ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ούτε ο... Σόιμπλε δεν θα τα έλεγε τόσο καλά

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει, ο κ. Τσίπρας δεν πρωτοτύπησε σε τίποτε. Έκανε αυτά που είχαμε γράψει από το
antinews. Μη μπορώντας να δώσει «άρτον» και προκειμένου να μειώσει τις εντυπώσεις για την ολική κυβίστηση, έδωσε «θεάματα».



Πρώτα δήλωσε υποτελής στην Ευρώπη λέγοντας ότι δεν θέλει να διαλύσει καμιά δομή της. Μα καλά αυτός δεν έλεγε ότι θα φέρει την επανάσταση; Δεν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και δεν διαπραγματεύεται με τους δανειστές; Δεν έλεγε ότι θα κουρέψει το χρέος; Σήμερα είπε ότι θα εξυπηρετήσει ολοκληρωτικά το χρέος.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που θα έκανε κάθε λαϊκιστής πρωθυπουργός. Πούλησε εντυπώσεις, χάιδεψε αυτιά αλλά από ουσία μηδένα. Και απέδειξε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο ψεύτη της μεταπολίτευσης. Κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, του πούλησε ελπίδα και τώρα που επέστρεψε στο ρεαλισμό αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Δηλαδή, παρ’ ότι και η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα είχαν διάθεση και πατριωτικό καθήκον να στηρίξουν τις προσπάθειες για να σωθεί η χώρα, ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη λογική της σύγκρουσης.

Δίνει τροφή στην αρένα με τα λιοντάρια και ο κόσμος από πάνω θα πανηγυρίζει για το θέαμα αφού δεν θα μπορεί να πανηγυρίζει για την «αριστερή κυβέρνηση που έφερε την ελπίδα».

Εξεταστικές επιτροπές προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, όχι για να εκδικηθεί, όπως είπε. Αλλά γιατί κ. πρωθυπουργέ; Θα δικάσεις πολιτικούς για πολιτικές αποφάσεις που πήραν και έσωσαν τη χώρα από την καταστροφή;

Μη μπορώντας να δικαιολογήσει τη στροφή και το βήμα προσέγγισης προς τους εταίρους πούλησε κι άλλα «καλούδια» στο λαό. Αφού μίλησε (τι πρωτότυπο) για καμμένη γη από την προηγούμενη κυβέρνηση, εξήγγειλε διάφορα μέτρα που ουδεμιά σημασία έχουν για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Θα επανιδρύσει την ΕΡΤ είπε, και ο Καλφαγιάννης ακόμη γελάει αφού με τους υπόλοιπους συνδικαλιστές είναι έτοιμος να εισβάλει στο ραδιομέγαρο.

Θα πουλήσει αυτοκίνητα βουλευτών και ένα πρωθυπουργικό αεροπλάνο, είπε, όπως και ότι θα μειώσει μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους. Λόγια του αέρα, εντυπωσιοθηρία και κουβέντες απλά και μόνο για να τα συζητάμε για λίγες ώρες και να τα ξεχνάμε.

Θα επαναφέρει την αστυνομία της γειτονιάς, είπε, την ίδια ανακοίνωση που είχε κάνει και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Μεγάλη μεταρρύθμιση…

Για την… ανθρωπιστική κρίση είπε ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα, νερό, φαγητό, στέγη, γιατί όχι και… γυναίκες για τους ανύπαντρους.

Όσο για τη φορολογική μεταρρύθμιση; Τίποτε. Ένας άλλος Τσίπρας, ο Τσίπρας εξωτερικού που τον ακούει ο Σόιμπλε και λέει «βρε καλώς το φιλαράκι». Θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ είπε και θα βάλει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αλλά δεν είπε από ποιο ποσό και πάνω. Ποιους θα πιάνει και με τι συντελεστές. Μας το κρατάει για έκπληξη.

Κουβέντα για τον τρόπο που θα φορολογηθούν τα εισοδήματα και πότε. 12.000 ευρώ αφορολόγητο αλλά σταδιακά. Ούτε μια αναφορά στο πώς θα φορολογήσει τους «πλούσιους» και προφανώς στο στόχαστρο θα μπει και πάλι η μεσαία τάξη.

Ούτε μια κουβέντα για τις επιχειρήσεις και πώς θα φορολογηθούν. Και σ’ αυτούς το κρατάει για έκπληξη.

Όσο για την αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ; Το… 2016 είπε ο πρωθυπουργός ακυρώνοντας όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Ακόμη και για τη δημόσια περιουσία, που μέχρι πρότινος έλεγε ότι δεν πωλείται τώρα άλλαξε ρότα. «Δεν ξεπουλάμε» είπε, όχι δεν πουλάμε. Επομένως, καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν απλά θα είναι πιο… αριστερές. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είπε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος που έλεγε άλλα πριν λίγες εβδομάδες.

Ακόμη και για τις τράπεζες που έλεγε προεκλογικά ότι θα κρατικοποιήσει τώρα απλά είπε ότι θα… σεβαστεί τα δικαιώματα των ιδιωτών. Όπερ σημαίνει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στις 4 συστημικές τράπεζες, το πολύ – πολύ να μπουν τοποτηρητές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαγορεύει η κυβέρνηση τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, είπε ο Τσίπρας και ξέσπασαν χειροκροτήματα. Μα ποιος ενδιαφέρθηκε να αγοράσει, πότε έγινε πλειστηριασμός; Ποιου πολίτη πήρε οποιαδήποτε τράπεζα το σπίτι; Αερολογίες για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Θα δώσει βεβαίως δώρο Χριστουγέννων σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ κι αυτό είναι θετικό αν και δεν είπε από πού θα τα πάρει για να τα δώσει. Με τον προϋπολογισμό του 2015 να έχει εκτροχιαστεί, θα έχει ενδιαφέρον να μας που θα βρει λεφτά.

Είπε ότι θα κάνει αλλαγές στην Παιδεία και την υγεία αλλά σε βάθος τετραετίας αφού ξέρει ότι τέτοιες υποσχέσεις ποτέ δεν τηρούνται.

Και αφού είπε κι άλλους βερμπαλισμούς και κενολογίες ολοκλήρωσε με την ηθική υποχρέωση της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου. Αυτό που έχουν διεκδικήσει πολλά χρόνια τώρα κι άλλοι, αλλά δεν πειράζει. Μια ακόμη κυβέρνηση το υπόσχεται.

Το κερασάκι στην τούρτα; Όταν ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για τη στήριξή του στο σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτός ο «ανώμαλος» πολιτικός γάμος πήρε και την ευχή της ελληνικής βουλής.

Κάλεσε δε και όσους δεν θα ψηφίσουν την κυβέρνηση, δηλαδή τη ΝΔ κατά κύριο λόγο, να συναινέσει στις επιλογές του. Αφού δηλαδή πρώτα απείλησε με «γουνάκια» τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τώρα τους ζητά να τον στηρίξουν. Έχει και θράσος εκτός από ταλέντο στις κωλοτούμπες ο κ. Τσίπρας.

Συμπερασματικά; Άνθρακες ο θησαυρός της νέας κυβέρνησης. Οι προγραμματικές δηλώσεις απέδειξαν ότι ο πρωθυπουργός και η «πρώτη φορά αριστερά» είναι η μεγαλύτερη πλάνη της μεταπολίτευσης. Οι λεονταρισμοί, οι τσαμπουκάδες και οι ψευτομαγκιές σταμάτησαν την Κυριακή των εκλογών. Και εις άλλα με υγεία.

Antinews.gr

Δείτε όλη την ομιλία ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Και ο σαμαρας φιλοι μου σαν ανριπολιτευση δεν ελεγε οτι η συνταγη δεν βγαινει και οτι του το λεει συνεχεια στον πρωθυπουργο;και τελικα οταν βγηκε τι εκανε;τα ιδια και χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή