ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Έτοιμος για τη «μεγάλη κωλοτούμπα» ο Τσίπρας;

Στις πρόσφατες εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα «πούλησαν» στον ελληνικό λαό δύο διαφορετικά σενάρια. Η Νέα Δημοκρατία είχε ως βασικό σύνθημα την
«καταστροφή της χώρας αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση».


Ο δε ΣΥΡΙΖΑ είχε ως βασικό του… αφήγημα ότι «θα καταστρέψει την Ευρώπη και θα την ξαναχτίσει πάνω σε πιο δίκαιες βάσεις.

Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές όπου και ο λαός αποφάσισε έχουμε τα εξής:

Η θεωρία της ΝΔ απέτυχε και αποδοκιμάστηκε. Η χώρα δεν καταστράφηκε, χαρτιά υγείας υπάρχουν ακόμη και τα ΑΤΜ δεν έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα ούτε έμεινε ο κόσμος από ρευστό.

Από την άλλη, το αφήγημα του Τσίπρα μπορεί να κέρδισε στις κάλπες αλλά όχι μόνο απέτυχε, τώρα αλλάζει εντελώς. Ούτε η Ευρώπη άλλαξε, ούτε η μαντάμ Μέρκελ τα «έκανε πάνω της», ούτε ο Σόιμπλε… σηκώθηκε από το καροτσάκι του οργισμένος. Δυστυχώς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει άλλες δομές, πιο γραφειοκρατικές ενώ οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι που δεν ευνοούν «επαναστάσεις της μιας νύχτας». Αν είναι να αλλάξει η Ευρώπη θα πάρει πολύ χρόνο και ίσως… χυθεί πολύ αίμα σε πολεμικά πεδία.

Όσο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έβαλε φωτιά στους Ευρωπαίους αλλά ξηλώνεται σιγά – σιγά ως ανεφάρμοστο. Διότι καλές είναι οι παροχές και ελκυστικά τα συνθήματα περί κοινωνικής δικαιοσύνης και αποκατάστασης των αδικιών, όμως αυτό προϋποθέτει και λεφτά. Κι απ’ ότι ξέρουμε το δέντρο που γεννά χρήματα δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα. Εκτός ίσως από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, όπου βρίσκεται και η εκλογική περιφέρεια της Ραχήλ Μακρή.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όμως έχουν από ένα δίκιο παρ’ ότι οι θεωρίες τους απέτυχαν. Ο Σαμαράς π.χ. μπορεί να λέει «σας τα έλεγα εγώ. Η καταστροφή είναι κοντά και για να αποτραπεί χρειάζονται συμβιβασμοί». Το βλέπουμε ξεκάθαρα τις τελευταίες ώρες. Η κυβέρνηση κάνει πίσω σε σειρά δεσμεύσεών της προκειμένου να πετύχει μια μίνιμουμ συμφωνία με τους δανειστές. Και ο Σαμαράς είχε δίκιο στο ότι ούτε η τρόικα μπορεί να καταργηθεί (απλά θα μετονομαστεί), ούτε λεφτά θα δώσουν οι δανειστές χωρίς μέτρα ενώ δεν το έχουν σε τίποτε να μας τραβήξουν την πρίζα, να προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός και μετά να τρέχουμε να σωθούμε στα συντρίμμια.

Ο δε Τσίπρας είχε δίκιο σε ένα μέρος της θεωρίας του. Ότι μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει ανάστημα, όχι τόσο για να αλλάξει συθέμελα την Ευρώπη όσο για να προκαλέσει παγκόσμια κινητοποίηση. Να ακουστεί δηλαδή η ελληνική πλευρά και να ασχολούνται όλοι με εμάς. Ακόμη και η Μέρκελ με τον Ομπάμα ή ο Πούτιν. Αν μη τι άλλο αυτό είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης και τουλάχιστον μπορεί να οδηγήσει σε ριζικές αποφάσεις για το παγκόσμιο χρέος το οποίο έφτασε τα 200 τρισεκατομμύρια.

Όλα αυτά, όμως, είναι θεωρίες. Η πραγματικότητα δείχνει πως η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ένα ελαφρύ αεράκι μπορεί να τη ρίξει κάτω και να κάνει δεκαετίες να σηκωθεί. Η αποφυγή μιας εθνικής τραγωδίας είναι το ζητούμενο για όλους. Κυρίως δε για την κυβέρνηση που πρέπει να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις. Αρκεί όμως να σοβαρευτεί και να δει τα δεδομένα με περισσότερη ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Κυρίως να αφήσουν όλοι αυτοί οι πρωτοκλασάτοι τις μεγαλοστομίες και τις μάγκικες συμπεριφορές. Γιατί δε μπορεί από τη μία ο κ. Τσίπρας να λέει ότι παγώνει μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης κι από την άλλη να διαμηνύει στους Ευρωπαίους ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω. Αυτά είναι εγκλήματα που πρέπει να αποφύγει και δεν πρέπει να κοιτά πώς είναι αρεστός για εσωτερική κατανάλωση αλλά πώς θα είναι χρήσιμος για την πατρίδα.

Αν έχει τα κότσια ας βγει και να καταγγείλει τους δανειστές και ας βγει να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος εκτιμήσεις ή ότι κορόιδεψε προεκλογικά τον ελληνικό λαό. Και για να μη μας περνάει για κορόιδα, όταν λέμε αναβολή των δεσμεύσεων του περίφημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης εννοούμε «ξεχάστε τα βλάκες που με ψηφίσατε για να σας κάνω πλούσιους».

Η δε Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα οφείλουν να στηρίξουν κάθε εθνική προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, αρκεί να υπηρετεί τη βασική αρχή της νέας ελληνικής δημοκρατίας. Ότι δηλαδή είμαστε ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο και προοδευτικό κράτος το οποίο δε θα γίνει Ουγκάντα, ούτε Βενεζουέλα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει μέτρα ανακούφισης των φτωχών στη Βουλή όλοι πρέπει να τα στηρίξουν και η ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της γιατί δεν τα σκέφτηκε νωρίτερα. Όταν όμως ο Τσίπρας δείχνει να οδηγεί τη χώρα στα βράχια ο Σαμαράς και οι άλλοι έχουν το πατριωτικό καθήκον να προειδοποιήσουν για την καταστροφή.

Σε όλα τα κόμματα, κυρίως δε στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν καραγκιόζηδες. Υπάρχουν παρτάκηδες αλλά και πολλοί που εξυπηρετούν συμφέροντα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε δεν παίζει το παιχνίδι κανενός, αλλά λειτουργεί μόνο με γνώμονα τη σωτηρίας της χώρας. Τώρα που άρχισαν να καταλαβαίνουν τις βλακείες που έλεγαν και να επιστρέφουν στη λογική, τώρα που οι κωλοτούμπες είναι απαραίτητες για να μην καταστρέψουν την Ελλάδα, ας απομονώσουν τους τυχοδιώκτες. Και όλοι μαζί να βοηθήσουν να σηκωθεί η χώρα από το βούρκο. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Η κυβέρνηση αυτή είτε θα φύγει γρήγορα ως αποτυχημένη και με τον χαρακτηρισμό του ολετήρα της πατρίδας είτε θα μακροημερεύσει καταλαβαίνοντας ότι απαιτούνται συμβιβασμοί και όχι ρήξεις. Δυστυχώς, προς το παρόν (και παρά τις πρώτες οπισθοχωρήσεις Τσίπρα) το πρώτο σενάριο είναι αυτό που κυριαρχεί. Μακάρι να βγούμε ψεύτες.



Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου