ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Με την πλάτη στον τοίχο η χώρα

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κωλοτούμπα ή Κούγκι;

Ένα 24ωρο έμεινε πριν από το κρίσιμο έκτακτο Eurogroup στο οποίο το μενού θα είναι η Ελλάδα και θα έχει επίσημους προσκεκλημένους την Λαγκάρντ και τον Ντράγκι.



Τα τελευταία 24ωρα έγινε μια προσπάθεια (είτε πραγματική είτε επικοινωνιακή) να βρεθούν κοινοί τόποι και να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ώστε να αποφευχθεί μια δραματική για την Ελλάδα ρήξη. Υπήρξαν κάποιες διαρροές από Μαξίμου μεριά ότι ο Γιούνκερ έχει έτοιμο σχέδιο συμβιβασμού κι ότι γι’ αυτό ήρθαν Βίζερ και Κοστέλο την Κυριακή το βράδυ. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε πάντως από επίσημη πηγή, αντιθέτως όλες οι αναφορές από την Ευρώπη ήταν σκληρές για τη χώρα μας. Στη συνέχεια ήρθε η άτυπη ενημέρωση του Γ. Βαρουφάκη σε δημοσιογράφους στους οποίους άλλα είπε για να τα γράψουν κι άλλα για να τα κρύψουν γιατί δεν… γράφονται.

Όπως όλοι ξέρουν, ωστόσο, όταν μιλάς σε πάνω από έναν δημοσιογράφο είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει διαρροή. Πέραν του «σχεδίου Βαρουφάκη» που ήδη γράφτηκε στα sites, και που δεν… μας γεμίζει και το μάτι, σύμφωνα με πληροφορίες του antinews ο υπουργός – σταρ είπε και κάτι πολύ σοβαρό που δείχνει που πάει το πράγμα.

Όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει αν στις 28 Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα μείνει εκτός προγράμματος ο Βαρουφάκης ξέρετε τι απάντησε off the record; Ότι θα… πυρπολήσουν τα πάντα.

Δηλαδή με απλά λόγια το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τα κάνουν όλα Κούγκι. Αδιαφορώντας για το αν θα οδηγήσουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Αν δεν πείσουν τους δανειστές να κάνουν πίσω δεν το έχουν σε τίποτε να διαλύσουν μια χώρα που με τόσο κόπο κατάφερε να γίνει ευρωπαϊκή.

Ίσως πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει διάλυση. Οι Έλληνες έχουν περάσει δύσκολα αλλά ακόμη δεν έχουν πάει στα ΑΤΜ να πάρουν λεφτά και τους έβγαλε μήνυμα «Sorry, ξεμείναμε». Ούτε ένοιωσαν ποτέ την αίσθηση του να μη σου πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Θεωρούν δεδομένο ότι και τα εισοδήματά τους είναι εξασφαλισμένα βρέξει – χιονίσει και οι καταθέσεις είναι σίγουρες παρκαρισμένες στις τράπεζες. Δε ρώτησαν τους Κύπριους πώς αισθάνθηκαν εκείνο το δραματικό τριήμερο για την Κύπρο. Ας κάνουν τον κόπο να θυμηθούν πώς οι τροικανοί τους τράβηξαν την πρίζα.

Κι έρχεται τώρα ο κάθε Βαρουφάκης που έλειπε καμιά τριανταριά χρόνια στο εξωτερικό να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Αυτή και μόνο η νοοτροπία τους δυναμιτίζει την εθνική προσπάθεια και την εθνική συνεννόηση. Όλοι έχουν τη χαρά και την τιμή να στηρίξουν την κυβέρνησή τους απέναντι στους ανάλγητους Ευρωπαίους, αλλά μόνον εφόσον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει ερασιτεχνισμούς και δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της να τα κάνει όλα… Κούγκι.

Το «σχέδιο Βαρουφάκη» που διέρρευσε τεχνηέντως έχει ορισμένα προς ανάλυση θέματα. Όπως ότι η κυβέρνηση αποδέχεται πλέον ότι το 70% του προηγούμενου Μνημονίου ήταν απολύτως σωστό και θα το κρατήσουν. Κι ότι θα αλλάξουν το υπόλοιπο 30% με βάση μια νέα εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Για σκεφτείτε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εργαλειοθήκη του Γκουρία όταν αυτός είχε συνεργαστεί με την προηγούμενη κυβέρνηση; Να θυμίσουμε μόνο ότι μόλις πέρυσι τον Ιούλιο 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυαν επίθεση κατά του ΟΟΣΑ για τις προτάσεις του.

Άλλο σημείο στις προτάσεις Βαρουφάκη είναι ότι θα ζητήσουν παράταση ή συμφωνία – γέφυρα όπως τη λένε, όχι μέχρι τον Μάιο αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου. Κι αν πάρουν αυτή τη συμφωνία – ανάσα θα πανηγυρίζουν και να μας το θυμηθείτε. Αλλά γιατί; Δεν πρόκειται ουσιαστικά για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου; Αυτό δεν θα το έσκιζαν, δεν θα το καταργούσαν με ένα νόμο σε μια νύχτα;

Γέφυρα να το πεις, τεχνική παράταση να το πεις ένα και το αυτό είναι. Γιατί; Μα γιατί τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο θα πρέπει να πληρωθούν ομόλογα 11 δις ευρώ που λήγουν. Πώς θα τα πληρώσει η κυβέρνηση; Με τι λεφτά αν όχι με δανεικά που σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα;

Αλλά πώς θα περάσουν από τους λαούς τους οι Ευρωπαίοι μια νέα παράταση του ελληνικού προγράμματος και δανειοδότηση; Κομματάκι δύσκολο αν αυτό δεν περιέχει μέτρα, δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις και γρήγορα καθώς και ενέργειες για είσπραξη εσόδων που έχουν καταρρεύσει. Επομένως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μη βιαστείτε να έρθετε νικητές και τροπαιούχοι από τις Βρυξέλλες.

Όμως, οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι δεν θα είναι καθόλου καλά τα πράγματα αύριο στο Γιούρογκρουπ και μεθαύριο στη Σύνοδο Κορυφής. Λέγεται ότι η στάση των ξένων θα συνεχίσει να είναι σκληρή κι ότι θα θελήσουν να μας ταπεινώσουν προς παραδειγματισμό. Θα θελήσουν να μας βάλουν σε δικά τους καλούπια κι όχι στα… Βαρουφάκεια κόλπα που ουσιαστικά λένε «εντάξει, σας κοροϊδεύουμε στα μούτρα, κάντε τα στραβά μάτια».

Δυστυχώς οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ άσχημες και τα περιθώρια συμβιβασμού όχι και τόσα πολλά. Σε 18 ημέρες, μέχρι τη λήξη του προγράμματος κρίνονται τα πάντα και η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εξαιτίας κυρίως της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για μετωπική σύγκρουση λόγω βεβαίως των δεσμεύσεών του.

Και να πούμε και κάτι άλλο; Καμιά κυβέρνηση και κυρίως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε ποτέ τέτοια συναίνεση που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα. Από τον Ιούνιο του 2012, την επόμενη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εκλογές. Τώρα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και χιλιάδες κόσμου είναι μαζί με την προσφάτως εκλεγμένη κυβέρνηση. Το βλέπει αυτό ο Τσίπρας και πώς σκέφτεται να πάει να διαπραγματευτεί; Διότι σωστή διαπραγμάτευση δεν είναι η μετωπική σύγκρουση και μετά βάζουμε φωτιά και καίμε τα πάντα. Εθνική προσπάθεια είναι να δεχθείς απαιτήσεις, να αλλάξεις άλλες, να προτείνεις έξυπνες λύσεις. Αν δεν είσαι ικανός να το κάνεις τότε καλύτερα να μη γίνεις ποτέ κυβέρνηση.



Αntinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτο φιλε μου λεγεται σκληρη διαπραγματευση,και οχι παραδοση ανευ ορων που εκανε ο φιλαρακο σου ο σαμαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή