ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης!!

Διάβασέ το θα πέσεις ...ξερός!
Σας μεταφέρουμε, κατ’ αποκλειστικότητα ένα μέρος, (αυτό μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε, τι να κάνουμε;) από τις προγραμματικές δηλώσεις
που θα αναγνώσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε να κυβερνήσουμε τη χώρα σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας. Με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός δεν ζήτησε να είμαστε οι νέοι διαχειριστές της ίδιας και απαράλλακτης εξουσίας, μας δέσμευσε να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό είναι που κάνουμε. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Δέσμευσή μου να μιλώ με κάθε ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό.
Να αντιμετωπίζω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε, χωρίς υπεκφυγές. Θα το κάνω, όχι για να αποφύγω τις ευθύνες, αλλά για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε τις αλλαγές αυτές που χρειάζονται για τον τόπο.
Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο θεμέλιο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που καθημερινά σφυρηλατούμε με τον Έλληνα πολίτη. Τον θέλουμε ενημερωμένο, συνειδητοποιημένο, συμμέτοχο στη νέα προσπάθεια που ξεκινάμε.
Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο. Η κατάσταση στο κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς είναι αποκαρδιωτική.
Η κατάσταση της οικονομίας είναι εκρηκτική. Η ελληνική οικογένεια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Οι πρώτες μας αποφάσεις
- Στήριξη στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα
- Άμεση προτεραιότητα στα πολύ χαμηλά εισοδήματα με έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει φέτος, πριν το τέλος του 2009, πριν τα Χριστούγεννα. Για να πάρουν ανάσα τα ασθενέστερα στρώματα που πλήττονται από την κρίση. Για να ξαναλειτουργήσει η αγορά.
- Στους ξεχασμένους συνταξιούχους του ΟΓΑ, θα δοθεί αναδρομική αύξηση 30 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2009.
- Όπως έχουμε δεσμευτεί, με την εισοδηματική πολιτική του 2010, θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις.
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για τον επόμενο χρόνο.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν στοιχειώδη υποχρέωση κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα ανακόψουν όμως και την περαιτέρω βύθιση της ζήτησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
- Φέρνουμε άμεσα προς ψήφιση, στις πρώτες 100 μέρες, σχέδιο νόμου για την προστασία των δανειοληπτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών, και για την προστασία των δανειοληπτών από την υπερχρέωση.
- Ενισχύουμε την υγιή επιχειρηματικότητα με την άμεση ψήφιση στη Βουλή νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
- Αλλάζουμε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, για να άρουμε τις σημερινές αδικίες.
- Αλλάζουμε τη λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ, για να ενισχυθεί η ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να στηρίζονται αυτές που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
- Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα με την ίδρυση του Ταμείου Αναχρηματοδότησης της οικονομίας, που θα βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στηρίζουμε την οικονομία και τις επενδύσεις, με αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ με τον προϋπολογισμό του 2010, με στόχο τη σταδιακή αύξηση στο 5% του ΑΕΠ στο τέλος της τετραετίας.
- Αυξάνουμε τη ρευστότητα με άμεσες εγγυήσεις στις επιχειρήσεις για τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες.
Γυρίζουμε λοιπόν σελίδα, με ουσιαστικές τομές στη φορολογία.

Με νέο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, αντιμετωπίζουμε συνολικά το ζήτημα της δικαιότερης φορολόγησης όλων των εισοδημάτων και του πλούτου, ανεξαρτήτως πηγής:
* Με μια ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη, δίκαιη φορολογική κλίμακα, για όλα τα εισοδήματα από εργασία και μερίσματα.
* Τα κέρδη των επιχειρήσεων που δεν διανέμονται θα φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή, διότι θα γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά θα καταργηθούν οι χαριστικές ρυθμίσεις που ευνοούν τους μεγαλομετόχους.
* Η ακίνητη περιουσία και οι κληρονομιές θα φορολογούνται προοδευτικά, αλλά θα υπάρχουν υψηλά αφορολόγητα όρια, ώστε να απαλλάσσονται οι μικρές περιουσίες.
* Τα ακίνητα και η επιχειρηματική δραστηριότητα της εκκλησίας δεν θα εξαιρούνται, μετά βέβαια από διαβούλευση μαζί της.
* Τα ακίνητα των offshore θα φορολογηθούν αποτελεσματικά. Τέρμα στις κρυφές δαπάνες, στις υπερβάσεις, στα χρέη κάτω από το χαλί.
Οι φορολογικές υπηρεσίες θα αναμορφωθούν εκ βάθρων και η φορολογική διοίκηση θα έχει πλήρη ηλεκτρονική υποστήριξη και διαφάνεια. Από την πρώτη μέρα, ήδη καταγράφουμε αυτά που χρωστάει το κράτος προς πολίτες και επιχειρήσεις, με στόχο να τα εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατόν.
Πρέπει να γίνει το ελληνικό Δημόσιο ένας αξιόπιστος συναλλασσόμενος με τους πολίτες, τους προμηθευτές, τις επιχειρήσεις, τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, θα υπάρξει και αυστηρός έλεγχος όλων των δημοσίων δαπανών, ανά κωδικό.»


Γιώργος Παπανδρέου, 16 Οκτωβρίου 2009
Τη συνέχεια την ξέρετε.......


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου