ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ελληνική κρίση στα εξώφυλλα του Economist: Το ελληνικό δράμα γίνεται αστυνομικό θρίλερ


Τα χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα αποτέλεσε πολλάκις το πρώτο θέμα σε δεκάδες εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων του
εξωτερικού, πολλές φορές με μομφές, επικριτικό και υποτιμητικό ύφος και άλλες πιο θετικά για τη χώρα μας. Από το 2010 που ξέσπασε η κρίση ο βρετανικός Economist φιλοξένησε πολλές φορές το θέμα της Ελλάδας στο εξώφυλλο, ξεκινώντας με ένα πολύ πιο... αφιλόξενο ύφος και καταλήγοντας σταδιακά στην εκτίμηση τόσο πως η πολιτική της Γερμανίας μοιάζει με κίνηση αυτοχειρίας, όσο και υπερθεματίζοντας σε πολλές από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



Το εξώφυλλο με τον αυτόχειρα άνθρωπο-ευρώ δεν μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα πέντε χρόνων λιτότητας και τις συνέπειές της που ακολούθησαν.

Από την ίδια χρονιά, η Άνγκελα Μέρκελ έμοιαζε στις αναλύσεις του περιοδικού ως η σωτήρας της Ευρωζώνης απέναντι στα ερείπια Ελλάδος, Πορτογαλίας και Ισπανίας. Και έτσι επέβαλε τα προγράμματα λιτότητας στις λεγόμενες PIGS.

Ένα χρόνο αργότερα τα ευρώ πέφτουν από την λέξη Ελλάδα - Greece, δείχνοντας το βαρύ κλίμα για τη χώρα που οδεύει εκτός του Ευρώ.

Για μια ακόμη φορά το περιοδικό αναδεικνύει τη Μέρκελ ως αξιόμαχο της Ευρωπαϊκής πολιτικής , που σαν άλλος Ράμπο αναλαμβάνει να κρατήσει το τιμόνι σε μια κρίση χρέους που "βγαίνει εκτός ελέγχου" όπως αναφέρει ο τίτλος!

Σε μια από τις δεκάδες αρχαιοπρεπείς αναφορές, το περιοδικό σημειώνει πως η Ελλάδα είναι η Αχίλλειος πτέρνα της ευρωζώνης.

Στο ίδιο κλίμα και το 2012, ένας Έλληνας δρομέας βάζει φωτιά στο ενιαίο νόμισμα.

ΤΟ 2013, φαίνεται πως οι ειδικοί του περιοδικού βλέπουν το αδιέξοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας και παρομοιάζουν τους αρχηγούς της, σαν υπνοβάτες που βαδίζουν προς το γκρεμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένα από τα πρώτα φύλλα του 2015, με το σκίτσο των πολιτικών της Ευρώπης να τους παρουσιάζει σε μια βάρκα που βαδίζει ολοταχώς προς τον γκρεμό. "Ώρα για το plan b" γράφει στον τίτλο.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου