ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Από το "μαύρο"... στις 50 αποχρώσεις του "γκρι" στις οθόνες της ΕΡΤ που δεν άνοιξε την επομένη των εκλογών

Στο γήπεδο του Ραδιομεγάρου προπονείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο προσφιλές της άθλημα, αυτό της κωλοτούμπας.


Έναν ολόκληρο μήνα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ενώ η κυβέρνηση είχε κάνει σημαία την επαναλειτουργία της ΕΡΤ την επόμενη ημέρα της κάλπης και το «γκρι» συνεχίζεται στις 50 αποχρώσεις της διαστροφής από τα προεκλογικά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, στη σκληρή πραγματικότητα της “realpolitik”.


Κυπελλούχοι στην κωλοτούμπα τα πολλά αριστερά και δεξιά χέρια του Αλέξη Τσίπρα, εύγλωττοι, πρωταθλητές φθηνής ρητορικής, τώρα συναντούν τους συνδικαλιστές και πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ δήθεν για διαβουλεύσεις, με σκοπό να κερδηθεί χρόνος, άγνωστο για ποιες μεθοδεύσεις.

Νέος στόχος λένε ότι είναι να επανέλθει η ΕΡΤ ως τις αρχές Απριλίου και πάντως πριν το Πάσχα. Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάθεση του σχεδίου νόμου στις αρχές του επόμενου μήνα, την ψήφιση του στη Βουλή, εντός του πρώτου δεκαημέρου, το στάδιο των διαβουλεύσεων, διάρκειας επίσης 10 ημερών με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για τις τεχνικές λεπτομέρειες και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως τις αρχές Απριλίου.

Η ΕΡΤ θα επανέλθει με το σύνολο των προγραμμάτων της σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, δηλαδή με το πρόγραμμα που είχαν σχεδιάσει οι κυβερνητικοί της διετίας 2011-2013 τους οποίους κατήγγειλαν τότε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛΛ. Δηλαδή, θα εκπέμψουν η ΝΕΤ, η ΕΤ1, και η ΕΤ3 , το Πρώτο, το Δεύτερο, το Τρίτο Πρόγραμμα, το Kosmos και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το σύνολο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ.

Εκτιμάται πως ο νέος φορέας που θα ιδρυθεί με το νέο νόμο θα χρειαστεί ως και 4 χρόνια για να φτάσει στο σημείο της πλήρους λειτουργίας που βρισκόταν η ΕΡΤ ΑΕ, προτού επιβληθεί το μαύρο.

Καθώς ο νέος νόμος που θα κατατεθεί θα προβλέπει την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ, για το προσωπικό της εταιρείας, μέχρι στιγμής στα γραφεία της «βαβέλ» των διαβουλεύσεων στοιβάζονται οι εξής προτάσεις:

·Όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ και εργάζονται ως συμβασιούχοι του υπ. Οικονομικών στη ΔΤ, ή στην ΝΕΡΙΤ θα συνεχίσουν και στη νέα ΕΡΤ.

· Όσοι πέρασαν το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, μέσω ΑΣΕΠ θα έχουν θέση εργασίας στη νέα ΕΡΤ.

·Οι παραγωγοί του Τρίτου και του Kosmos θα παραμείνουν ως το τέλος της σύμβασης τους, η οποία και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Θα παραμείνουν στη νέα ΕΡΤ, μόνο όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ.

Θα ζητηθούν οι παραιτήσεις του ΔΣ και του Εποπτικού της ΝΕΡΙΤ, όπως επίσης και των γενικών διευθυντών. Στην περίπτωση που έχουν υπογραφεί συμβόλαια, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Βασίλη Θωμόπουλου, αυτά θα καταγγελθούν.

Είναι πιθανό στην περίπτωση που το σύνολο των εργαζομένων ΕΡΤ +ΔΤ-ΝΕΡΙΤ αυξηθεί σημαντικά, να υπάρξει αύξηση του ανταποδοτικού τέλους.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης λειτουργίας της ΕΡΤ θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Το κείμενο του σχεδίου Νόμου είναι στο στάδιο της επεξεργασίας και θα εμπλουτιστεί από τις συναντήσεις του επόμενου διαστήματος.


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου