ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για "ανάσες αξιοπρέπειας"

Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν χθες το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος για μια
«ανάσα αξιοπρέπειας», για τον «τερματισμό της λιτότητας» αλλά και για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς στο κρίσιμο  Eurogroup των Βρυξελλών.

Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που πλημμύρισε, όχι μόνο την πλατεία Συντάγματος, αλλά και όλους τους γύρω δρόμους, κλείνοντας έτσι την κυκλοφορία καθ' όλη τη διάρκειά της.
Είναι χαρακτηριστικό ακόμη ότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπήρχαν κομματικά συνθήματα ή πανό, αλλά πολλές ελληνικές σημαίες. Έντονη ήταν επίσης η παρουσία των σχολικών φυλάκων, αλλά και της πορείας μοτοσικλετιστών που κατέληξε στο Σύνταγμα.

Περισσότερα από 8.000 άτομα εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στοΛευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας και των μνημονίων και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Οι διαδηλωτές, ζητούν "απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα", αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Κρατώντας δε πλακάτ κατά της Γερμανίας, κεντρικό τους σύνθημα αποτελεί «δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε».
Συγκεντρώσεις ενάντια στην λιτότητα πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την 'Αρτα και την Πρέβεζα με τους πολίτες της Ηπείρου να ζητούν «ανάσα αξιοπρέπειας».
Στις 6 το απόγευμα στις κεντρικές πλατείες συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές, με το βλέμμα στραμμένο στην διαπραγμάτευση που κυριάρχησε στις συζητήσεις τους. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους και την στήριξη τους στην Κυβέρνηση.

Κύπρος: Διεκδικούμε αξιοπρέπεια και ελπίδα
Πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν, υπό βροχή, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία, για να διαδηλώσουν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα, εν όψει της σημερινής συνόδου του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα, όπως, «Διεκδικούμε αξιοπρέπεια και ελπίδα» και «έξω τα αρπακτικά από την Ελλάδα και την Κύπρο».
Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών της Κύπρου.
Υποστήριξη στον "Έλληνα Δαυίδ" απέναντι στον "χρηματοοικονομικό Γολιάθ" στο Παρίσι
Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, 2.000 σύμφωνα με την αστυνομία, εξέφρασαν σήμερα στο Παρίσι την υποστήριξή τους προς τον "έλληνα Δαυίδ" κατά του "χρηματοοικονομικού Γολιάθ" σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε από παρατάξεις της αριστεράς και της άκρας αριστεράς.
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από την Πλατεία της Δημοκρατίας μέχρι την πλατεία του Παλέ Ρουαγιάλ κρατώντας σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA), του κινήματος Ευρώπη Οικολογία οι Πράσινοι και του νεοϊδρυθέντος Nouvelle Donne.
"Είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή ενός λαού που αγωνίζεται για το μέλλον του, κατά των αντιδημοκρατικών επιθέσεων των ευρωπαϊκών θεσμών", εξήγησε η Νορντίν Ιντίρ, των Jeunesses Communistes. "Μία άλλη πολιτική είναι δυνατή με βάση την κατανομή του πλούτου, αλλά χρειάζεται να αλλάξει το ευρωπαϊκό λογισμικό, και η Ελλάδα ίσως ανοίγει τώρα ένα ρήγμα".
Στη Μασσαλία, περί τους 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηρθούν κατά των "εντολών της τρόικα".


 imerisia.gr-Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου