευξη τύπου και μεταξύ των άλλων ωραίων και επαναστατικών που είπε ήταν και το εξής:
«Έχω την αίσθηση ότι την επόμενη μέρα των εκλογών οι πιο σοβαρές συγκρούσεις θα γίνουν μέσα στη χώρα, και αυτές θα είναι με τη διαπλοκή».


Είναι το πιο εύκολο πράγμα στη χώρα αυτή να πετάς ένα ωραίο σύνθημα και να γίνεσαι ηγέτης. Λες ότι θα πολεμήσεις τη διαπλοκή και ο κόσμος κοιμάται ήσυχος τον ύπνο του δικαίου.

Δεν έχει να φάει; Δεν έχει δουλειά; Θα έρθει νέο μνημόνιο; Θα έρθει η δραχμούλα; Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ένας «πόλεμος κατά της διαπλοκής» είναι το αγαπημένο μας θέμα. Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Ξυπνάμε το πρωί και σκεφτόμαστε: «Αυτή η άτιμη η διαπλοκή που δε μας αφήνει να κάνουμε τίποτε στη ζωή μας», κι έτσι καταφέρνουμε να επιζούμε στη μιζέρια της αποτυχίας μας.

Δεν μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά ως χώρα; Φταίει η διαπλοκή. Δεν μπορούμε να γίνουμε σοβαρό κράτος; Η διαπλοκή. Κάθε ηγέτης αυτής της χώρας που πέρασε τα τελευταία χρόνια πολέμησε τη διαπλοκή, το σύστημα, τους ίσκιους πίσω από τις κουρτίνες.

Έτσι και ο Τσίπρας αν γίνει πρωθυπουργός θα πολεμήσει τη διαπλοκή. Μόνο που κι αυτός ξέχασε να πει ονόματα και διευθύνσεις. Ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι στην Ελλάδα; Είναι άραγε «δεξιοί» που πολεμούν την Αριστερά για να την εμποδίσουν κυβερνήσει; Είναι οι δύο – τρεις επιχειρηματίες που κάνουν κουμάντο; Είναι οι μιντιάρχες που αποκοιμίζουν τον κόσμο στα δελτία των 8;

Ο Αλέξης ξέρει να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας. Πετάει μια διαπλοκή και καθαρίζει για έξι μήνες. «Να εφαρμοστεί η νομιμότητα» είπε θυμίζοντας την ιστορική ατάκα του Ηλία Ηλιού «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Ποιους κύριε Τσίπρα θα ταράξεις στη νομιμότητα; Πες και σε εμάς που δεν ξέρουμε από διαπλοκή. Αλλά θα πεις και ονόματα, όχι μόνον εκείνων που φαίνονται διαπλεκόμενοι αλλά και των κρυφών. Εκείνων που σε στήριξαν στο υπόγειο. Σου έδωσαν μιντιακή προβολή. Αυτοί που από παιδάκι του 15μελούς σε έκαναν ηγέτη του 30%. Αυτοί που άφησαν τους αναπαυτικούς καναπέδες της Εκάλης και του λιμανιού και σε αποθέωσαν στους κύκλους τους. Εκείνοι που σε έκαναν από Κνίτη, έναν συντηρητικό πολιτικό που αφήνει περιστέρια στα Θεοφάνεια, που πάει στον Πάπα και στο Αγιο Όρος, που κλέβει τις ατάκες της κεντροδεξιάς.

Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα. Ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν δύναμη στον Τσίπρα; Ποια ξένα και εγχώρια συγκροτήματα; Ποιες δημοσιογραφικές λινάτσες που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας; Και που δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα σε λίγους μήνες να τον πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Να μας το θυμηθείτε. Όλοι εκείνοι που προσκυνάνε τώρα τον… Σκουρλέτη σε λίγους μήνες θα τον σταυρώνουν. Όταν θα στραβώσει η κατάσταση για τη χώρα θα τους στήσουν στο Σύνταγμα και θα τους λιθοβολούν.

Έχουμε εκφράσει τους φόβους μας για το μέλλον της Ελλάδας. Το Antinews σκέφτεται πάντα πατριωτικά, γράφει πάντα με γνώμονα της σωτηρίας της χώρας η οποία δείχνει να μη θέλει να σωθεί. Ίσως και να μην το αξίζει, θα έλεγε κάποιος απογοητευμένος, και εμείς είμαστε πολύ απογοητευμένοι για όσα ζούμε και όσα θα ζήσουμε. Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε τον τρόμο απέναντι στο επερχόμενο. Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες, άσχετοι και κινδυνολόγοι.

Ελπίζουμε για το καλό της Ελλάδας να βγουν σωστά όλα αυτά τα δημοσιογραφικά παρτάλια, όλη αυτή η κουρελαρία των media που λέει ότι «δεν έγινε και τίποτε αν το παίξουμε σκληροί απέναντι στους δανειστές». Μακάρι να βγούμε λάθος όταν λέμε ότι μια ιδιότυπη και άκρως ανίερη συμμαχία της αριστεράς με τη διαπλοκή, οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή. Μια καταστροφή που θα μοιάζει πολύ με την Μικρασιατική, τουλάχιστον ως προς το εύρος κι όχι ως προς τη μορφή. Η επιστροφή στη δραχμή, η αποβολή από την ευρωπαϊκή οικογένεια, το πισωγύρισμα στην εποχή της Ελλάδας που ήταν πιο κοντά στην Αλβανία –εφόσον συμβεί- θα είναι μια εθνική τραγωδία.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες.

Δεν θα πάψουμε, όμως, να λέμε ότι η συμμαχία Τσίπρα και συγκεκριμένων επιχειρηματικών – εκδοτικών συμφερόντων είναι αυτή που μας βάζει σε περιπέτειες. Δείτε ποιοι γιγάντωσαν τον Τσίπρα τα τελευταία χρόνια. Δείτε ποιοι έπαιξαν το χαρτί του αντιμνημονιακού και την ίδια στιγμή έπαιρναν το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας. Δείτε ποιες εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα πρωτοστάτησαν στον πόλεμο κατά του Σαμαρά. Αντί να του πουν ευχαριστώ που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία τον εγκατέλειψαν όταν είδαν ότι δεν τους κάνει τη δουλειά που θέλουν.

Σκεφτείτε απλά τώρα που πάτε να ψηφίσετε σε ποιους επιχειρηματίες είναι σε εκκρεμότητα τεράστια πρόστιμα. Ποιοι μεγαλοεκδότες έχουν τεράστια χρέη και καλούνται κάθε μήνα να τα διευθετήσουν στις τράπεζες. Σκεφτείτε τι έλεγε ο νόμος για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια της παρούσας κυβέρνησης. «Δεν έχεις να πληρώσεις κύριε επιχειρηματία; Έλα να σου κάνουμε ρύθμιση αλλά μπαίνουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σου. Ψάχνουμε την προσωπική σου περιουσία κι αν δηλώσεις χρεοκοπία ή αδυναμία να πληρώσεις αν και έχει εκατομμύρια στην μπάντα, τότε ξέχνα την εταιρεία σου».

Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση τόλμησε να διεκδικήσει τα χρωστούμενα των νταβατζήδων και να τους απειλήσει ότι θα τους πάρει τις επιχειρήσεις. Και λίγες εβδομάδες μετά εξαναγκάστηκε σε εκλογές. Πόσο τυχαίο είναι αυτό; Πόσο τυχαίο είναι να βλέπεις «κόκκινα» εξώφυλλα μεγάλων εφημερίδων; Πόσο τυχαίο είναι να βλέπεις εκείνους που ο Σαμαράς κρατούσε σε απόσταση τώρα να ξεσκονίζουν το σακάκι του Τσίπρα, του Παππά και του Σκουρλέτη;

Πόσο τυχαίο είναι να βλέπεις επιχειρηματίες που στάθηκαν απέναντι σε μεγάλες επενδύσεις, σε σημαντικές αποκρατικοποιήσεις, και που έχουν μεγάλη κόντρα με άλλους επιχειρηματίες να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ; Ή άλλους υποδίκους να ορκίζονται ότι από… γεννησιμιού του ήταν αριστεροί αλλά το ανακάλυψαν τελευταία;

Ο κόσμος τώρα είναι οργισμένος και εκδικητικός και δεν βλέπει τη μεγάλη εικόνα που υπάρχει εμπρός του. Ο ίδιος ο λαός που θέλει να καταπολεμηθεί η διαπλοκή δίνει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κλείσει συμφωνία μαζί της.

Η συμφωνία με το διάβολο, όμως, δεν θα κρατήσει πολύ. Μόνο μέχρι την ώρα που οι νταβατζήδες θα πουν ότι δεν χρειάζονται άλλο τον Αλέξη. Ελπίζουμε εκείνη η ώρα να μην είναι η «ώρα της δραχμής», η χρεοκοπία, η «αλβανοποίηση» της Ελλάδας. Διότι υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν πολύ την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Θέλουν να αγοράσουν τζάμπα τη χώρα και αυτό θα το πετύχουν μόνο μέσω της εθνικής καταστροφής. Είναι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες έβγαλαν αρκετά δισεκατομμύρια στο εξωτερικό.

Δυστυχώς στην διαβολική συμμαχία υπάρχουν πολλές πλευρές. Οι Γερμανοί μας βαρέθηκαν και θέλουν να μας τιμωρήσουν ως παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους «αντιδραστικούς».

Οι επιχειρηματίες της δραχμής, οι νταβατζήδες που έχουν κάνει deals με την Κουμουνδούρου και φυσικά η αριστερά του Τσίπρα.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες, όμως σήμερα γράφεται μια άλλη σελίδα της ιστορίας, πιο μαύρη από αυτή που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου