ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Είχε βάλει φωτογραφία και το τηλέφωνό της σε ιστοσελίδες με εκδιδόμενες γυναίκες χωρίς να ξέρει τίποτα

Ένας 48χρονος άντρας συνελήφθη, καθώς χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκβίαζε μία 44χρονη γυναίκα, απαιτώντας το ποσό των
5.000 ευρώ.


Η έρευνα ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία της 44χρονης, σύμφωνα με την οποία δεχόταν πλήθος κλήσεων στο κινητό της τηλέφωνο, από άγνωστα άτομα, τα οποία της ανέφεραν ότι είχαν βρει τον αριθμό του τηλεφώνου της σε ερωτικές αγγελίες, τις οποίες εντόπισαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Η 44χρονη επιβεβαίωσε τις αναρτημένες αγγελίες με τη φωτογραφία της και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, καθώς και κείμενο με προτροπή προς τους χρήστες να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να συνευρεθούν μαζί της, εμφανίζοντάς την ως εκδιδόμενη.

Παράλληλα, όπως κατήγγειλε η ίδια, άγνωστος σε αυτή χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας προφίλ με ψευδώνυμο, της έστελνε εκβιαστικά μηνύματα, ζητώντας να του παραδώσει σε συγκεκριμένο σημείο και μέσα σε φάκελο, το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσει ερωτικό της βίντεο στο διαδίκτυο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη του συγκεκριμένου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη, που ανήρτησε μία εκ των επίμαχων αγγελιών, αντιστοιχούν στον ανωτέρω 48χρονο ημεδαπό.

Το πρωί της Πέμπτης, αστυνομικοί ερεύνησαν σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια κι από την αυτοψία εντοπίστηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής που διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση καθώς και ότι τυγχάνει διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του 44χρονου σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου