ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πόσο μας κοστίζει ένας βουλευτής; (Πολύ περισσότερο από τον μισθό του)

H Βουλή ανοίγει αυτή την εβδομάδα τις πόρτες της στους νέους εκπροσώπους μας. Εκπροσώπους οι οποίοι είναι σε ένα μεγάλο βαθμό νέοι, καθώς 118 από τους 300 θα καθίσουν για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής.
Αρκετοί από αυτούς θα εκπλαγούν από τις παροχές που τους προσφέρονται τις οποίες θα ζήλευαν έως και στελέχη πολυεθνικών.

Πάμε να δούμε πόσο μας στοιχίζουν σε μηνιαία βάση οι εκπρόσωποι μας ξεκινώντας από αρχικά από τον μισθό τους. Αρχικά να αναφέρουμε ότι το άρθρο 63 του Συντάγματος είναι αυτό που προβλέπει την αποζημίωση των βουλευτών και μια σειρά ατελειών, για την άσκηση του λειτουργήματός τους. Τα ποσά της αποζημίωσης, καθώς και της συγκοινωνιακής, ταχυδρομικής και τηλεφωνικής ατέλειας καθορίζονται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2015, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και τέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια είναι μειωμένος κατά 2 εκ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο.
Συνολικά το ποσό των 30.528.000 ευρώ θα διατεθεί για τις αποζημιώσεις και λοιπές δαπάνες των βουλευτών, που διακρίνονται ως εξής:Το ποσό των 20.541.000 ευρώ θα διατεθεί για τις αποζημιώσεις των βουλευτών, καθένας από τους οποίους θα εισπράττει μηνιαία το ποσό των 5.705 ευρώ (68.470 ευρώ ανά έτος).
Το επίδομα οργάνωσης γραφείου (στο οποίο περιλαμβάνεται και η ταχυδρομική ατέλεια) ανέρχεται για όλους τους βουλευτές στο ποσό των 6.411.000 ευρώ, δηλαδή σε 21.370 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν (1.780 ευρώ ανά μήνα)
Η «οικογενειακή παροχή» των βουλευτών, δηλαδή το αντίστοιχο «οικογενειακό επίδομα» ανέρχεται σε 180.000 ευρώ, δηλαδή σε 600 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν ή αλλιώς 50 ευρώ τον μήνα.
Τα έξοδα κίνησης ανέρχονται σε 1.365.000 ευρώ και για τους 300 βουλευτές και για τον καθένα μηνιαία υπολογίζονται περίπου από 350 ευρώ ως 600, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των εκλογικών περιφερειών τους από την Αθήνα.
Από τον διαδικτυακό τόπο http://diafaneia.hellenicparliament.gr/ όπου αναρτώνται οι σχετικές με τον προϋπολογισμό της Βουλής αποφάσεις και πράξεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, προκύπτουν κι άλλα στοιχεία για τις δαπάνες που αφορούν στα μέλη του κοινοβουλίου.  
Ειδικότερα:
Η τηλεφωνική ατέλεια ανέρχεται μέχρι το ποσό των 7.400 ευρώ ετησίως...

Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου