ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εγκλωβίστηκε ο Τσίπρας

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας.
Από τη μια η γραμμή Μέρκελ, η σκληρή γραμμή της λιτότητας. Κι από την άλλη η αγωνιώδης προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να αποδείξει ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο σε μια χώρα που έχει πληγεί βάναυσα.


Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας στην Ελλάδα και εκατομμύρια στην Ευρώπη θα επιθυμούσαν να σπάσει τα μούτρα της η Μέρκελ. Κάποτε αυτή η γερμανική Ευρώπη που έχει στηθεί θα πρέπει αναθεωρηθεί, θα πρέπει να αλλάξει γιατί σκοτώνει τους λαούς. Και μακάρι η Ελλάδα να ήταν η θρυαλλίδα που θα έβαζε τη φωτιά.

Αυτή ήταν άλλωστε και η επιδίωξη του Τσίπρα και με την υπόσχεση αυτή εξελέγη. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν σε αυτή τη σκληρή μονομαχία στο... Ελ Πάσο, έχει η ελληνική πλευρά Plan B; Οι Γερμανοί δείχνουν να τα παίζουν όλα για όλα. Ζητούν να ξεχάσει η ελληνική κυβέρνηση όσα υποσχέθηκε και να πάει σε μια συμφωνία με τους όρους που θέτουν οι γραφειοκράτες του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Οι Ευρωπαίοι λοιπόν έχουν τις αντοχές να έρθουν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή έχει τα κότσια να το κάνει; Οι πρώτοι δεν έχουν να χάσουν και πολλά, η ελληνική πλευρά έχει να χάσει τα πάντα. Και τότε πιο είναι το πλάνο τους; Μπορούμε να μάθουμε κι εμείς τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ο Σόιμπλε στείλει στον αγύριστο τον Βαρουφάκη και μαζί όλη την κυβέρνηση;

Πώς θα έρθει στην Ελλάδα ο Τσίπρας αν οι ξένοι κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης; Όχι τώρα, αλλά σε λίγες ημέρες; Τι θα κάνει όταν θα είναι απομονωμένος στη Σύνοδο Κορυφής; Τι θα συμβεί αν στο έκτακτο Γιούργκρουπ είναι τόσο ασφυκτικές οι πιέσεις που καταρρεύσουν οι τράπεζες;

Η προειδοποίηση δόθηκε ήδη από την ΕΚΤ, η οποία ανακοίνωσε ότι σταματά να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα.

Άραγε το πλάνο του Τσίπρα είναι μια... ηρωϊκή έξοδος μέσω δημοψηφίσματος; Ή μήπως νέας προσφυγής στις κάλπες; Δηλαδή να βγει από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε βάζοντας τον ελληνικό λαό να αποφασίσει και παίζοντάς το ο ίδιος ως μεγάλος αντιστασιακός κατά των νέων... κατακτητών.

Δεν πρέπει καθόλου να περάσουν απαρατήρητες οι άμεσες και έμμεσες βολές κατά της Ελλάδας. Ακόμη και τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ έθεσε σε αμφισβήτηση το Βερολίνο λόγω της προσέγγισης προς τη Ρωσία. Ακόμη και τη διακοπή της βοήθειας, ουσιαστικά τον στραγγαλισμό, έβαλε στο τραπέζι ο Σουλτς. Μέχρι και οι Αμερικανοί μας άδειασαν, καλώντας την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είναι φανερό ότι η τακτική του Τσίπρα δεν αποδίδει, για να το πούμε με πιο κόσμιο τρόπο. Νόμισε ότι θα πάει αυτός να αλλάξει την Ευρώπη και έβλεπε φανταστικούς συμμάχους. Τον άδειασαν όλοι, ακόμη και οι φιλικά διακείμενοι στην Ελλάδα, όπως ο Γιούνκερ, ο Ρέντσι, ο Ολάντ. Ο Τσίπρας στην περιοδεία του είχε πολύ «τσάι και συμπάθεια» αλλά ως εκεί. Η σκληρή πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και του την έδειξε η Μέρκελ. Δυστυχώς για την Ελλάδα η τακτική της σύγκρουσης δεν πιάνει και το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι μια εθνική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων. Θα είναι ο Τσίπρας ο ολετήρας της πατρίδας;

Κανείς δε λέει ότι η σκληρή λιτότητα και τα μνημόνια έπρεπε να συνεχιστούν. Κανείς δε λέει ότι πρέπει να προσκυνούμε τους Γερμανούς. Όμως, για να έχεις ευκαιρία να αλλάξεις τη μοίρα σου κατ’ αρχάς δεν περιφέρεσαι σα θίασος ανά την Ευρώπη. Έχεις σχέδιο, προτάσεις, όχι μόνο γραβάτες και φουλάρια. Και κυρίως. Δεν θέτεις σε κίνδυνο μια ολόκληρη χώρα.

Όπως γράφαμε και πρόσφατα, ο Τσίπρας έπεσε στην παγίδα του Σόιμπλε και της παρέας του. Η αποκοτιά του, ερέθισε τους Γερμανούς γι’ αυτό και αντέδρασαν σαν πληγωμένα θηρία.

Το ερώτημα είναι αν οι Γερμανοί θέλουν να μας δώσουν απλά ένα γερό μάθημα ή αν θέλουν να μας διαλύσουν προς συμμόρφωση των άλλων που το παίζουν τζάμπα μάγκες στην Ευρώπη. Όλων των άλλων που έχουν φαεινές ιδέες όπως αυτές που κατέθεσε ο Βαρουφάκης με τα... αέναα ομόλογα.

Η χώρα μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς. Το είχαμε προβλέψει όταν γράφαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το τραγικό λάθος να υπόσχεται τα πάντα θέλοντας να διαλύσει τα πάντα στην Ευρώπη. Ο κόσμος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πίστεψε ότι δεν θα κάνει αυτά που υποσχόταν, ότι θα κάνει κωλοτούμπες. Οι πρώτες μέρες έδειξαν ότι η κωλοτούμπα γίνεται ταχύτατα. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας δέχθηκε την ασφυκτική πίεση από το εσωτερικό της χώρας. Από τους ψηφοφόρους του.

Και τώρα παίζει το τελευταίο του χαρτί. Ελπίζουμε να μην καεί μαζί του και η Ελλάδα.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου