ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κοτζιάς: «Έγραψα κατ’εντολήν του ΚΚΕ ανοησίες»

Όταν ο κ.Κοτζιάς ερωτήθη «πώς στέκεται απέναντι σε παλαιότερα κείμενα, στα οποία υπερασπιζόσασταν την καταστολή του πολωνικού συνδικάτου «Αλληλεγγύη», απάντησε:
«Μερικοί πιστεύουν ότι είμαι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες. Αυτά ήταν πριν από 35 χρόνια».


Βεβαίως, ο εξ’ αριστερών του Χαρίλαου Φλωράκη (εκ δεξιών ήταν ο Ανδρουλάκης), έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να ρίξει μαύρη πέτρα στο πολιτικό παρελθόν του. Άλλωστε, άπαντα τα παλιά στελέχη στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ της ηλικίας του ή και μικρότερα από αυτόν, ξέρουν πολύ καλά ότι ο Ν.Κοτζιάς, ο ονομαζόμενος τότε και «Έλληνας Λένιν», έγραφε γραμμητζίδικα κείμενα, και εν πολλοίς απαξιωτικά για τους «ρεφορμιστές», τους «οπουρτουνιστές», τους «αριστεριστές», κ.ο.κ.. Όπως και να’ χει, δεν τον τιμά ιδιαίτερα να λέει για τον εαυτό του ότι έγραφε «ανοησίες». Εκτός κι’ αν μιλάει έτσι, προκειμένου να δείξει στους Ευρωπαίους ότι έχει αποκηρύξει το παρελθόν του. Κάτι σαν μια δήλωση μετανοίας, δηλαδή. Εν πάση περιπτώσει, δική του υπόθεση. Άλλωστε, έχει κάνει εδώ και δεκαετίες την «κωλοτούμπα» προς το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, και κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία, που η Αθήνα, αμέσως μετά τις εκλογές εμφανίστηκε να διαφωνεί, τώρα ο ίδιος ο υπουργός αφήνει ανοικτό το παραθυράκι για να συναινέσει ενδεχομένως σε πιθανές νέες κυρώσεις της ΕΕ. «Άρα όχι περαιτέρω κυρώσεις;», τον ερωτά το Spiegel. Και απαντά ο Ν.Κοτζιάς: «Κυρώσεις ναι, εάν είναι απαραίτητες, αλλά στο πλαίσιο της σταθερότητας. Κάθε μέτρο πρέπει να εξυπηρετεί τον υψηλότερο στόχο της σταθερότητας και της ειρήνης. Εάν αφήσουμε ελεύθερη την οργή μας και την ηθική μας αγανάκτηση, θα έχουμε ένα «ωραίο» πόλεμο στην Ευρώπη. Πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τα αισθήματα των λαών, αλλά οι ίδιοι να παραμείνουμε πολύ ψύχραιμοι στις αποφάσεις μας». Εν πάση περιπτώσει, η απάντηση του κ.Κοτζιά θυμίζει το «ολίγον έγκυος». Κοντολογίς, ναι μεν δεν θέλουμε κυρώσεις, αλλά μπορεί και να πούμε το «ναι». Όσον αφορά επίσης, την σχέση, που πολλοί του προσάπτουν ότι έχει με τη Ρωσία, απάντησε: «Σχετικά μ’ αυτό γράφτηκαν πολλές ανοησίες. Είμαι άθεος, όχι Ορθόδοξος. Και από τότε που υπάρχει η Ρωσία, εδώ και 25 χρόνια, την επισκέφθηκα μόνον δύο φορές».
Στην ερώτηση «γιατί καλέσατε τον Απρίλιο του 2013 τον μεγαλοϊδεάτη Ρώσο προπαγανδιστή Alexander Dugin στο Πανεπιστήμιο Πειραιά;», ο Ν.Κοτζιάς απάντησε: «Ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας. Διδάσκω διεθνείς σχέσεις και προσκαλώ τακτικά διπλωμάτες και καθηγητές. Ο Dugin μου επισημάνθηκε από διπλωμάτες και εκτός από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα πραγματοποιούσε ομιλίες και σε άλλα Πανεπιστήμια. Ο Dugin ήταν πολύ αντιαμερικανός, πολύ φιλογερμανός, ένα μείγμα Huntington και Fukuyama. Δεν μου άρεσε, διαπληκτισθήκαμε και δεν τον συνόδεψα μετά ούτε μέχρι την έξοδο».
Για τον Καμμένο, δε, που έρχεται «ακριβώς από αυτή τη δεξιά γωνιά», όπως ο Ντούγκιν, κατά το Spiegel, ο Κοτζιάς είπε: «Ανήκει στη λαϊκή δεξιά, η οποία στο θέμα του μνημονίου έχει την ίδια θέση με εμάς. Είναι μία δημοκρατική δύναμη. Η προηγούμενη κυβέρνηση συνεργάσθηκε με το κόμμα ΛΑΟΣ, ορθόδοξο, αντισημιτικό και υπερεθνικιστικό. Σχετικά με αυτό η Ευρώπη, επιδεικνύοντας μεγάλη υποκρισία, δεν έκανε κουβέντα. Ο πολιτικός του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, ήταν ηγέτης μιας φασιστικής οργάνωσης νεολαίας και έγινε μάλιστα Υπουργός Υγείας των συντηρητικών. Παλαιότερα είχε συντάξει αντισημιτικά κείμενα. Γιατί δεν γράφτηκε τίποτα για αυτά; Γιατί ήταν ένας καλός Yes-Man, ο οποίος έλεγε ναι στα μνημόνια».



Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου