ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η πρώην σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη μιλάει για πρώτη φορά [εικόνες]


Η πρώην σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη και μητέρα της αγαπημένης του κόρης μιλάει για πρώτη φορά.
Η Μαργαρίτα Πούλος μιλάει στην εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» για τη γνωριμία τους, τη σχέση τους, αλλά και τις πιθανότητες συμφωνίας. «Η θαυμάσια προσωπικότητά του συναγωνιζόταν τη δική μου», λέει ανάμεσα σε άλλα η πρώην σύζυγος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μαργαρίτα Πούλος, που είναι καθηγήτρια στο Σίδνεϊ, «μιλάει καθημερινά σχεδόν με τον άνθρωπο που διαπραγματεύεται αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Η πρώην σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, αν και αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για τον έρωτα και τον γάμο με τον Γιάνη Βαρουφάκη, δηλώνει αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί μια συμβιβαστική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.
Η ίδια δεν αναφέρει κάτι που δεν ξέραμε για τους δυο τους. Γνωρίστηκαν σε ένα ελληνικό εστιατόριο στο Νιουτάουν του Σίδνεϊ στις αρχές του 1990, ενώ εκείνη δίδασκε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Οι δυο τους, αναφέρει η εφημερίδα, έγιναν ζευγάρι έναν χρόνο μετά τη γνωριμία τους και τελικά παντρεύτηκαν στην Αθήνα το 2001, όπου η Πούλος εργάστηκε πάνω στη διδακτορική της διατριβή για τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Σήμερα, η ίδια διευθύνει ένα εστιατόριο με θαλασσινά στο Pyrmont και χαρακτηρίζει τα θαλασσινά ως «καθαρό και όμορφο» φαγητό. «Είναι δώρο των θεών» αναφέρει.

«Ο γάμος τους κατέρρευσε κάτω από την πίεση διαφορετικών φιλοδοξιών, τόσο γεωγραφικών όσο και επαγγελματικών», αναφέρει ο δημοσιογράφος
Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος σχολιάζει για τους τίτλους τέλους στον γάμο της με τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Όπως τόσα παραδοσιακά έντονα ζευγάρια, ο γάμος τους κατέρρευσε κάτω από την πίεση διαφορετικών φιλοδοξιών, τόσο γεωγραφικών όσο και επαγγελματικών».
Η Μαργαρίτα Πούλος, η οποία επέστρεψε μόνιμα στην Αυστραλία το 2005, με την κόρη τους, σχολιάζει για τον ρόλο του πρώην συζύγου της στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της: «Ας το παραδεχτούμε: η ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι σε μια κατάσταση παράλυσης και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σωστά στο να τοποθετήσει την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη ως μια ανθρωπιστική -γι' αυτό κέρδισε και τις εκλογές. Τώρα, θα ήταν υποτιμητικό να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν θέλει να απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του -είναι πιο σημαντικό να τονισθεί ότι η χώρα είναι υπό κατάρρευση και ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό. Στην πραγματικότητα, είναι προς το συμφέρον όλων των παικτών στην Ευρώπη να το αντιμετωπίσουν αυτό».
Η Πούλος συμφωνεί ότι ο Βαρουφάκης είναι «ένας πολύ έντονος άνθρωπος» και στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως και εκείνη έχει ισχυρή προσωπικότητα, για να το συνοδεύσει με την ερώτηση για το ποιος από τους δύο «νικούσε» στις συζητήσεις τους, η πρώην σύζυγος του υπουργού Οικονομικών σχολιάζει: «Ας πούμε ότι η τρομερή του προσωπικότητα συναγωνιζόταν τη δική μου».

«Ενοχλήθηκα με τους δημοσιογράφους για το πώς σχολιάζουν τις διαπραγματεύσεις»
Επίσης, η Μαργαρίτα Πούλος εμφανίζεται ενοχλημένη με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τη θεωρητική ειδίκευση του Γιάνη Βαρουφάκη στη λεγόμενη «θεωρία των παιγνίων» με την εφαρμογή της στις ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Δεν μπορώ να πω ότι απόλαυσα τη δημοσιογραφία που προσπάθησε να προσδώσει στις διαπραγματεύσεις τις διαστάσεις της θεωρίας των παιγνίων. [...] Είναι πολύ πιο περίπλοκο, υπάρχει πολύ περισσότερο κοινό έδαφος (μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας) από όσο κάποιοι από αυτούς τους δημοσιογράφους γνωρίζουν. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι είναι ανάγκη να βρεθεί συμβιβασμός», τονίζει.
Οσο για τις δημοσιογράφους που δηλώνουν ερωτευμένες με τον πρώην σύζυγό της, η Πούλος απαντά: «Αν και ο ίδιος είναι πολύ περισσότερος από ικανός να το διασκεδάσει και να το απολαύσει, για την ώρα δεν τον ενδιαφέρει και αυτό επειδή το έργο που έχει αναλάβει υπερκαλύπτει τη δημοσιότητα και ό,τι την ακολουθεί».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου