ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το ερωτικό σινεμά με τα δωμάτια ιδιωτικής προβολής στο κέντρο της Αθήνας

Εκεί που «τα πάντα είναι αποδεκτά αρκεί να σε κάνουν να νιώθεις άνετα και ελεύθερα…»

Στην εποχή της ευρυζωνικότητας, με την επέλαση του downloading, η πρόσβαση σε ερωτικό υλικό αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση.
Παρόλα αυτά, μια απλή βόλτα στο μαλακό υπογάστριο της πόλης, είναι αρκετή για να παρατηρήσει κανείς τους εναπομείναντες χώρους προβολής ταινιών ερωτικού περιεχομένου, οι οποίοι παραμένουν ανοιχτοί σε πείσμα των καιρών.

Μιας και η ένδοξη εποχή τους έχει παρέλθει ήδη από την δεκαετία που άνθισε η βιντεοκασέτα, οι 5 σήμερα από τους τουλάχιστον 35 που υπήρξαν κάποτε πέριξ της Ομόνοιας, μοιάζουν με ξεθωριασμένη αφίσα πολυπαιγμένης ταινίας...

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως στα ελάχιστα εξαντλημένα και αφυδατωμένα sex cinemas της Αθήνας, έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια κι ένα ακόμα που ακούει στο όνομα Adult Theater. Στο άνοιγμά του κάποιοι έκαναν λόγο για ένα ακόμα «τσοντοσινεμά», που off season, τόλμησε ένα καταδικασμένο εγχείρημα την ίδια στιγμή που η αντίθετη γνώμη μιλούσε για έναν καινοτόμο χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αρκετά διαφορετικό από τους συνήθεις.

Σε μια προσπάθεια διερεύνησης των αντικρουόμενων απόψεων, το newsbeast.gr πέρασε το κατώφλι του νέου αυτού ερωτικού σινεμά της πρωτεύουσας, με σκοπό να καταγράψει το «πεδίο δράσης» και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του.

Το όνομά του ετυμολογικά σε παραπέμπει σε διασκέδαση ενηλίκων. Το editorial, στον ιστότοπό του, ξεκάθαρο, απευθυνόμενο «με εκτίμηση» στον αναγνώστη, όπως δηλώνει η υπογραφή στο τέλος του, σε ενημερώνει λεπτομερώς για την εμπειρία που πρόκειται να ζήσεις.



Βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την Ομόνοια, σχετικά απομακρυσμένο από τις συνήθεις πιάτσες τέτοιου είδους χώρων. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 9.00 το πρωί, ημέρα Πέμπτη, και όπως διευκρίνιστηκε εξ' αρχής από τον υπεύθυνο, ήταν επιβεβλημένο να έχουμε τελειώσει την ξενάγηση πριν τις 10:00, ώρα έναρξης της λειτουργίας του. Μας διαβεβαίωσαν βέβαια πως ο χώρος θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ώστε να αποκομίσουμε την αίσθηση του κάθε επισκέπτη.

Διαβαίνοντας το κατώφλι αίσθηση προκαλεί, η διακόσμηση της εισόδου, τόσο διαφορετική από εκείνη των λοιπών απαρχαιωμένων χώρων, που σε περίπτωση που δεν γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για είδος των ταινιών που προβάλλονται μόνο δύο πράγματα θα σε προδιέθεταν. Το stand της εισόδου το οποίο διευκρινίζει πως η είσοδος επιτρέπεται αυστηρά στους άνω των 18 ετών καθώς και οι απαραίτητες προφυλάξεις που μοιράζονται στους επισκέπτες μαζί με το απόκομμα του εισιτηρίου, «στα πλαίσια μια γενικότερης εκστρατείας αφύπνισης περί της δημόσιας υγείας», όπως διευκρινίζουν οι υπεύθυνοι.

Στο ταμείο, παρέχονται υπηρεσίες γκαρνταρόμπας -μπορεί κανείς να αφήσει από το παλτό του μέχρι και την τσάντα του- αν έχει βέβαια. Όπως διευκρινίζεται άλλωστε και στην ιστοσελίδα του ερωτικού αυτού σινεμά, στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει dress code.

«Τα πάντα είναι αποδεκτά αρκεί να σε κάνουν να νιώθεις άνετα και ελεύθερα… σκοπός άλλωστε είναι η περιήγηση να είναι όσο πιο χαλαρή και ευχάριστη γίνεται» συμπληρώνουν οι υπεύθυνοι. Στην διάθεση να προσφέρουν μια ευχάριστη περιήγηση οφείλεται ίσως και το οικονομικότερο εισιτήριο που προσφέρουν για τον γυναικείο πληθυσμό που επιθυμεί να επισκεφτεί τον χώρο αλλά και για τα ζευγάρια, αφού το δεύτερο μέλος επωφελείται μιας μικρής έκπτωσης.



Προχωρώντας προς την κεντρική αίθουσα παρατηρήσαμε πως ο χώρος ήταν διακοσμημένος με στοιχεία art deco και δομημένος με σύγχρονη αντίληψη και τεχνολογία καθώς και με νέα νοοτροπία από αυτήν που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα. Φιλοδοξία άλλωστε είναι να μυήσει τους επισκέπτες του στη νέα απενοχοποιημένη και εκλεπτυσμένη γενιά ερωτικών πολυχώρων. Η ειδοποιός διαφορά, όπως μας εξηγεί ο υπεύθυνος, έγκειται στην ξεχωριστή φιλοσοφία.

Αντιπροσωπεύοντας την νέα γενιά ερωτικών πολυχώρων το Adult Theater έχει τρία stages στα οποία μπορεί να περιηγηθεί κανείς με το ίδιο εισιτήριο. Προχωρώντας προς την κεντρική αίθουσα, βαδίζεις πάνω σε μια κόκκινη μοκέτα ώσπου αντικρίζεις μια βαριά βελούδινη κουρτίνα. Παραμερίζοντάς την, οδηγείσαι στον κυρίως χώρο. Ο φωτισμός είναι διακριτικός και λιγοστός, αποπνέοντας μια χαλαρωτική και αισθησιακή ατμόσφαιρα.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αίθουσας καλύπτεται από μπλε βελούδινα κινηματογραφικά καθίσματα, ενώ δεξιά κι αριστερά της υπάρχουν σεπαρέ με διθέσιους καναπέδες. Στο βάθος συναντά κανείς τις «καμπίνες», στην γλώσσα τους, ιδιωτικής προβολής, όπου μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία καθισμένος αναπαυτικά στον προσωπικό καναπέ του. Τα δωμάτια, με παρόμοιο χαμηλό φωτισμό και παροχές για την διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής, διαθέτουν εξαερισμό-κλιματισμό και είναι ντυμένα σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου.

Βγαίνοντας από την κεντρική αίθουσα, παρατηρεί κανείς μια σκάλα που οδηγεί στον «εξώστη». Εκεί, εκτός από την δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος την κεντρική προβολή, μπορεί και πάλι να απομονωθεί στις luxury ιδιωτικές καμπίνες. Εκείνο που διαφέρει είναι ότι οι καμπίνες του «εξώστη» είναι επενδυμένες με δέρμα και απευθύνονται σε όσους διατηρούν ξεχωριστές ερωτικές προτιμήσεις.



Η ιδιαιτερότητα τους είναι το μικρό παράθυρο που βρίσκεται εντός τους, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα είτε να διασφαλίσεις την ιδιωτικότητά σου, τραβώντας την βαριά μαύρη κουρτίνα, είτε να μοιραστείς τις ιδιαίτερες στιγμές σου με τους «ενοίκους» του διπλανού δωματίου. Στο τέρμα του εξώστη υπάρχουν άλλοι δύο χώροι, ο ένας διαμορφωμένος σαν καθιστικό με ένα διακριτικό κρυφό φωτισμό στην απόχρωση του μωβ, και ο άλλος εντελώς dark.

Ξαναβγαίνοντας στο φουαγιέ, σχεδόν απέναντι από το ταμείο υπάρχει μια ακόμα σκάλα, καθόδου αυτή τη φορά η οποία σε οδηγεί στο υπόγειο. Παρατηρώντας της κατά την είσοδο, οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν πως θα την κατέβουμε τελευταία. «Έτσι είναι ο κώδικας των χώρων αυτών. Όλα με την σειρά τους…» μας είπαν.

Μόλις πατήσεις και το τελευταίο σκαλοπάτι, εισέρχεσαι στον λαβύρινθο του dungeon. Ο ακόμη χαμηλότερος φωτισμός και ο μαύρος λαβύρινθος προσδίδουν στο χώρο ένα φετιχιστικό περιβάλλον που θυμίζει εκείνο ξένων ευρωπαϊκών χωρών. Η άγρια υφή στους τοίχους, οι παλαιοί ηλεκτρολογικοί πίνακες, τα ξύλα στην οροφή και το περίτεχνο «χιαστό», είναι τα στοιχεία που συμπληρώνουν την εικόνα του Dungeon.

«Η σκέψη μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, διαφορετικό από όλους όσους υπάρχουν μέχρι στιγμής στην πόλη και απαλλαγμένο από την «αρνητική ταυτότητα» που είναι συνυφασμένη με τους χώρους του είδους αυτού. Εξ αρχής το μέλημά μας ήταν να φτιάξουμε έναν χώρο άνετο, καθαρό, ασφαλή, ποιοτικό και ταυτόχρονα φιλικό, ικανό να υποδεχτεί όχι μόνο τον ανδρικό πληθυσμό αλλά και τον γυναικείο καθώς και τα ζευγάρια. Άλλωστε, ο λόγος που θα επιλέξει να μας επισκεφτεί κάποιος είναι για να βιώσει μια εμπειρία μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όχι για το ερωτικό υλικό που μπορεί να βρει οπουδήποτε σήμερα στο διαδίκτυο» μας ενημερώνει ο αρμόδιος.



Άλλωστε , όπως συμπληρώνει, στο Adult Theater, δεν υπάρχουν  «ταμπέλες» ερωτικών προτιμήσεων και δεν θα υπάρξουν ποτέ. «Ο χώρος είναι έτοιμος να δεχτεί τους επισκέπτες κάθε φύλου και ηλικίας που «αναζητούν» μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα περιβάλλον με διάχυτο ερωτισμό. Ουσιαστικά είναι σαν μια μορφή ψυχοθεραπείας, αφού δεν σου αφήνει περιθώρια να σκέφτεσαι κάτι άλλο όταν βρίσκεσαι εδώ. Η μόνη επιλογή που σου δίνει ο χώρος είναι να αφεθείς στον ερωτισμό που σου αποπνέει, βυθισμένος στα αναπαυτικά καθίσματα του. Χωρίς χρονικό περιορισμό στην ώρα παραμονής, ο χώρος συμβάλει στο να αποφορτίζεσαι από κάθε έννοια και πρόβλημα όταν βρίσκεσαι εντός του…».

Το Adult Theater λειτουργεί non stop, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, από το πρωί στις 10.00 μέχρι το βράδυ στις 3.00, με το ωράριο να παρατείνεται έως τις 4:00 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Με αρκετές αισθητικές διαφορές στο περιβάλλον από τα λοιπά σινεμά του χώρου, με facilities και παρουσία στον Ιντερνετ, το Adult Theater,  απέχει μακράν από την μέχρι τώρα εικόνα των «τσοντάδικων». Όπως διευκρινίζουν οι υπεύθυνοι «επιχειρώντας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, είχαμε το σθένος να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα ταράξει για τα καλά τα νερά μιας παλιομοδίτικης αντίληψης για τα ερωτικά σινεμά, μιας αντίληψης που μας στοιχειώνει εδώ και πολλά χρόνια»… 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου