ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ξύλο με πέντε τραυματίες στην τουρκική Βουλή

Τραυματίστηκαν 5 βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, όταν μέλη του κοινοβουλίου ήρθαν στα χέρια πριν από την
προγραμματισμένη έναρξη των συζητήσεων για ένα πολύ αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που αφορά σε ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας.


Ειδικότερα, δύο από τους βουλευτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι από χτυπήματα με το σφυρί που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου για να ανοίξει και να κλείσει τις συνεδριάσεις και το οποίο πήραν και χρησιμοποίησαν εναντίον αντιπάλων τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.


Συνολικά τραυματίσθηκαν πέντε βουλευτές, οι τέσσερις από τους οποίους χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, στη διάρκεια των επεισοδίων που στιγμάτισαν την έναρξη της εξέτασης ενός πολύ αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας και χαλαρώνει πολύ τις προϋποθέσεις για συλλήψεις προσώπων, έρευνες και τηλεφωνικές υποκλοπές χωρίς δικαστικό έλεγχο.

Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε επί ώρες παρελκυστικές τακτικές για να εμποδίσει την έναρξη των συζητήσεων για το νομοσχέδιο, όμως το AKP επέτυχε, χάρη στην πλειοψηφία του, το νομοσχέδιο να εξετασθεί.

Λόγω των επεισοδίων, η συνεδρίαση τελικά διεκόπη και θα επαναληφθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τους επικριτές του, το νομοσχέδιο αυτό θα μεταμορφώσει στην Τουρκία σε "αστυνομικό κράτος".

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε χθες μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και απευθυνόμενος στους βουλευτές: "Ο νόμος πρέπει τώρα να ψηφισθεί γρήγορα και κυρίως να εφαρμοσθεί το συντομότερο".

Μεταξύ άλλων επίμαχων μέτρων, το νομοσχέδιο πρόκειται να επιτρέψει στις δυνάμεις ασφαλείας να πραγματοποιούν έρευνες, συλλήψεις ή υποκλοπές με βάση απλές "υποψίες" και χωρίς οποιαδήποτε δικαστική εντολή.



Megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου