ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έλλειμμα ηγεσίας...

Τα πράγματα είναι απλά. Με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι υπάρχουν δύο κυβερνήσεις και δύο πρωθυπουργοί. Του εσωτερικού και του
εξωτερικού.


Τζάμπα ψευτόμαγκες στο κομματικό του ακροατήριο, γατούλες καναπέως στο εξωτερικό, εκεί που κάποτε έλεγαν ότι θα διαλύσουν την Ευρώπη. Όμως, το υπουργικό συμβούλιο ανέδειξε κι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Το έλλειμμα ηγεσίας της χώρας. Ο κ. Τσίπρας, όσο έξυπνος και χαρισματικός είναι άλλο τόσο ερασιτέχνης και εμμονικός εμφανίζεται. Τι έκανε με τη χθεσινή του ομιλία; Ουσιαστικά επιχείρησε να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι παραμένει αριστερή η κυβέρνησή του. Ότι είναι μια ριζοσπαστική κυβέρνηση που τολμά να τα βάλει με όλους και με όλα και να προωθήσει αριστερή ατζέντα.


Αντί, όμως, να εργαστεί σκληρά για να σωθεί η χώρα από την πιστωτική ασφυξία, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να ασχοληθεί με θέματα που απλά έχουν καλό επικοινωνιακό γκελ αλλά στην ουσία δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στην πατρίδα. Όπως είχαμε γράψει παλιότερα, όταν δεν έχεις να προσφέρεις στον κόσμο άρτον, σίγουρα θα του προσφέρει θεάματα και η εξεταστική επιτροπή είναι ένα εύκολο και εύπεπτο θέαμα. Την ώρα που η χώρα οδηγείται στην καταστροφή και όλοι αγωνιούν για το τι θα κάνουν με τη ζωή τους ο κ. Τσίπρας επιλέγει να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Και πώς το κάνει; Μα ουσιαστικά υποστηρίζοντας το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αντιμνημονιακοί. Δηλαδή ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το Μνημόνιο. Μέγα λάθος και ακόμη μεγαλύτερο να καλλιεργείται η αίσθηση στον κόσμο ότι οι κακοί ξένοι φταίνε για όλα κι όχι η ελληνική κοινωνία που είναι μπάχαλο, που ζούμε με δανεικά επί χρόνια και που έχει μια οικονομία που είναι η τελευταία «σοβιετική» της Ευρώπης.

Και τώρα ο πρωθυπουργός μαζί με τον Καμμένο θα διερευνήσουν πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Άραγε θα καλέσουν και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να καταθέσει ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή που έχει μερίδιο ευθύνης στην κρίση;

Όμως, πράγματι, αν πρέπει να γίνει μια τέτοια έρευνα ας γίνει, Θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τέτοιες ενέργειες δεν μένουν αναπάντητες. Όταν θα έρθει η ώρα του να ξαναγυρίσει στην αντιπολίτευση μήπως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να λογοδοτήσει για τον καταστροφικό μήνα που κυβερνούν; Να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί κατέρρευσαν τα έσοδα, γιατί το κίνημα «δεν πληρώνω» είναι στην εξουσία, γιατί σέρνεται η συμφωνία των Βρυξελλών την ώρα που τα ταμειακά αποθέματα εξανεμίστηκαν και οι τράπεζες είναι υπό κατάρρευση; Θα δώσουν λόγο σε ένα ειδικό δικαστήριο για το πώς θα φτάσουμε στο τρίτο μνημόνιο;

Θα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Στη Βουλή οι αντιμνημονιακοί Συριζαίοι να καταδικάζουν τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά και την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας να υπογράφει το τρίτο μνημόνιο της χώρας.

Δεύτερη αριστερίστικη κίνηση που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι η ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Κι αν η ΝΔ έκανε τραγικά λάθη όταν έριξε μαύρο και έκανε μήνες για να ανοίξει ένα νέο κανάλι, όμως, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει απλά φιλολαϊκή πολιτική. Η οποία ουσιαστικά είναι το βόλεμα των Καλφαγιάννηδων και των λοιπών συνδικαλιστών που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στην ΕΡΤ και όταν έχασαν τα προνόμιά τους έπαθαν την πλάκα τους.

Την αποκατάσταση των Καλφαγιάννηδων εμείς θα την πληρώσουμε μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Κι αυτό που λέει ο Τσίπρας, ότι δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος είναι ανοησία. Από τις τσέπες μας θα πληρώσουμε ξανά τον ραδιοτηλεοπτικό έκτρωμα. Αν έχει τα κότσια ο αριστερός Τσίπρας ας βγάλει το τέλος από το λογαριασμό της ΔΕΗ κι όποιος δε θέλει να βλέπει ΕΡΤ να μην πληρώνει. Βεβαίως, με τη χώρα στην κόψη του ξυραφιού αυτό που «έκαιγε» τον Τσίπρα ήταν η αποκατάσταση των συνδικαλισταράδων.

Τρίτη επικοινωνιακή μπαρούφα του Τσίπρα η ακύρωση αδειών για το εργοστάσιο στις Σκουριές, δήθεν για να πολεμήσει τα συμφέροντα. Μα καλά. Δεν τον ειδοποίησε κανείς ότι ο Μπόμπολας έχει φύγει από την εταιρεία που ψάχνει για τον χρυσό; Δεν του είπε επίσης κανείς ότι η ακύρωση αδειών και αρχιτεκτονικών μελετών δε γίνεται από πρωθυπουργούς αλλά από τα δικαστήρια; Αν δικαιωθεί εκεί η εταιρεία δεν θα ξεφτιλιστεί ο πρωθυπουργός; Και τι θα κάνει άραγε αν 2.000 οικογένειες που δουλεύουν στα ορυχεία στρατοπεδεύσουν έξω από τη Βουλή;

Όσο για τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση, για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπράβο που τα προωθούν υπό δύο όρους. Να δούμε τα τελικά κείμενα και να μας πουν πώς θα χρηματοδοτηθούν. Διότι απ’ ότι ακούγεται οι θεσμοί ή τρόικα λέει ότι για κάθε μέτρο που θα έχει δημοσιονομικό κόστος θα πρέπει να υπάρχει και ένα ισοδύναμο. Θα πληρώσουν δηλαδή κάποιοι άλλοι το «όραμα» του Τσίπρα να μοιράζει κουπόνια για φαγητό και ρεύμα.

Είναι απλά τα πράγματα. Ο κόσμος που διψάει για φιλολαϊκά, αριστερά μέτρα μένει ακόμη άναυδος από τον μεγάλο… ηγέτη που ανακοινώνει μέτρα. Ακόμη η ώρα του λογαριασμού δεν έχει έρθει, όμως, πλησιάζει. Για να δούμε τι θα κάνει ο λαός όταν θα αρχίσει να πληρώνει ακριβά το σοσιαλιστικό όραμα του κ. Τσίπρα; Για να δούμε τότε τις δημοσκοπήσεις.

Αλλά για να δούμε τον Τσίπρα να ικετεύει στο εξωτερικό για λίγα χρήματα. Εκτός κι αν τη βρόμικη δουλειά την κάνει ο Βαρουφάκης. Άλλωστε, στο υπουργικό ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε για την υπογραφή που έβαλε στην παράταση του μνημονίου. Εκεί έπαθε… αμνησία.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου