ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών η Ελλάδα!!!

Ένα εφιαλτικό σενάριο που θα οδηγήσει τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή, έρχεται σιγά – σιγά να «δέσει». Η κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στην οικονομία και εγκλωβισμένη στο…
πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και σε άλλες τέτοιες ανοησίες, οδηγεί την Ελλάδα σε στάση πληρωμών παρ’ ότι είμαστε σε πρόγραμμα.


Δεν θα έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα να βρίσκεται σε μνημόνιο και να μην μπορέσει να πληρώσει τα χρεολύσια που λήγουν. Τα νούμερα είναι αμείλικτα.

Το απόγευμα της Τετάρτης κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ανεπίσημα έλεγε ότι το δημοσιονομικό κενό υπολογίζεται σε 5 έως 7 δις ευρώ αντί για πρόβλεψη 2,5 δις ευρώ πριν από τις εκλογές και την αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων. Λίγο αργότερα ο Γ. Σταθάκης έσπευδε να διαψεύσει κάτι τέτοιο λέγοντας ότι και το κενό είναι υπό έλεγχο και τα έσοδα θα ανακάμψουν.

Η Γερμανία μιλά ξεκάθαρα για χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 40 δις την επόμενη τριετία και για την ανάγκη να πάει η Ελλάδα σε νέο πρόγραμμα, δηλαδή τρίτο μνημόνιο από τον Ιούνιο μάλιστα. Τότε θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια 20 δις, φυσικά κάτω από σκληρούς όρους.

Τα έσοδα κατέρρευσαν στην κυριολεξία. Πάνω από 1 δις η μαύρη τρύπα τον Ιανουάριο ενώ υπάρχει τρύπα πάνω από 900 εκατ. ευρώ στο πλεόνασμα που υπολογίζονταν. Περίμεναν πάνω από 1,3 δις και τώρα έχουν μόλις 300 εκατ. ευρώ κι αυτό από τη δυναμική της προηγούμενης χρονιάς.

Η χώρα θα χρειαστεί περί τα 8,5 δις ευρώ για να καλύψει ομόλογα μέχρι τον Μάιο και άλλα 14 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν θα μπορεί η χώρα να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου. Το λέει επίσημα σε συνέντευξη και δεν ντρέπεται που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα.

Οι τράπεζες είναι υπό κατάρρευση και ο Βαρουφάκης πανηγυρίζει που επέστρεψαν 700 εκατ. μετά τη συμφωνία. Πληροφορίες λένε ότι στα γκισέ των τραπεζών έχουν μείνει περί τα 130 δις ευρώ από 160 και πλέον που υπήρχαν. Και είναι κυρίως λογαριασμοί δημόσιων φορέων κι όχι ιδιωτικές τοποθετήσεις.

Η αγορά έχει παγώσει εντελώς και η οικονομία βρίσκεται στην εντατική σε σημείο που τελικά ούτε ανάπτυξη δεν θα υπάρξει φέτος ούτε πλεόνασμα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση χάνει και το τελευταίο της χαρτί, να πετύχει δηλαδή χαμηλότερο πλεόνασμα και τα λεφτά να πάνε σε κοινωνικές παροχές.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πρέπει να αναλύεται και η συμφωνία των Βρυξελλών. Είναι ίσως ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να υπογράψει ο Τσίπρας. Οι δανειστές δεν δεσμεύονται για τίποτε, εμείς κατεβάσαμε τα παντελόνια και παρ’ όλα αυτά δε θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ προκαταβολή, όπως είπε και ο Σόιμπλε. Αντιθέτως θα αναγκαστούμε να υποστούμε νέα μέτρα και τον συνεχή έλεγχο των δανειστών χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει και το μεγάλο θέμα. Να ανοίξει δηλαδή η συζήτηση για το χρέος. Αυτό το ξεχάσαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους, διεθνούς διάσκεψης και άλλα τέτοια. Η συμφωνία ήταν τέτοια που στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία και που θα «τελειώσει» και την παρούσα κυβέρνηση.

Όπως ακριβώς γράφαμε πριν μερικές εβδομάδες. Ο Τσίπρας έπεσε στην μεγάλη παγίδα του Σόιμπλε και της παρέας του. Οι δανειστές ήθελαν μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα ως πείραμα. Για να την εξευτελίσουν, να την οδηγήσουν σε λάθη και να την αναγκάσουν να πάρει πολύ σκληρά μέτρα. Να γίνει δηλαδή μνημονιακότερη των μνημονιακών ή… να καταρρεύσει. Με τον τρόπο αυτό οι ξένοι θα τελειώσουν και από τους άλλους «αντάρτες» στην Ευρώπη. Ο Τσίπρας είναι απλά ο αναλώσιμος.

Όμως, αν όλα αυτά είναι δραματικά για την Ελλάδα και προσβλητικά για μια δημοκρατία, ακόμη χειρότερη θα είναι η εξέλιξη στην οικονομία. Αν η χώρα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα. Και δυστυχώς όλα οδηγούν σε αυτή την προοπτική, όλα οδηγούν σε νέο μνημόνιο. Τι ειρωνεία. Τον Μάιο – Ιούνιο θα βγαίναμε από το μνημόνιο αν όλα κυλούσαν ομαλά, εκείνη την εποχή θα μπούμε στην περιπέτεια ενός τρίτου μνημονίου.

Όμως, η απορία μας είναι μία: Ποια χώρα, ποιοι βουλευτές, ποιο Κοινοβούλιο, ποια κόμματα και ποιο πολιτικό σύστημα μπορεί να αντέξει μια τέτοια εξέλιξη; Αν ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, τότε τι περιμένει τη χώρα; Υπάρχει εναλλακτική ή όλα θα οδηγήσουν στην τραγωδία της στήριξης εθνικιστών, εγκληματιών, ακροδεξιών; Μακάρι ο Τσίπρας να τα καταφέρει ώστε να μη χρειαστεί η Ελλάδα να ζήσει μια ακόμη ντροπή.

Όμως, τώρα που η πατάτα καίει πρέπει οι σοβαρές πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο κέντρο και εκπροσωπούν τους περισσότερους Έλληνες να ανασυνταχθούν, να οργανωθούν και να βάλουν την πατρίδα πάνω από όλα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και όποιοι άλλοι έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν όταν θα έρθει η θύελλα. Κινδυνεύει η Ελλάδα, ας το καταλάβουν όλοι πριν να είναι αργά.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου