ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο Τσίπρας

Επειδή όπως όλοι ξέρουμε η οικονομία είναι αυτή που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ας αναφέρουμε ορισμένα νούμερα προκειμένου να ενημερωθούν αυτοί που αποθεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα.




Όλους όσοι θυμήθηκαν τώρα πως είναι μεγάλος ηγέτης ενώ πριν ένα μήνα τον έβριζαν ως πρόεδρο του 15μελούς. Και όλους εκείνους, σε πολιτικά κόμματα (και στη ΝΔ) αλλά και σε μέσα ενημέρωσης που γλείφουν εκεί που έφτυναν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.Το δημοσιονομικό κενό των 2.5 δις ευρώ που υπήρχε μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι έχει φτάσει τα 5 δις ευρώ

2.Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει και ήδη τον Ιανουάριο παρατηρείται τρύπα 1 δις ευρώ ως αποτέλεσμα της προτροπής των Συριζαίων να μην πληρώνουν οι Έλληνες. Γιατί άλλη είναι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΝΔ και άλλη με ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ικετεύουν να τρέξουμε στις εφορίες. Τόση ξεφτίλα.

3.Μόνο το 2015 οι οικονομικές ανάγκες της χώρας φτάνουν τα 24,5 δις ευρώ. Ειδικά το καλοκαίρι οι πληρωμές είναι οι μισές του συνόλου του έτους.

4.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα παγώσει τις ιδιωτικοποιήσεις από τις οποίες ο προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα 1,8 δις ευρώ. Επομένως αυτά δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία.

5.Συνολικά δηλαδή οι οικονομικές ανάγκες από τα παραπάνω ανέρχονται σε πάνω από 30 δις ευρώ.

6.Δεν έχουμε υπολογίσει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο προβλέπει φοροελαφρύνσεις 11 δις ευρώ. Κάποιες από αυτές θα εφαρμοστούν ετεροχρονισμένες κάποιες όμως υπάρχει δέσμευση να ισχύσουν φέτος ως μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Για παράδειγμα στο υπουργείο Εργασίας λένε ότι θα δώσουν σε περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ, την 13η σύνταξη. Με μέσο όρο το 500άρικο, θα χρειαστούν περί τα 600 εκατ. ευρώ.

7.Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα φτιάξει bad bank για τα κόκκινα δάνεια. Υπολογίζεται ότι κόκκινα δάνεια ύψους 15 δις ευρώ ανήκουν σε άτομα που βρίσκονται κάτω ή κοντά στα όρια της φτώχειας. Αυτά τα δάνεια θα πρέπει να μπουν στον «δημόσιο φορέα» που υποσχέθηκε ο Γ. Σταθάκης, αλλά με τι χρήματα θα καλυφθούν; Η κυβέρνηση λέει με τα λεφτά του ΤΧΣ αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ή αν γίνει το ποσό θα είναι πολύ μικρότερο.

8.Η κυβέρνηση υπολογίζει τα έσοδα από μια διευκόλυνση των Ευρωπαίων από τη μείωση του στόχου για πλεόνασμα στα 2-3 δις ευρώ το χρόνο. Σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή.

9.Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή του λαθρεμπορίου είναι μια υπόσχεση που την ακούμε τα τελευταία 40 χρόνια. Αλλά αν υποθέσουμε ότι οι Συριζαίοι είναι πιο μάγκες, πόσα λεφτά θα εισπράξουν; 3,4,5 δις ευρώ; Και πάλι σταγόνα στον ωκεανό.

10.Να θυμίσουμε ότι ο Βαρουφάκης δεν δέχεται τη δόση των 7 δις που απομένει από το Μνημόνιο ενώ ζητά 1,9 δις από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

11.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συνολικά αποθεματικά του κράτους ήταν στα τέλη Δεκέμβρη γύρω στα 2,5 δις ενώ τώρα λένε πηγές δεν έχουν μείνει πάνω από 1 δις. Φτάνουν δηλαδή για 40 μέρες.

12.Το Μάρτιο, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Γ. Ρωμανιά, η καταβολή των συντάξεων θα είναι «στριμωγμένη». Δηλαδή το ταμείον είναι μείον και θα πρέπει να βρουν από αλλού λεφτά για να μην εξευτελιστούν.

13.Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν φύγει περί τα 20 δις ευρώ και όπως όλοι ξέρουμε αν κλείσει και η στρόφιγγα του ELA τότε θα δούμε.. ουρές α λα Κύπρος.

Αυτά είναι μερικά από τα οικονομικά στοιχεία που στοιχειώνουν την ελληνική κυβέρνηση και σίγουρα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και στις Βρυξέλλες. Με την τρόικα κι όχι με τους… θεσμούς όπως λένε τα παπαγαλάκια της Αριστεράς.

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα για την Ελλάδα και μπορούμε να προσθέσουμε και πολλά άλλα. Όπως τη βουτιά των εξαγωγών, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το κίνημα «Δεν πληρώνω» που φουντώνει λόγω ΣΥΡΙΖΑ, τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν υποσχεθεί αλλά και την αποχώρηση σημαντικών επενδυτών του εξωτερικού που θα έδιναν μια ανάσα στη χώρα.

Το να συζητάμε επί της προτάσεως Καμμένου για λεφτά από Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ είναι σα να αποδεχόμαστε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι σοβαρό κόμμα. Κι επειδή δεν είναι προτείνουμε να έρθουν να μας σώσουν οι Ελοχίμ ή να μπει μπροστά η εκτυπωτική μηχανή της Ραχήλ Μακρή.

Όλα τα δραματικά αδιέξοδα της οικονομίας τα ήξερε η κυβέρνηση. Τα είχε μάθει ο Τσίπρας πριν από τις εκλογές. Τον είχαν ενημερώσει με ένα τόμο με στοιχεία για το τι θα περιμένει. Επέλεξε την τακτική Ανδρέα Παπανδρέου με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ακόμη κι αν η συμφωνία είναι θετική για την Ελλάδα σίγουρα δε θα είναι και η καλύτερη. Δεν μπορεί για παράδειγμα οι δανειστές να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους έναν συμβιβασμό που θα έχει μπροστά μια οικονομία υπό διάλυση. Και για όσους σπεύσουν να πουν ότι δεν διέλυσε την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ τους συνιστούμε να δουν τον προϋπολογισμό του 2014, τις προβλέψεις και πώς θα κυλούσε η κατάσταση όλο το 2015. Μπορεί πράγματι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να έκανε ανοησίες που τις πλήρωσε ωστόσο υπήρχε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους και προβλέψεις.

Τώρα, με την ευχή όλων μας ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει το καλύτερο. Να τους πείσει ότι πρέπει να δώσουν λεφτά, ότι πρέπει να κουρευτεί το χρέος κι ότι όλα αυτά να γίνουν χωρίς ούτε ένα μέτρο λιτότητας. Να δίνει ταυτόχρονα λεφτά στον κόσμο και να βγάζει τη γλώσσα στους δανειστές.

Επειδή, όμως, η οικονομία είναι αμείλικτη κι επειδή τα αδιέξοδα είναι μπροστά μας μην εκπλαγείτε όταν ούτε η συμφωνία θα είναι καλή, ούτε οι πολιτικές εξελίξεις ομαλές. Τη Δευτέρα μάλλον δεν θα υπάρχει συμφωνία, την Τετάρτη έρχεται η απόφαση για τον ELA, την Παρασκευή πιθανότατα ένα έκτακτο Eurogroup. Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν δεν έρθει με μια συμφωνία που θα μπορεί να μαγειρέψει και να εμφανίσει στο λαό; Όμηρος των δεσμεύσεών του και των υπερφίαλων συμπεριφορών του ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να κάνει τη χώρα… Κούγκι. Το έχει πει και ο Βαρουφάκης άλλωστε. Πώς θα είναι το Κούγκι; Είτε με στάση πληρωμών είτε με νέα προσφυγή σε κάλπες ή δημοψήφισμα.

Άλλωστε, το επικοινωνιακό μπαράζ έχει πιάσει τόπο και ο Τσίπρας χαίρει μεγάλης δημοφιλίας. Για να δούμε, όμως, πώς θα πάει η χώρα σε εκλογές με κόσμο στα άδεια ΑΤΜ και με αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.


antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Και ποιος φταιει για ολα αυτα;Ο συριζα με 20 μερες στην εξουσια;Για πες μας ποιος πηρε χρεος 120%και το πηγε στο 180%;Γιατι ο σαμαρας εβαλε τη ληξη του μνημονιου τωρα και οχι το καλοκαίρι; Μην προτρεχουμε τοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή