ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Άλλο πράγμα το μνημόνιο και άλλο η δανειακή σύμβαση;;!!

Εκεί που νομίζαμε ότι στην κυβέρνηση δεν είναι στα συγκαλά τους, κάνουν την κωλοτούμπα και δεν θα διαλυθεί η χώρα, φαίνεται ότι πέσαμε έξω.
Η απόφαση για κατάθεση αιτήματος παράτασης δεν αφορά το Μνημόνιο αλλά τη δανειακή σύμβαση, διαμηνύει το Μαξίμου.


Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Αθήνα ζητά εξάμηνη παράταση, να συνεχίσουν οι Ευρωπαίοι να μας δίνουν λεφτά αλλά να μην συνδέεται η παράταση με τα μέτρα που προβλεπόταν από το Μνημόνιο.

Πρόκειται για μια καθαρή κίνηση τακτικής, ένας ελιγμός της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος όμως, αν αναλύσουμε καλά τις προθέσεις των δανειστών, δε θα γίνει αποδεκτή.

Μένει φυσικά να δούμε τι θα περιλαμβάνει η επιστολή του Βαρουφάκη, όμως, αυτά που διαρρέονται δεν είναι καθόλου ευχάριστα και σίγουρα δεν οδηγούν σε άρση του αδιεξόδου.

Μάλλον θα την χαρακτήριζε κανείς «εξυπνακισμούς» του μέγα οικονομολόγου Βαρουφάκη και μια προσπάθεια να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα ή στο γήπεδο των δανειστών.

Το κείμενο Ντάισελμπλουμ ήταν σαφές. Παράταση του Μνημονίου με ότι αυτό προβλέπει. Μακάρι να γίνει δεκτή μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει μέτρα, όμως, το μάτι των Ευρωπαίων γυαλίζει επικίνδυνα. Και ίσως να θελήσουν να ταπεινώσουν την Ελλάδα ή μάλλον την ελληνική κυβέρνηση. Οι ειρωνείες του Σόιμπλε για τον Βαρουφάκη δείχνουν ότι η γερμανική πλευρά, που έχει μαζί της και τις 18 άλλες χώρες, θα παραμείνει άκαμπτη μέχρι το τέλος.

Πώς θα υποχωρήσουν άραγε σε ένα κείμενο που θα προβλέπει παράταση της σύμβασης μέχρι τον Αύγουστο με μόνο όρο να παγώσει για το διάστημα αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δημοσιονομικό κόστος; Οι Ευρωπαίοι ζητούν να πάρουμε και μέτρα. Τα αποδέχεται αυτά η ελληνική κυβέρνηση; Αν όχι τότε είμαστε και πάλι προ αδιεξόδου.

Είναι σίγουρο, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ότι η ΕΚΤ δεν θα κάνει την Τετάρτη κίνηση να κλείσει τις στρόφιγγες προς τις ελληνικές τράπεζες. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «αιτία πολέμου» σε μια χρονική στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Ίσως να το κάνει σε 15 ημέρες από τώρα όταν δε θα υπάρχει και πρόγραμμα αφού θα έχει λήξει στις 28 Φεβρουαρίου.

Χωρίς να μπορούμε να προδικάσουμε τις προθέσεις των δανειστών και της Αθήνας, φαίνεται ότι η αγωνία θα παραταθεί και ίσως όχι μόνο μέχρι την Παρασκευή. Πιθανότατα να τραβήξει η υπόθεση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Να λήξει δηλαδή το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα και να πάει η κυβέρνηση σε νέα συμφωνία για νέο πρόγραμμα που δεν θα το ονομάζει Μνημόνιο αλλά κάτι άλλο. Έτσι θα μπορεί να πουλάει στο εσωτερικό της χώρας ότι άντεξε και δεν αποδέχθηκε παράταση του Μνημονίου κι ότι πήγε σε νέα συμφωνία με καλύτερους όρους. Αυτό μένει να αποδειχθεί από τη ζωή. Όπως δείχνουν πάντως οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας τσακίσουν και τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με το που ακούνε για Βαρουφάκη.


Antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Κατι που δεν κανανε ποτε οι αλλοι γαλαζοπρασινοι οικονομολογοι και υπογραφανε σωριδον ναι σε ολα!Μηπως τα ξεχασατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή