ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

#TOGETHER (5ο τεύχος): Εκλογικό, ανθρώπινο και με 88 σελίδες

Με αφιέρωμα 32 σελίδων στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 κυκλοφόρησε, το 5ο τεύχος του περιοδικού #together σε όλη τη Δυτική Μακεδονία με 88 σελίδες.



Ποιοι εξελέγησαν βουλευτές από το 1915 ως σήμερα, στις εκλογικές περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, που άλλοτε ήταν τέσσερις, όπως μετά την μεταπολίτευση του 1974 και άλλοτε δύο (Κοζάνης με Γρεβενά και Φλωρίνης με Καστοριά), ενώ σε ορισμένες εκλογές τρεις (Κοζάνης, Φλωρίνης και Καστοριάς); Στη μεγάλη αναδρομή του περιοδικού #together, που συνθέτει το κυρίως υλικό του αφιερώματος του #together, στο τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα 22 Ιανουαρίου, για όλες τις βουλευτικές εκλογές του νεοελληνικού κράτους από το 1829, υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εκλογών από το 1974 έως το 2012, όπως και όλοι οι ψήφοι των κομμάτων και οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές του Μαΐου 2012 και των κομμάτων στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012.

Στις άλλες 56 σελίδες του τεύχους «συχνάζουν» πρόσωπα και οι ιστορίες τους, τα οποία κινούν την περιέργεια και το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Απανταχού στη γη, συναντά κανείς Έλληνες. Ο βιολόγος – ερευνητής Χαρίσιος Τσιαΐρης μας ξεναγεί στο συναρπαστικό κόσμο της αναζήτηση των κυττάρων της ανθρώπινης φύσης, στο δε ερευνητικό κέντρο του Βερολίνου, όπου ο ίδιος ασκείται πάνω από τα μικροσκόπια, η ηρεμία του χώρου και η ηρεμία του επιστήμονα, δομούν την δική μας βεβαιότητα πως ο Έλληνας όπου και τον δοκιμάσεις μπορεί να πετύχει. Μόνο εντός Ελλάδος δεν τον εμπιστευόμαστε.

Η διάσωση ανθρώπων είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά «ελεγχόμενη» και οργανωμένη στις ημέρες μας και ο Σύλλογος της Κοζάνης, μας σημειώνει πόση σκληρή δουλειά χρειάζεται για την εκπαίδευση των διασωστών ώστε η αλληλεγγύη τους να έχει αίσιο αποτέλεσμα και να μειώνει τους κινδύνους για τους ίδιους.

Το εξώφυλλο του 5ου τεύχους του #together κοσμεί μια διακεκριμένη λήψη από τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Αγοραστό Παπατσάνη. Ξεκινώντας από την Δεσκάτη, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ενώ έφτασε και ως την μακρινή Ισλανδία της ομίχλης και των πάγων. Φυσικά το πάθος του είναι τα μανιτάρια και μας θυμίζει πως μπορούν να… ανθίσουν κι αυτά με υπέροχο ροζ χρώμα. Ο φακός του όμως έχει πολλά να δώσει ακόμα.

Ο Άγιος Γεώργιος εκ Τσουρχλίου Γρεβενών είναι ένας αδάμαστος Έλληνας και Χριστιανός στην πίστη στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ένας μάρτυρας και προστάτης όσων νιώθουν την ανάγκη να πάρουν δύναμη για να ξεπεράσουν δυσκολίες και προβλήματα. Τον τιμούν τα Γιάννενα ως πολιούχο, όπου και μαρτύρησε. τον τιμούν και στην γενέτειρά του στο ομώνυμο χωριό των Γρεβενών. Η ιστορία του δεν αφήνει πολλούς αδιάφορους.

Η παράδοση του Πόντου μέσα από έναν ακόμα, νέο μάλιστα σε ηλικία, στην Πτολεμαΐδα, καλλιτέχνη – κατασκευαστή του οργάνου της λύρας, αποδεικνύει το λόγο που διατηρήθηκε για τόσους αιώνες κα θα συνεχίσει να συγκινεί ο ήχος της όσους αγγίζει η γνήσιος ήχος του Ελληνισμού απανταχού της γης.

Ο Τόλης Σιαραμπής καταγράφεται πια ως Κοζανίτης, παρότι δεν γεννήθηκε στην πόλη, αφού καταφέρνει να μαζέψει χιλιάδες ψηφίδες για τα έργα του, τις νότες για την μουσική του και τις εκφράσεις του για τις παραστάσεις που συμμετέχει. Η τέχνη είναι έκφραση και ο Σιαραμπής υπηρετεί με κόστος, αλλά με πάθος και συνέπεια την τέχνη να εκφράζεις δικά σου συναισθήματα και λογισμούς, αγγίζοντας μαζί και άλλους.

Για να μην τους δείτε ξαφνικά σε κάποιο μπαρ της Κοζάνης ή άλλης πόλης και κωμόπολης το #together σας προειδοποιεί πως είναι τέσσερις που σατιρίζουν τα πάντα, υπηρετώντας για ακόμα μια χρονιά- χάσαμε και το μέτρημα ποια είναι, το stand up comedy, έναν θεσμό του ΔΗΠΕΘΕ, τον οποίο υπηρετούν πιστά η Δώρα Σιαλβέρα, ο Τάκης Συνδουκάς, η Λία Γρίβα και ο Κώστας Καρανάτσιος.

Οι Καβαλάρηδες που τιμούν με θρησκευτική ευλάβεια το Μοναστήρι της Ζάβορδας κάθε χρόνο καβάλα στα άλογά τους για να προσκυνήσουν τον Όσιο Νικάνωρα κτήτορα της Μονής.

Μέσα από ένα ιστότοπο πολλοί Κοζανίτες ανασύρουν από την μνήμη, τα παλιά εστιατόρια της πόλης, με σκοπό να μαζευτούν μέσα από φωτογραφικό υλικό και όχι μόνο, η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής αλλά να αναδειχτεί και ο πλούτος της τοπικής κουζίνας προς όφελος, ελπίζουν οι δημιουργοί μιας νέας επιχειρηματικής δράσης ίσως στο μέλλον,

Η Σμαρώ Αγγελίδου είναι μια αεροσυνοδός από την Πτολεμαΐδα, που εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρία στα Εμιράτα, μας ξεναγεί στον δικό της αιθέριο κόσμο των πτήσεων και των στάσεων έστω για λίγες ώρες σε όλα τα γεωγραφικά μήκη της γης.

Η Γιάννα Χρήστου από την Φλώρινα αγγίζει με το σπαθί της την επιτυχία σε αγώνες όπου και να χρειαστεί να εκπροσωπήσει τα εθνικά μας χρώματα. Ένα άθλημα κάποτε των ανδρών, δείχνει πως ο αθλητισμός επιφυλάσσει σε όλους ευκαιρία για διάκριση, αρκεί να προσπαθούν.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα περιεχόμενα του 5ου τεύχους του #together. Επιχειρήσεις, τοπικά προϊόντα, μινιατούρες από αυτοδίδακτο καλλιτέχνη, πολιτική ανάλυση, περιγραφή επισκέψεων αρχηγών κομμάτων και πολλά ακόμη γεμίζουν τις σελίδες του.

Οι 88 σελίδες του περιοδικού #together μερικές φορείς δείχνουν λίγες, εμπρός στον όγκο της παραγωγής των συντελεστών του. Για τους αναγνώστες ελπίζουν οι συντελεστές του να είναι αρκετές για περίπου τριάντα ημέρες μέχρι την έκδοση του επόμενο τεύχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου